Je tady dizajnérka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
962
27.3.15 17:12

Je tady dizajnérka?

Ahoj je tady nějaká dizajnérka, nebo dizajnér interiéru? Nebo znáte někoho prosím? Potřebuji poradit děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4658
27.3.15 17:37

To nemyslíš vážně že ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30910
27.3.15 17:49

@Barbora13 tak bud je dotaz v laicke rovine, pak ho napis a odepisi ti ty, co zarizovani bavi a nebo prohledej recenze a obrat se na profesionala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
27.3.15 17:56

Dizajnerka je normalni slovo. V CR se tohle slovo normalne uznava. Trochu koukni na net. A pokud nemas nic k tematu nepis sem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
CarolS
27.3.15 18:01

No tak to snad… :D :D :D

• Citovat
  • Upravit
161
27.3.15 18:51

Zajímalo by mě, jak chceš jako poradit v diskuzi 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
27.3.15 18:53

Nevim proč, ale napadly mě vyjmenovaná slova po D… :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
27.3.15 18:53

@Barbora13 No nevím. Ústav pro jazyk český ho připouští, ale je to stále okrajový pravopis - a pokud ho používáš, tak 95% lidí přijdeš jako Slovenka, nebo jako negramot (viz http://pravopisne.cz/…3%97-dizajn/).

Ale jinak jako radí @Cuddy - buď bys měla popsat konkrétní problém, nebo se obrátit na profesionála; bude to efektivnější, než čekat, jestli Ti tu někdo pro Tvůj krásnej pravopis poradí (zadáčo předpokládám)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27584
27.3.15 18:56

@Slečna Ferka a taky za její příjemné vystupování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
27.3.15 18:59

http://nase-rec.ujc.cas.cz/archiv.php?… …Bylo by tedy patrně nejvhodnější připustit dvojí způsob psaní tohoto slova, a to buď původní anglický včetně přípony, tj. designer, nebo plně počeštěný, tedy dizajnér (podobná pravopisná dubletnost existuje např. u slov jam / džem, jazz / džez). Lze dokonce předpokládat, že počeštěná podoba, a to jak v odborném jazyce, tak v běžném užití, postupně naprosto převládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
27.3.15 19:51
@Barbora13 píše:
Dizajnerka je normalni slovo. V CR se tohle slovo normalne uznava. Trochu koukni na net. A pokud nemas nic k tematu nepis sem.

Pokud se opravdu tak vyznáš, tak by asi bylo inteligentnější psát v původní nezměněné a nezprzněné verzi ne? :roll:
Jinak taky nechápu, proč píšeš zrovna sem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
27.3.15 19:56

Mě po#er :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
27.3.15 19:57

@Malaga Ano, tento článek jsem našla (taky na něj ve svém postu reaguju) - ale je to z roku 1992, a nezdá se mi, že by ta podoba převládla… ostatně nebude to poprvé, co se jazykovědci sekli ;) Takové čtení lingvistických časopisů z dob první republiky je občas velká psina.

Ale nemusíme tak hluboko, jazykovědci taky předpokládali, že -izmus vytlačí -ismus - to bylo tuším v Pravidlech 1993, a přesto pořád jsou -izmy výsadou hlavně Slováků a negramotů (jako dizajnéři).

„Futuristické“ články neradno přeceňovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
27.3.15 20:08

@Slečna Ferka zdravím, dala jsem to jen jako zajímavost z Ústavu pro jazyk český :), jinak počeštělý tvar se mi moc nezamlouvá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
28.3.15 13:32

Nic špatně jsem nanapsala.Toto slovo je v češtině uznávané. Navíc mám kořeny na Slovensku…Nevim o co zase slepicím jde…Májí sem psát, jen ty které by mi chtěli pomoc.
Jinak už mi tady jedna slečna pomohla…A zdarma nic nechci nejsem Vy! Mám dost peněz abych si toto mohla zaplatit.Jen sem chtěla dát čanci nějaké mamince! Tak se pose…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí