Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem, plánuju přetapetovat dvířka u kuchyňské linky, ale nemůžu se rozhodnout, v jakém stylu… stávající kuchyň je modrá (takhle jsme se už nastěhovali). Napadlo mě přetapetovat dvířka jen cik cak nebo celou spodní řadu nebo pak celou kuchyň. Na fotkáh jsem se to snažila jakž takž nasimulovat, ale kvalita je hrozná, tak to prosím omluvte
barvu bych si představovala světlejší dub (VIZ foto). Výmalbu plánuju béžovou. Jak byste to vytapetovali vy? Díky moc za rady ![]()
Celou v dubu a budeš se cítit jako v nové kuchyni
Připadá mi, že cik-cak už je zastaralé.
Ani tak ani onak. Cikcak bych kombinovala s nejakou jinou sytou barvou, ne s imitaci dreva, ktera bude nadalku rvat, ze je umela. A hlavne bych zamalovala tu cervenou vzadu, ta je strasna
A libi se mi teda i ta puvodni modra.
Na střídačku už se to fakt nedělá, dřevo bych taky nedávala. Líbila by se mi tam i meruňková ale nevím, jak máte laděný interiér jídelny.
Též bych nechala původní. Hlavně bych změnila výmalbu.
Pokud jsou dvířka poškozená, tak bych to určitě přetapetovala v pruzích, ne cik cak. Za sebe bych volila spíš výměnu dvířek, není to tak drahé. Tapeta bude vždycky vypadat hůř.
Jestli chceš nějakou změnu, tak mě tam bije do očí ten bílý sporák a digestoř.
Díky za názory… vymalovat plánuju zítra
kamna by to taky chtělo nový, to jo
tak si to asi nechám ještě projít hlavou… jinak dvířka poškozený nejsou, spíš jsem chtěla nějak utlumit tu modrou (na mě je moc studená) a zateplit tím „dřevem“ kuchyň…
Bud bych vytapetovala všechno nebo nic. Za me bych volila „nebo nic“. Zbavila bych se te silene vymalby a doladila bych interiér dekoracemi, aby to barevne ladilo…ten, kdo tvořil současnou kombinaci byl zřejmě barvoslepy.
@Makin píše:
Vytapetovala bych to komplet všechno.
To mě taky napadlo, jen se bojím té vrchní čísti, už by se netapetovaly jen dvířka, ale i police, apod., samej záhyb, okraj… to už bych si na to musela pozvat odborníka, abych to nezprasila ![]()
Jo tak, už jsem to pochopila, ta kuchyně je cela modra. Tak to bych kuchyni nechala modrou a jen bych vymalovala. Tapetovat jen půlku je nehezky…kazdy pes jiná ves.
Nechala bych ji jak je puvodně, ale přemalovala bych stěny na bílou, nebo světle béžovou ta tmavá stěna je k tomu otřesná ![]()
Pro mě jsou tam všude teplé barvy. Studená modrá (podle mě) vypadá jinak, ta je světlá, třeba jako ta na pozadí stránek emimi. Hele, zase to máš jinak, než všichni ostatní. Ber to, že je to originální. Mně se to líbí.
Předtím jsem ti chtěla navrhnout, abys sporák vyměnila za modrý retro sporák, ale to u tebe asi neprojde, vid?
Cele bych to vytapetovala, cikcak fakt ne.
A tapetu bych spodní zvolila sedou, horni podle toho co se hodi do interieru, ale spis bilou ci kremovou.