Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, jsem prvorodička a naší malé(3týdny) co je na UM nějak nejdou prdíky..Jde vidět, že se snaží, ale nejde jí to vůbec..Jestli se nepletu, je tohle kolika?
Už dva dny zkouším všechno, horké zábaly, různé čaje a vyvary, cvičení s nožičkama ale nic nepomáha.
Jaké probiotika se vám osvědčila?
Ještě otázka, rektální rourka-jak hluboko se musí zavést?
My jsme pouzivali sirup Infacol, je sladoucky a dava se pred kazdym papanim. Stoji kolem 150kc, ale nam vydrzel tak tyden, navic pak prestal fungovat. Od doby co davam fenyklovy caj mam spokojene dite, zkousela jsi fenykl? nebo kminovy odvar? taky nam zabira kdyz dam malou na brisko
Ahojky nám teda pomohly probiotika Bio-Gaia jsou sice dražší ale vydrží ti 2 měsice. Malá měla s kolikou velke problémy a toto jedine nám zabralo ale je to až od 1 měsice ![]()
Manzel koupil epsimisan v kapkach davame pred kazdym papanim 5 kapek a pridiky uz pekne odchazeji
nekdy se az divim jak tak male miminko muze ta nahlas prdet
Hele nám taky nic nepomáhalo. Na doporučení doktorky jsme začli UM dělat do fenyklového čaje (půl na půl voda a čaj) a teprve to malému pomohlo.
Ahoj, já zkoušela všechny možné kapičky a nic nezabral, trochu pomohly kapky Bio Gaia, ale jsou dost drahé. Co potom fakt zabralo byl obyčejný fenyklový čaj, který jsem pila já. Navíc když jsem mu podala kapičky nebo ten čajík a pak ho nakojila, tak mi pak blinkal, proto jsem ho pila já. Tak zkus dát pár lžiček fenyklu.
A rourku jsem nepoužívala, tak nevím, ale nesmí se moc používat, pak se nenaučí prdět…použít jen v netných případech.
Také jsem používala BioGaia, ale nakonec pomáhala jen rektální rourka. Zavádět by se měla celkem hluboko, ale nesmí se silou! Pomalinku opatrně, lehce vytahovat a zase zavádět zpět (nevytáhnout úplně). Minimálně 2cm. Pomáhalo při zavádění masírovat bříško (musí pomáhat někdo další). Předpokládám, že nejíte nadýmavé věci..Zkuste vysadit na deset dní mléčné výrobky, pokud se zlepší, pak je dobré uvažovat, zda nemá alergii na mléčnou bílkovinu.
Univerzální rada neexistuje, musíš vyzkoušet, co vám bude aspoň trochu pomáhat. My cvičili nožkama, dávala jsem na bříško, nosila na tygříka, masírovali jsme Pupíkem. Před každým krmením jsem dávala kapky, nám se osvědčil Sab Simplex a pak jsem začala dávat i laktobacily od Biopronu a ty nám teda pomohly hodně. Rourku jsem vytáhla asi třikrát a to až opravdu potom, co syn řval, kroutil se, propínal se, měl tvrdé bříško, nemohl se vyprázdnit - zkrátka bylo na něm vidět, že má bolení. K té rource: zaváděla jsem v podstatě 2/3 dovnitř, venku mi zůstal jen kousek - zaváděla jsem ale tak, aby to nešlo přes odpor, takže někdy měl v zadečku kousek, někdy šla zavést téměř celá - podle toho, jak to šlo. Pokud to nešlo, dál jsem nezaváděla.
@rubasovka
No právě já nekojím, co je na UM tak to začalo, předtím prděl pěkně..
@Amoletka fenykl i kmínový vývar a nic nezabralo..Ty kapky bio gia nebo jak mám objednané, zítra by měli přijít, ale snad se nic nestane když ho podám 3týdením miminku, né?
Příspěvek upraven 20.11.12 v 13:52
No a ještě, můžu položit miminko na bříško? příjde mi na to moc malá ještě?
@nikolahlav píše:
Určitě můžeš, ale buď celou dobu u ní, hlaď zádíčka, to mají rádi ![]()
@nikolahlav píše:
Na bříško se dává mimino od narození, posilují si tím svaly.
Ahojky mám 2,5měsičního syna s kolikama mám velké zkušenosti, malej měl neskutečny koliky. Nepomáhalo nic.Meli jsme espumisan infacol babycalm sabsimplex probiotika prostě nic. Pomohl až kmínovy odvar a kapky lefax, probiotika dàvám pořád…