Ve 20. tt, ale v průkazce 15+4

987
28.1.12 11:37

poradite?

Ahoj holky vcera jsem byla na ultrazvuku .. bylo mi receno ze jsem ve 20tt ale do papiru mi napsali 14+3dny :nevim: pritom se mne sestricka ptala pred Ultrazukem jestly vim jak jsem dlouho tehotna tak ji rikam ze podle posledni MS 15+4dny :nevim: tak jak dlouho jsem teda tehotna?? do prukazky mi napsala hlaseni ze skenovani kvuli me vaze bylo optizne ze nemam zadne volne tekutiny a mam videt pravy vajecnik a zda se bejt v poradku a levi vajecnik nebyl idetifikovvany :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35331
28.1.12 11:41

Vubec tomu nerozumim. Kdo ti rekl, ze jsi ve dvacatem tydnu? Kdyz ty tvrdis, ze jsi 15+4? Na UZ se chodi v dvacatem tydnu, tj, podle meho jsi tam byla o pet tydnu driv a dite bylo o neco malo mensi(muze byt, mozna jsi otehotnela o neco pozdeji, nebo proste dite jen malinko neodpovida prumeru)… ale stejne nechapu, tvoje zmateni… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885

barborko pokud se v tom nevyznaš ty,taky my asi jen těžko :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361

Ultrazvuk vypočítává stáří plodu podle délky.Malý byl veliký-měl 4 kila,tak mi na ultrazvuku vypočítali porod na 22.6. a doktor na 9.7. nakonec jsem přenášela,tak jsem porodila až 17.7. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
28.1.12 11:47

Tak v tom se též nevyznám…ale měla jsem též veliké miminko,tak podle ms jsem měla termin 4.7. a podle utz mi to spočítal na 21.6. což vypočítal z velikosti miminka…ale do prukazky mi vždy psal týdny podle menstruace…jen v tech papirech,co mi vždycky po kontrole dal bylo napsano,že podle MS jsem třeba například 21+3 a podle velikosti plodu 22+6…ale nakonec jsem rodila až 8.7. a to ještě plánovaným císařem kvuli velikosti plodu,kdyby mi nedelali cisare,tak malej by se narodil možná ještě dýl :D Tak jestli nevis,tak doktorovi brnkni nebo se zajdi zeptat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
987
28.1.12 11:52

rekla mi to doktorka podle ultrazvuku :think: byl to muj uplne prvni ultrazvuk ziju v anglii tak se omlouvam za zmatenost :) ja jsem take zmatena termin porodu mam 24.7

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
28.1.12 11:52

Doktor mi říkal,ať se řídím podle MS,že podle ultrazvuku je to nesmysl-že se to používá,když maminka neví,kdy měla poslední MS.Já být tebou,tak se řídím tím,co ti napsal doktor 14+3 však uvidíš co ti doktor napíše do průkazky při příští návštěvě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5233
28.1.12 11:54

Tak tomu já taky nerozumím.Zeptej se doktora na všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22055
28.1.12 12:17
Barborka4 píše:
Ahoj holky vcera jsem byla na ultrazvuku .. bylo mi receno ze jsem ve 20tt ale do papiru mi napsali 14+3dny :nevim: pritom se mne sestricka ptala pred Ultrazukem jestly vim jak jsem dlouho tehotna tak ji rikam ze podle posledni MS 15+4dny :nevim: tak jak dlouho jsem teda tehotna??

A jak my to můžeme vědět…??? 8o 8o

To Ti musí říct doktor. Termín porodu se (obvykle) stanovuje podle poslední MS - podle UTZ je spíš orientační, upřesňující (na základě velikosti plodu). V průkazce bys měla mít délku těhotenství jednoznačně uvedenou. Pokud nemáš nebo tomu nerozumíš, zeptej se svého gynekologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
28.1.12 12:46

já má termín podle utz 25.7 a 19.7 podle PM =) a jsem 15+2tt =)

Příspěvek upraven 28.01.12 v 12:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
28.1.12 12:47

Aha, tak v Anglii. Tak to doktora asi jeste dlouho neuvidis. pokud vubec nekdy… Odkud pochazi tvoje info, ze jsi v dvcatem tydnu? prvni UZ se dela ke zjisteni tehotenstvi, i v UK, jen v tvem pripade je to ponekud pozde…ale neprekvapuje me to, ja ho mela asi jen o dva tydny driv…tvuj druhy UZ by mel byt ve 20. - 22. tydnu, snad to tak bude… prukazku predpokladam nemas, nepamatuju se, ze bych mela neco podobneho… pokud se dobre pamatuju, neumis dobre anglicky, takze tvoje PA ti to asi moc dobre nevysvetli… ja, byt tebou, si na pristi kontrolu u PA vezmu nejakeho kamarada, at ti vsechno prelozi a zeptej se na vsechno, co te zajima, klidne si to napis, protoze tvoje PA je ted jediny clovek, ktery ti muze vsechno vysvetlit a hlavne … je tam od toho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
987
30.1.12 13:17
mroe píše:
Aha, tak v Anglii. Tak to doktora asi jeste dlouho neuvidis. pokud vubec nekdy… Odkud pochazi tvoje info, ze jsi v dvcatem tydnu? prvni UZ se dela ke zjisteni tehotenstvi, i v UK, jen v tvem pripade je to ponekud pozde…ale neprekvapuje me to, ja ho mela asi jen o dva tydny driv…tvuj druhy UZ by mel byt ve 20. - 22. tydnu, snad to tak bude… prukazku predpokladam nemas, nepamatuju se, ze bych mela neco podobneho… pokud se dobre pamatuju, neumis dobre anglicky, takze tvoje PA ti to asi moc dobre nevysvetli… ja, byt tebou, si na pristi kontrolu u PA vezmu nejakeho kamarada, at ti vsechno prelozi a zeptej se na vsechno, co te zajima, klidne si to napis, protoze tvoje PA je ted jediny clovek, ktery ti muze vsechno vysvetlit a hlavne … je tam od toho…

tak ja teda mam prukazku no spise sesit anglicky moc neumim ale mnela jsem tam prekladatelku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
30.1.12 13:20

Termín porodu se podle ultrazvuku určuje hned na začátku těhu, cca do 8týdně, potom už roste každé mimi jinak. Ve 14 (ani 20) týdnu ti termín porodu ultrazvuk neřekne.
Najdi si na netu nějakou stránku, kde zadáš poslední menses a tam zjištíš, ve kterém týdnu jsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
30.1.12 13:22

barborko už jsem tu od tebe četla více založených témat ve kterým něčemu nerozumíš.myslím si že u tebe bude problém hlavně s tou řečí a jinou zemí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí