Poraďte holčičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29.10.23 15:57

Poraďte holčičky

Ahoj holčičky, prosím o radu mám tři dcery 19,14 a 4 roky jsem zaměstnaná v obchodě ranní směna od 5-12, a odpo 12-19:30.Malou si prehazujeme jako brambor, chodí do školky ráno mám umožněno si ji tam odvézt. V této práci mě to nebaví ale mám to 2 minuty od domu.Ted se mi naskytla práce v dětském domově ale jen noční smeny, krátký a dlouhý týden… peněz stejně a dojíždění 30 km. Nemam žádný kurz, oni by mě vzali zatím jen tak a popř bych si udělala kurh u toho, teď nevím co dělat…abych měla čas na maličkou atd… poraďte děkuju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44173
29.10.23 16:24
@Léňa2308 píše:
Ahoj holčičky, prosím o radu mám tři dcery 19,14 a 4 roky jsem zaměstnaná v obchodě ranní směna od 5-12, a odpo 12-19:30.Malou si prehazujeme jako brambor, chodí do školky ráno mám umožněno si ji tam odvézt. V této práci mě to nebaví ale mám to 2 minuty od domu.Ted se mi naskytla práce v dětském domově ale jen noční smeny, krátký a dlouhý týden… peněz stejně a dojíždění 30 km. Nemam žádný kurz, oni by mě vzali zatím jen tak a popř bych si udělala kurh u toho, teď nevím co dělat…abych měla čas na maličkou atd… poraďte děkuju :srdce:

Taky máme v DD noční nekvalifikovaný dohled. Stačí tam kurz AP, vychovatelky mají pouze denní služby. Na noční službu žádná extra kvalifikace potřeba není.

Noční, zvlášť pravidelně, bych nezvládla, ani za cenu delšího času s dítětem. Moje tělo by toto prostě nezvládlo.

Kde je otec dětí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
29.10.23 16:37

Já bych to třeba brala, v noci si odslouzis svoje, to bývá klid, ráno bych odvedla dítě do školky, lehla si zatímco bude ve te školce a odpoledne mas cele pro rodinu. Ale záleží jak bys treba snasela ty noční, já jsem noční tvor a spánku nepotrebuju tolik. To jsi na dcery sama? Nebo jak to teď mate s hlidanim, když mas odpolední? Ta nova práce by te bavila? Mas auto na dojíždění? protože crcat se busem by zabralo strašně casu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44173
29.10.23 16:41

U nás v DD noční vychovatelky něco uklízejí, žehlí, zašívají drobné dírky na oděvech. To není žádná pedagogická práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
29.10.23 16:44

Na tvém místě bych se domluvila, že si to půjdu vyzkoušet ve volnu (kdy nemáš práci). Jen tam s tou současnou noční službou třeba pár nocí být. Udělat si vlastní názor. Než hodíš rozbušku v současné práci, že jdeš pryč a ve finále zjistíš, že to není ono.
Mi by třeba nevyhovovaly noční. Nemohla bych vzít práci, kde jsou noční. To jen v akutní nouzi, kdybych musela zatnout zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
29.10.23 16:51

Taky je třeba si rozmyslet, jak budeš cestovat. Pokud by to bylo autobusem. Tak bych na to absolutně nepřistoupila. Asi se ušetří. Ale ztrácí se tím čas. Protože furt je třeba rezerva časová na přesunu. Tím dáš do té práce víc času. Pokud vlastním autem. Tak spočítat, jestli se oplatí finančně, že budeš jezdit 30 km tam a zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76007
29.10.23 17:06
@Léňa2308 píše:
Ahoj holčičky, prosím o radu mám tři dcery 19,14 a 4 roky jsem zaměstnaná v obchodě ranní směna od 5-12, a odpo 12-19:30.Malou si prehazujeme jako brambor, chodí do školky ráno mám umožněno si ji tam odvézt. V této práci mě to nebaví ale mám to 2 minuty od domu.Ted se mi naskytla práce v dětském domově ale jen noční smeny, krátký a dlouhý týden… peněz stejně a dojíždění 30 km. Nemam žádný kurz, oni by mě vzali zatím jen tak a popř bych si udělala kurh u toho, teď nevím co dělat…abych měla čas na maličkou atd… poraďte děkuju :srdce:

tak do toho bych nešla, nemám nic primárně proti nočním směnám, já je také dělám dobrovolně, jelikož jsou lépe placené, ale ve středu už je to nahnuté a ve čtvrtek melu z posledního,
ale ty píšeš, že plat bude stejný, tak do toho v žádném případě, přece projedeš každý den benzín nebo naftu na 60km cestě :zed: :pocitac: vypočítej si to za měsíc, takže budeš jezdit na noční jako blázen a ve finále budeš mít daleko míň peněz!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
29.10.23 17:14

Vadilo by mě to dojíždění, nocni taky nic moc a za stejné peníze, někdo píse, že malou odvedeš do skolky a jdeš spat, no to funguje jeli malá zdravá, jakmile onemocní sice si nemusíš brat paragraf, ale nevyspíš se, benzin drahý a 30km je docela dálka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15073
29.10.23 17:21

@Léňa2308 Spočítej si kolik projezdíš, jestli se ti to vyplatí s jestli máš na noc vždy hlídání pro nejmladší. Moje známa tuto práci děla a nemůže si vynachválit, v kombinaci s malými dětmi je to super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
29.10.23 17:26

Já jsem měsíc dělala jen nočni na hotelové recepci. Nikdy víc…byla jsem úplně KO a to mi bylo dvacet.
Máš dvě velké dcery, které ti mohou pomoci, blízkost zaměstnání je určitě velká výhoda..
Pokud bys platove na tom byla stejně, nevidím vůbec žádnou výhodu…
V DD to taky s těma dětma nebude žádný med. Známá pracovala v Klokanku, nastoupila tak jako mladá holka, brzo ji ty iluze přešly…

• Citovat
  • Upravit
464
29.10.23 17:39

Já bych to brala. Kdysi jsem dělala pouze noční na hotelové recepci a díky tomu jsem měla na děti daleko více času. Navíc práce v DD a práce v obchodě, to bych neváhala a šla bych. I za cenu toho, že bych dojížděla.

Hodně štěstí při rozhodování :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5111
29.10.23 17:40

A neslo by spis domluvit v soucasne praci, abys delala jen ranni? Jenom nocni to taky neni zadna sranda,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
29.10.23 17:47

Ani omylem. Práce v noci, dojíždění 60 km a peníze stejný? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14566
29.10.23 17:50

A proč to chceš měnit? Mas dvě dcery, no holt jedna ráno malou do školky odvede a druhá vyzvedne. Když mas odpoledni, das ji do školky sama. Když mas ranní, budeš s ni po skončení sichty a mate pro sebe cele odpoledne. Nepochopila jsem, v čem by ta noční byla jako pro tebe lepší, a ještě s daleký dojizdenim, když to mas teď hned u domu? 8o Podle me je to úplné bláznovství tu první práci pustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.23 18:50

Já nevím.
Pokud o e zaměstnání nabízí stejný plat, vem si, že budeš dojíždět a nějakou korunu ti to veme, plus čas co tím ztratíš. Taky druhá práce není úplně jistá…

Asi by stálo za to kouknout se jestli není v okolí něco jiného.
Popřípadě si tu noční prostě vyzkoušet. Určitě tam bude nějaký noční harmonogram.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat