Úmrtí psa

18.7.24 06:21

Úmrtí psa

Ahoj,

Před 3 dny jsem ztratila svého psa pražského krysaříka. Bylo mu 13 let a byl nejlepší parťák pod sluncem. Byla to vteřina, nechala jsem otevřená vrátka a on mi proklouzl ven a srazilo ho auto. Nikdy tohle neudělal byl to malý posera co se ode mě nehnul ani na krok. Byl jen na zahradě a to kolikrát byla otevřená vrátka a neodešel, hlídal kde jsme my. Vždy se před barákem vyčůrat, vykakal a čekal u dveří až ho pustím domů. Můj malý gaučáček.
Nyní si to vyčítám, že je to má chyba a můžu za jeho smrt, protože kdybych zavřela vrátka pořad by to s námi byl.
Přítel mě utěšuje, že byl starý a že to není má chyba. Byl starý to nepopírám měl šedý zákal, bolelo ho když jsme ho vzali do náruče pod předními packami, většinu dne prospal a kolikrát ani nevstal na ranní venčení a chtěl jen spát.
Ale takový konec si nezasloužil…. Neskutečně mě bolí srdce. Jakmile jsem v práci nebo mimo domov tak je to relativně dobrý ( brečím, ale podstatně méně ), ale jakmile přijdu domů samo se to spustí a nemůžu zastavit pláč. Kdyby ho potkal jiný konec možná to nesu hůře, ale v tomto případě jsem viník já a myslím, že mi to nikdy neodpustí. Ani nevím, když jsem k němu doběhla, zda věděl že tam jsem s ním. Strašně mě to mrzí…..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15284
18.7.24 06:48

@Zarmoucena Není to ničí vina, jen tragická náhoda, nemá smysl si něco vyčítat. Ztráta pejska je smutná událost, je mi to lito :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.24 07:01

@Alušáček děkuji. Snažím se s tím vyrovnat, ale jde to špatně. I děti to nesou mnohem lépe než já. Nyní je máme u bráchy na prázdninách, abych se z toho dostala a neviděli mě tak to rozloženou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15284
18.7.24 07:07

@Zarmoucena Naprosto chapu, je to člen rodiny. Já i po 16letrch od smrti pejska vzpomínám a ani nechci představovat, ze současná fenka 15leta, tady taky nebude navěky. Pomůže jen čas a případně nový pejsek, až na to budeš připravena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
18.7.24 07:17

Já bulela dva měsíce, ale postupně to přebolí. Ve tvém případě je to navíc šok. Nic si nevyčítej, takové věci se stávají. Zas to měl rychle za sebou, možná lepší, než kdybyste ho za nějakou dobu museli nechat uspat. To teda taky není nic moc. Držím palce, ať ti je brzy líp.

• Citovat
  • Upravit
9148
18.7.24 07:19

Asi lepsi, nez se divat, jak se trapi nakou hnusnou nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
18.7.24 07:35

Ztráta mazlíčka je nesmírně těžká a truchlení je přirozené. Vyčítat si to je pochopitelné, ale nikdo nedokáže předvídat všechny situace. Váš pejsek měl krásný život po vašem boku, a to je to, co je důležité.

• Citovat
  • Upravit
18.7.24 08:02

Děkuji všem za hřejivá slova. Přítel už je ze mě hotový, že neví jak mi pomoci a co udělat, aby mi bylo lépe. Snad čas rány zahojí a přestanu za jeho ztrátou brečet. Měl krásný život a doufám, že mi to odpustí, že jsem tohle dopustila a nehlídala ho více. Opravdu moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
18.7.24 08:39

Soucítím. Už jen proto, že pražský krysařík je moje oblíbená rasa, já měla 3 pejsky a každý byl pražský krysařík. První celý černý, další dva do hněda. Posledního mi vzala cukrovka. Psa partnera taky zrazilo auto, ale on už byl starej, asi 18 let, vyloženě na dožití, už ani neslyšel, i když on byl zdrhací pes. Ale jsou věci, které nemůžes ovlivnit. Co pomůže? Snad jen čas, že obrousí hrany. Pořídit si druhého psa ti nebudu radit, pro někoho to může být o to horší. Já vždy potřebovala trochu čas to vstřebat, projít si tím truchlením naplno, pořádně se v duši rozloučit, až pak jsem to řešila, resp. když jsem cítila, že ten dům je prázný a ten pes tam chybí a odvážila si milovat i jiného psa. Rovněž i vdova po úmrtí manžela si nehledá hned náhradu, kdyžtak později, extrémní případy pominu. Pejskovi už je dobře, určitě je rád, že prožil s vámi krásný život, byl rád, že je váš a ve vašem srdci bude žít napořád a nikdy neumře, nikdy nezapomenete, ro se nedá. Já vzpomínám často na všechny tři pejsky, na to, co jsem na nich milovala a jsem za ty zážitky vděčná, i když smrt každého z nich, to byla darda. Ale život jde dál a my s tím musíme žít. Už si nic nevyčítejte. Nebylo to schválně a člověk chybuje. Nám třeba prvního pejska (jen rok) zabil doktor, předávkoval ho léky a bylo mu to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
18.7.24 08:43

Naši museli nechat uspat našeho psa (tehdy především mého psa), když jsem s ním nemohla být. Bylo to opravdu hrozné.
Pomohlo mi, že jsem si zapálila svíčku, dala ruce nad ni, abych cítila teplo, a všechno jsem mu do toho plamene řekla. Ač vůbec nejsem na ezoteriku, potřebovala jsem se rozloučit, uzavřít to, tohle mi hrozně pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6007
18.7.24 08:56

Není to tvoje chyba :hug:

Navíc, pejsek už měl alespoň leta a prožil krásný život.

Moje jorkšírka dostala mrtvici v 6 letech.
Bylo to tak strašně nečekaný, že jsem se z toho vzpamatovávala půl roku.
Nechala jsem si i vytetovat malý nápis na kotník, aby byla pořád semnou. To mi hodně pomohlo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
18.7.24 10:54
@Alušáček píše: Více

Me prijde, ze ztrata pejska je mnohem citove horsi, emocionalnejsi, nez trebas umrti rodice ve stari; ti pejsci hodne vlezou cloveku pod kuzi tim, jak oddane sveho panika miluji a nikdy neodporuji ani nevyjadruji svuj nesouhlas, i kdyz zas si umi svoje vzdy prosadit a ta jejich zistnost, ta nema chybu, kdyz jde o pamlsrk trebas :srdce: A proto je tak nekonecne milujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.24 11:12

@Janushh27 byl úžasný a doma bez něj je to nejhorší. Ani tam nedokážu být, aniž bych nebrečela. Každá místnost mi připomíná něco spojené s ním. Před 14 dny jsem mu pořídila nový pelíšek do obýváku a ani si ho nestačil užít…. Přítel je ze mě zoufalý, protože neví jak mi pomoct. Včera jsem svolila k tomu, aby odnesl jeho věci na půdu. Kromě jedné deky tu mám na posteli vedle polštáře, abych ho cítila.
Na nového psa se necítím a myslím, že by to bylo spíše ke škodě než k užitku. Pochovali jsme ho k bratrovi na zahradu a tam za ním chodím si s nim povídat, ale i mluvit je těžké. Takže tam jen stojím a omlouvám se se slzami v očích. Snad si dokážu někdy odpustit a nevyčítal si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.24 11:13

@Markéta188 to bych nepřežila takhle brzo o něj přijít. Také jsem uvažovala nad tetováním, abych ho měla stále při sobě. První moc bez něj se mi o něm zdálo byl to hezký sen, ale po probuzení mi došlo, že to byl jen sen a on tu se mnou už není. Pak se mi už o něm nezdálo :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
18.7.24 15:07

Uvazujete o dalsim pejskovi?
My si do 2 mesicu od smrti 1.psa poridili zase stenatko - te stejne rasy i barvy.

Hodne to pomohlo vyplnit najednou tu prazdnotu, ale my to mame o to horsi, ze uz jsme jen zase sami dva, deti uz davno vyleteli z hnizda.

Nas 2. pejsek bude mit 6 let a uz ted se hrozim okamziku, az nam jednou zemre,(1.pejsek zemrel v 11 na rakovinu),protoze dalsiho si uz z duvodu nejen veku porizovat nebudeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný