Reklamace na MMB
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Poradit ohledně reklamace
Chtěla jsem poprosit o radu jak se zachovat.....objednala jsem na MMB pro malou zimní komplet dovezen z Německa,bohužel byl jí velký.Měla o něj zájem kamarádka i známá pro vnučku,také ho vyzkoušely,ale byl jim velký.Tak jsem ho dala na prodej na MMB,ozvala se paní,shlédla fotky,míry…koupila.Ted mě napsala,že se holčině rozepíná u oteplováku patentka a že ho chce vrátit.Samozřejmě nechci dělat problémy a peníze vrátím ač mě přijde divné,že jsme to tři ženské co to zkoušely dcerám nezjistily.Jen mám strach zda ho paní pošle i s cedulkama a nebude nikde venku nošen,praný atd. Jak se k tomu postavit? Stalo se vám něco podobného?Děkuji za radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A ty jsi obchodnice?
pokud ne, zakoupila již sice nové zboží, ale bez záruky, tudíž spadá pod zboží použité, jak může někdo reklamovat zboží nezakoupené v obchodě a bez dokladu, to mi hlava nebere.
Podle mě nemá nárok na reklamaci, neb koupila co koupila ves tavu již použtého zboží a na to se reklamační řád nevztahuje, neb nemá doklad o koupi a tím pádem ani není záruka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já bych měla strach jestli to paní už nestihla zničit a teď se toho kompletu chce zbavit,nárok na reklamaci nemá ale může napsat na MMB negativní hodnocení a budete se tam dohadovat......ale určitě bych jí nevracela za poštovné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že při nákupu přes internet má kupující nárok do 14 dní od koupě odstoupit a to z toho důvodu, že nemá možnosti si danou věc osobně vyzkoušet. Bez ohledu na to, zda je zboží nové či nikoliv. Musí ho samozřejmě vrátit v původním stavu. Což je v tomhle případě těžko dokazatelný…
Obrať se na SOS ochrany spotřebitele. Tam mi vždycky dobře poradili
Samotnou by mě to zajímalo, nakupuju taky přes MMB.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mně jedna maminka obchodnice říkala že se těch 14 dní nevztahuje na bazarové zboží ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dzarunka - je to možný, ale logický by bylo kdyby jo, protože nemůžeš spolíhat na to, že to někdo opravdu reálně popíše i s chybami. A co pak?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obchodnice nejsem
…jen jsem koupila,bohužel nepadla velikost,tak mě napadl tento prodej na MMB…nakonec jsem to vyřešila,že jsem paní požádala o fotku kompletu s neodtrženýma cedulkama(protože psala,že jen zkusila).....což paní poslala a vypadá nepoužitý,tak ted budu čekat co dorazí
a paní po přijetí balíčku zašlu peníze zpět…no holt se člověk každou chvilku učí novému,nepoznanému
![]()
Moc děkuji za ohlasy,díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ale ta 14denní lhůta není v podstatě záruka, je to jakási ochrana kupujícího před nesolidností prodávajícího. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj holky, léta jsem pracovala v bazaru a s tou zárukou na použité zboží je to strašně složitý. Není pravda že se na bazarové zboží nevztahuje záruka, vztahuje, stejně jako na nové a to 24měsíců, ale má to jeden háček, záruka je pouze na vady které má předmět už při zakoupení, tzn že nesmíte kupujícímu zatajit nějakou skrytou vadu kterou výrobek použitej má. Záruka se však nevztahuje na vady které vzniky až po zakoupení třeba používáním. Teď je ale otázka jak dokázat že tu vadu předmět mě už při zakoupení, přes internet je to ještě složitější než v realu když si dotyčnej nemůže předmět pořádně prohlídnout. Potom nastupují soudní znalci a to je pak moc drahý dokazování, to se většinou nevyplatí. Proto radím když prodáváte přes bazar, snažte se napsat každej flíček nebo povolnej šev, aby vám pak nikdo nic nemohl vytýkat a zkoušet reklamovat. Ono je to teda hodně i o tom na jakýho člověka narazíte, někdo se bude hádat kvůli maličkosti až do kve a někdo nad tím mávne rukou. Byste nevěřili co existuje za lidi kteří dokáží být i sprostí a lhát jen aby z vás dostali peníze zpět i když si sami věc zničili.
jinak s tou kombinézkou má paní asi nárok na vrácení. Ovšem však bez poštovného ![]()
jo a těch 14 dní platí na jakýkoliv nákup přes internet a je to kvůli tomu že si kupující nemůže předmět prohlídnout a fotky leckdy zkreslují, tak bay nekupoval zajíce v pytli
- Citovat
- Upravit
Ahoj, prosím o radu či zkušenost s reklamací na mmb.
Objednala jsem si jistou věc, použitou, ale dle prodávající v dobrém stavu, používanou chvíli. Přímo jsem se ptala, zda není poškozená a bylo mi odpovězeno, že ne. Musím teda přiznat, že fotky jsem si prohlídla jen tak zběžně ![]()
No a přišla věc, která absolutně neodpovídala. Byla velmi amatérsky vyspravená, je to znatelné na první pohled, navíc tak blbě, že se o to dítě může škrábnout. Hned jsem se šla podívat na fotky, ale paní samozřejmě inzerát hned vymazala a fotky z mailů jsou malinké, jen náhledy, tam není nic vidět.
Paní jsem napsala, že se mi to nelíbí, ale dělá mrtvého brouka
![]()
Co teď? Věc je to celkem velká, takže poštovné zpět nebude zanedbatelné, pokud bych se to rozhodla vrátit a paní to nějak akceptovala. Kdo by v tomhle případě to poštovné zpět platil??? Díky
![]()
- Citovat
- Upravit
@madi Pokud je tam důvod k odstopupení od smlouvy, tak to jde za paní. Ale samozřejmě pokud není seriózní a bude se vykrucovat, tak asi nemá cenu se kvůli tomu soudit, žejo… Řeknu to tak: můžeš zkusit poslat na dobírku včetně poštovného (to se tím ještě zvýší) - ale samozřejmě riskuješ, že to paní nezaplatí a vše se vrátí. Za mě je nejlepší se domluvit předem, ať si neděláš další škody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus nejdrive kontaktovat admina na mmb, ja mam zatim jen dobre zkusenosti! s postovnym, pokud je reklamace uznana, pani ma zaplatit postovne, ale jen jedno, cili to co jsi platila pri koupi, nemusi. Pokud ale bude hrat mrtveho brouka, tak nenadelas nic. jinak admin pozaduje emailovou konverzaci a ty vec nafot.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit