Pořídit si pastevce?

20.7.24 21:07

Poridit si pastevce?

Dobry den, zacala jsem premyslet ze bychom si do rodiny poridili kavkazana nebo kangala. Deti uz mame starsi (19,22) a ja bych si uz chtela splnit celozivotni sen. V minulosti jsme meli dva vlcaky, malamuta, krizence kavkazana, a tri jezevciky. Vim ze jsou to svehlava zvirata a nacetla jsem si toho o nich spoustu. No nicmene cim vic se klanim k tomu nejakeho si poridit tim vice se obavam jestli mam dost zkusenosti. :nevim: Asi si potrebuju vyslechnout uplne cizi nazory jestli byste do toho sli nebo ne. Jelikoz v mem okoli by me podporili i v pripade ze bych chtela mravenecnika… :lol:
Bydlime na vesnici, zahradu mame obrovskou a kvuli malamutovi houdinimu i s vysokym oplocenim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1864
21.7.24 09:31

Hele tak zrovna tahle plemena pro začátečníky nejsou. Jestli chceš nějakého velkého chundeláče, tak mrkni na pyrenejské mastiny. Jsou to zlatíčka, ale i umí hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4493
21.7.24 09:48

Pokud zkušenost se psy máš, dokážeš mít pevnou ruku a případně jsi ochotná docházet na cvičák nebo mít po ruce někoho, kdo má s těmito psy zkušenost, tak do toho jdi. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
21.7.24 10:33

@Rucceujcirj Já kangala mám. Není to pes pro začátečníky, v povaze má samostatné rozhodování, takže to chce pořádný výcvik. Ideálně mít někoho, kdo má s těmito psy zkušenosti. Vzhledem k problémům s klouby u těchto obřích plemen bych štěně brala jen z prověřené CHS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný