Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda někdo nemáte zkušenost s nechtěným hubnutím v těhotenství. Jsem v 18tt, cpu se docela dost a ne že bych vyloženě shazovala kila, ale mám tak zhruba už několik týdnů stejně, možná o pár gramů méně
Myslíte, že je něco špatně?
podle mě se neboj…já zhubla v prvních 4m 8kg…bylo mi teda pěkně zle…ale poslední 2 měsíce jsem přibrala až dost a doteď se toho nemůžu zbavit…neboj..ještě přibereš až se ti to nebude líbit ![]()
Záleží, kolik jsi měla před těhotenstvím. Jestli padesát kilo, může to být časem problém, pokud nezačneš přibírat. Jestli osmdesát (jen tak nadhazuju cifry), můžeš začít přibírat až později. Takových diskuzí tu pár je, zkus dohledat.
Ono to přibírání určitě ještě příjde. V prvním těhotenství jsem začala přibírat až po 20tt, už i doktor mi říkal ať s tím něco dělám. Jedla jsem dostatečně, ale prostě váha nahoru nešla a to jsem hodně štíhlá, takže nic moc zásoby jsem neměla. No a po 20tt to šlo nahoru hezky, během 15tt jsem nabrala 10kg ![]()
Já měla před těhu 42 (mam metr a půl) a na konci 4.měsíce jsem nabrala jen půl kila, až pak jsem začla nabírat a ted v půlce 7. měsíce jsem na 48kg, takže nebuj, ono to ještě přijde, já sice nabrala zatim jen 6, ale pupek mam jak kdybych měla jít už rodit ![]()
Já jsem v 23. týdnů a jsem pořád 7 kilo pod svou původní váhou a malá nám prý roste předpisově.
U mně je to teda sloitější první tři měsíce jsem prozvracela a nemohla jsem skoro nic jíst, to jsem zhubla šest kilo a ani pak, když jsem se cpala jak neurvalá, jsem nenabírala. Když jsem se konečně ve dvacátém týdnů dostala o jedno kilo blíž k původní váze a měla radost, že snd konečně začnu nabírat, hospitalizovali mě s těžkým selháním organismu (po zánětu ledvin) do nemocnice, na dva týdny, z toho několik dní jsem byla v umělém spánku a vyživovaly mě jen hadičky..
Po návratu domů ještě o kilo míň, takže 7 pod původní.. A na gyndě jsem vyjadřovala svoje obavy, ale doktor mě uklidňoval, že malá roste podle tabulek, takže je všechno v pořádku, pokud já vím, že jím, nemám se obávat ještě to všechno naberu. Dítko si vždycky vezme to, co potřebuje ![]()
Tak já jsem ve 29. tt a ještě jsem nic nepřibrala a jsem si téměř jistá, že ani nepřiberu. Měla jsem to tak i v prvním těhotenství. Mám teď 77 kg, na začátku jsem 1 kg zhubla kvůli nevolnosti a teď mám zase těch 77. Podle mě opravdu záleží na té výchozí váze. Miminko přibírá jak má, tak to já ani doktor neřeší. Už se těším, jak při prorodu zase zhubnu 6 kg, to je pak radost vylézt na váhu, jen kdybych si to pak uměla i udržet
.
Ahoj holky, máte některá zkušenost s hubnutím v těhu? Jsem teď na začátku 9 týdne a mám dole již 4 kg
Mé postavě to neuškodí, nejsem otesánek, ale hubeňour taky ne, ale přeci jen mě to zaráží…
@Elen8 to neni neobvykly, na zacatku jsem hubla, pak pribirala a v 9.zas hubla
@dani24687 píše:
@Elen8 to neni neobvykly, na zacatku jsem hubla, pak pribirala a v 9.zas hubla
@Elen8 Já na začátku dala dolu 5kg a ted jsem 31tt a jsem furt jako by 2,5kg pod původní váhou. Doktorovi se to sice moc nelíbí. Ale zařekla jsem se že jíst za dva nebudu jelikož jsem nechtěla moc přibrat tak jím tak jako před otěhotněním akorát ted mám víc zeleniny a ovoce. Malá roste jak má tak se tím nestresuju
Ahoj, já u prvního hubla asi do 25tt a u druhého do 20tt a pak jsem šla s váhou nahoru. Je to celkem běžné, že se na začátku hubne.
@Veveruska87 píše:
@Elen8 Já na začátku dala dolu 5kg a ted jsem 31tt a jsem furt jako by 2,5kg pod původní váhou. Doktorovi se to sice moc nelíbí. Ale zařekla jsem se že jíst za dva nebudu jelikož jsem nechtěla moc přibrat tak jím tak jako před otěhotněním akorát ted mám víc zeleniny a ovoce. Malá roste jak má tak se tím nestresuju
@Elen8 Přesně tak. Proto se tím nijak neznepokojuj a užívej si těhotenství vždyť je to prej to nejkrásnější období v životě ženy