Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny maminky,
chci se zeptat- mojí 11 měsíční dcerce začaly praskat rty (tou studenou zimou). Co s tím děláte? Čím mažete a jak? Malá mi otevírá pusinku a chce to sníst. díky
Ahoj,
malého mažu už dva roky (třetí zimu)
neparfémovanou vazelínou, používáme zn. Lander a je to úplně v pohodě, nemá popraskané rtíky ani vysušené tvářičky od větru a mrazu. V zimě je důležité se vyvarovat hydratačních krémů.
Ať se pusinka brzy zahojí přejí
Verča a Adámek
da se pouzivat
obycejna tycinka na rty s obsahem kakaoveho masla
http://www.weleda.cz/…specia01.htm
pokud je pomada urcena detem,melo by se pocitac s t im ze dite se bude olyzovat apomadu jist,nejlepsi jsou ty bez konzervacnich latek a bez barviv
http://www.medicalcare.cz/…ain_mcb.html
Ahojky,ja som malej davala v zime na pusinu od Oriflame taku vazelinku v malinkom ruzovom kelimku tusim sa to volalo hojivy zazrak
Teraz naposledy sme natierali aj Tobiaskovy obycajnym jeleni luj alebo aj s rozinkovou pomadou.Take tie uplne obycajne lacne pomady na pusiny lebo idu na odbyt pri mojej dcerke co s tym natiera aj babikam pusiny ![]()
ahoj,
ja mazu rtiky malymu Infalolanem…dostanes ho v lekarne..........je perfektni…mazaly tim malymu pusinu uz v porodnici........
mej se
Náš kluk to taky vždycky chtěl baštit, tak jsem namazala rty sobě a pak jsem ho tak chytře opusinkovala a tím se to setřelo na jeho rty. Nevěděl že ho natírám. Dobré je na to čisté sádlo.
Ahoj, ja pouzivam krem od AVENTU urceny na osetreni bradavek. Je na nem napsano, ze lze take pouzit na popraskane rty. Tim , ze je urceny na bradavky je neskodny pro miminka pri oliznuti pri kojeni. Nevadi tedy, kdyz ho mimco olizne ze rtu je neskodny a ucinkuje super. Nora
Ahoj,
tak my taky používáme Imedical- pomádu zakoupenou v lékarně, myslím, že mají několik druhů podle věku… Důležité je asi udržet pusinku suchou, když mrzne a je sychravo, což z vlastní zkušenosti vím, že je nadlidský výkon (achjo ty zoubky!) ![]()
Infadolan se super, ale nevím jestli by malé nevadil ten mastný pocit, což u pomády na rty není ![]()
Iriss+2svišti
Malé jsem rtíky mazala od asi 2měsíců pomádou s měsíčkovým olejem a vitamínem D nebo (to častěji) Placentou. Je to bez jakékoliv příchuti.