Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj potřebuji radu, už dva měsíce jsem nedostala pravidelnou menstruaci. Vložku nosím pořád protože mám výtok občas a protože občas je tam krev ale není to pořád..
třeba jeden den výtok, dva nic pak krev a tak pořád dokola. Je mi 17, vím že to v tomhle věku pořád litá i když mám menstruaci už 7 let. Mamka chce aby jsme šli na gyndu aby mi to doktorka zkontrolovala ale to nemůže přeci třeba když krvácím ne? A hlavně mamka neví že už nejsem panna a bojím se že se to dozví a veme to špatně tak tam nechci.
Blbé narážky si prosím nechte. ![]()
Ale to víš, že tam jít můžeš a mamka má pravdu, hned tam utíkej. A doktorka nikomu nic neřekne, neboj se. Však u toho vyšetření vůbec maminka nemusí být. Nejsi desetileté děcko. Takže se objednej a jdi. Tohle není dobře.
Neblázni, mamka s tebou nepůjde za ručičku až do ordinace, počká v čekárně a doktorka nebude nikomu vytrubovat, že už nejsi panna
Naopak při takovém divném krvácení je prohlídka na místě, gyndaři jsou na to a na mnohem silnější krvácení zvyklí, neboj
Navíc, pokud jsi už zahájila sexuální život, je nejvyšší čas začít chodit na pravidelné kontroly ![]()
@Anonymste nic jiného než vyšetření na gyndě ti nepomůže, lze to i přes krvácení, doktoři jsou na to zvyklí, že nejsi panna nevadí vždyť ti není 14, na to nehleď, než se takhle trápit - chce to jen se hecnout a jít tam, už se trápíš dost dlouho, ať něco nezanedbáš
A sama se tam objednat nemůžeš? Pokud máš problémy, měla bys tam jít, abys s nějakého zánětu neměla horší věci. Prohlídnout by tě můžou i tak. Vezmi si s sebou něco na otření - vhčené ubrousky a ručníček. Ať ti to není tak blbé. U nás třeba máme mít ručník pod sebe vždy, nedávají ty papírové jednorázovky.
Nebýt panna v sedmnácti není hrůza a ostuda. Hlavně se nezapomeň chránit. Maminka nemusí vědět všechno ![]()
@Anonymste Ať už jsi u doktora. Huš.
Na gyndu přeci může i bez mamky. Zavoláš tam, objednáš se, řekneš, že potřebuješ i omluvenku do školy.
Najdi si gyndu sama, muzes od 15 k doktorovi bez doprovodu rodicu, takze si to vsechno proste zarid, vcetne nejake moznosti antikoncepce atd.. btw zkousela jsis tehu test abys vyloucila rekneme pro tebe tu nejhorsi variantu?
@Anonymste běž na gyndu, pokud mamka bude chtít jít s Tebou, tak určitě počká v čekárně a nechá Ti v ordinaci soukromí
a na gyndu bys měla začít chodit pravidelně ![]()
Pokud jsi zahájila sexuální život, stejně bys k doktorce měla začít chodit.
Klidně totiž můžeš mít nějakou infekci, nebo být těhotná.
Tak tak, dr ti napise neco na upravu Menses a v neposledni rade bych zvazila antiko. Je jedno, ze sex byl pred rokem… jen si tu projdi diskuse co napraskalo kondomu ![]()
Jdi sama, mamka to nemusí vědět. Teda pokud nemá gynekologa za super kamaráda (kamarádku) - pak jdi jinam. NEmyslím si, že by to bylo po 7 letech menstruace normální ![]()
Hodně štěstí, máš tak jako tak nejlepší věk začít chodit pravidelně.
@Anonymste píše:
Sex jsem měla naposledy před rokem..
To je dobře. Ale stejně. Tam dole se dějou různé procesy a v různých fázích se může něco pokazit
Gyndař tam mrkne ultrazvukem a bude vědět. Určitě je to dobrý.
@svycarka daleko víc dětí se rodí z nesprávnýho užívání hormonální antikoncepce. K čemu by jí taky byly prášky, když sexuálním životem žije tak sporadicky. navíc kondom jak známo chrání na rozdíl od prášků i proti pohlavním nemocem.