Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky vcera jsem byla na ultrazvuku .. bylo mi receno ze jsem ve 20tt ale do papiru mi napsali 14+3dny
pritom se mne sestricka ptala pred Ultrazukem jestly vim jak jsem dlouho tehotna tak ji rikam ze podle posledni MS 15+4dny
tak jak dlouho jsem teda tehotna?? do prukazky mi napsala hlaseni ze skenovani kvuli me vaze bylo optizne ze nemam zadne volne tekutiny a mam videt pravy vajecnik a zda se bejt v poradku a levi vajecnik nebyl idetifikovvany ![]()
Vubec tomu nerozumim. Kdo ti rekl, ze jsi ve dvacatem tydnu? Kdyz ty tvrdis, ze jsi 15+4? Na UZ se chodi v dvacatem tydnu, tj, podle meho jsi tam byla o pet tydnu driv a dite bylo o neco malo mensi(muze byt, mozna jsi otehotnela o neco pozdeji, nebo proste dite jen malinko neodpovida prumeru)… ale stejne nechapu, tvoje zmateni… ![]()
Ultrazvuk vypočítává stáří plodu podle délky.Malý byl veliký-měl 4 kila,tak mi na ultrazvuku vypočítali porod na 22.6. a doktor na 9.7. nakonec jsem přenášela,tak jsem porodila až 17.7. ![]()
Tak v tom se též nevyznám…ale měla jsem též veliké miminko,tak podle ms jsem měla termin 4.7. a podle utz mi to spočítal na 21.6. což vypočítal z velikosti miminka…ale do prukazky mi vždy psal týdny podle menstruace…jen v tech papirech,co mi vždycky po kontrole dal bylo napsano,že podle MS jsem třeba například 21+3 a podle velikosti plodu 22+6…ale nakonec jsem rodila až 8.7. a to ještě plánovaným císařem kvuli velikosti plodu,kdyby mi nedelali cisare,tak malej by se narodil možná ještě dýl
Tak jestli nevis,tak doktorovi brnkni nebo se zajdi zeptat ![]()
rekla mi to doktorka podle ultrazvuku
byl to muj uplne prvni ultrazvuk ziju v anglii tak se omlouvam za zmatenost
ja jsem take zmatena termin porodu mam 24.7
Doktor mi říkal,ať se řídím podle MS,že podle ultrazvuku je to nesmysl-že se to používá,když maminka neví,kdy měla poslední MS.Já být tebou,tak se řídím tím,co ti napsal doktor 14+3 však uvidíš co ti doktor napíše do průkazky při příští návštěvě ![]()
Barborka4 píše:
Ahoj holky vcera jsem byla na ultrazvuku .. bylo mi receno ze jsem ve 20tt ale do papiru mi napsali 14+3dnypritom se mne sestricka ptala pred Ultrazukem jestly vim jak jsem dlouho tehotna tak ji rikam ze podle posledni MS 15+4dny
tak jak dlouho jsem teda tehotna??
A jak my to můžeme vědět…???
![]()
To Ti musí říct doktor. Termín porodu se (obvykle) stanovuje podle poslední MS - podle UTZ je spíš orientační, upřesňující (na základě velikosti plodu). V průkazce bys měla mít délku těhotenství jednoznačně uvedenou. Pokud nemáš nebo tomu nerozumíš, zeptej se svého gynekologa.
já má termín podle utz 25.7 a 19.7 podle PM =) a jsem 15+2tt =)
Příspěvek upraven 28.01.12 v 12:48
Aha, tak v Anglii. Tak to doktora asi jeste dlouho neuvidis. pokud vubec nekdy… Odkud pochazi tvoje info, ze jsi v dvcatem tydnu? prvni UZ se dela ke zjisteni tehotenstvi, i v UK, jen v tvem pripade je to ponekud pozde…ale neprekvapuje me to, ja ho mela asi jen o dva tydny driv…tvuj druhy UZ by mel byt ve 20. - 22. tydnu, snad to tak bude… prukazku predpokladam nemas, nepamatuju se, ze bych mela neco podobneho… pokud se dobre pamatuju, neumis dobre anglicky, takze tvoje PA ti to asi moc dobre nevysvetli… ja, byt tebou, si na pristi kontrolu u PA vezmu nejakeho kamarada, at ti vsechno prelozi a zeptej se na vsechno, co te zajima, klidne si to napis, protoze tvoje PA je ted jediny clovek, ktery ti muze vsechno vysvetlit a hlavne … je tam od toho…
mroe píše:
Aha, tak v Anglii. Tak to doktora asi jeste dlouho neuvidis. pokud vubec nekdy… Odkud pochazi tvoje info, ze jsi v dvcatem tydnu? prvni UZ se dela ke zjisteni tehotenstvi, i v UK, jen v tvem pripade je to ponekud pozde…ale neprekvapuje me to, ja ho mela asi jen o dva tydny driv…tvuj druhy UZ by mel byt ve 20. - 22. tydnu, snad to tak bude… prukazku predpokladam nemas, nepamatuju se, ze bych mela neco podobneho… pokud se dobre pamatuju, neumis dobre anglicky, takze tvoje PA ti to asi moc dobre nevysvetli… ja, byt tebou, si na pristi kontrolu u PA vezmu nejakeho kamarada, at ti vsechno prelozi a zeptej se na vsechno, co te zajima, klidne si to napis, protoze tvoje PA je ted jediny clovek, ktery ti muze vsechno vysvetlit a hlavne … je tam od toho…
tak ja teda mam prukazku no spise sesit anglicky moc neumim ale mnela jsem tam prekladatelku
Termín porodu se podle ultrazvuku určuje hned na začátku těhu, cca do 8týdně, potom už roste každé mimi jinak. Ve 14 (ani 20) týdnu ti termín porodu ultrazvuk neřekne.
Najdi si na netu nějakou stránku, kde zadáš poslední menses a tam zjištíš, ve kterém týdnu jsi.
barborko už jsem tu od tebe četla více založených témat ve kterým něčemu nerozumíš.myslím si že u tebe bude problém hlavně s tou řečí a jinou zemí ![]()