Porod - otocena hlavicka ditete

127
19.11.09 13:20

porod...

zdravim vsechny chtela sem se zeptat dneska sem byla u dr.a ten mi rekl ze mala je furt otocena hlavickou nahoru a ze je mala preavdepodobnost ze se otoci…tak se chci zeptat co stim budou v porodnici delat a jestli ji nemuzou ublyzit mam velkej strach..predem dekuji za odpoved…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9265
19.11.09 13:43

ssmile, pokud jsi prvorodička, tak tě čeká s největší pravděpodobností císařský řez. Taky je možnost obrácení miminka pomocí hmatů, které provede doktor. Někdy se zadaří, někdy i když se mimi podaří otočit, tak se zas vrátí nazpět. Ale je i šance na přirozený porod. Mimi musí mít ale do 3,5kg a taky musí mít správně poskládané nožičky, aby mohlo správě vyjít ven. Taky jsem tohle řešila. Ale mimi si dalo říct a ke konci 36.týdne se otočilo, aniž bych si toho všimla! A to jsem velice velice štíhlá a mám úzkou pánev. Takže neházej flintu do žita, ještě stále se může miminko otočit, jsou i případy, kdy se otočí v 1. době porodní :-) .
Přeji ti krásný porod!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
19.11.09 14:12

ssmile, to jsem měla přesně taky tak. Tak jsem šla na císaře. A protože s v těle asi k porodu nic nechystalo, tak jsem šla vlastně až den po termínu. Ničeho se neboj, myslím, že z toho bude císař a bude všechno OK :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
19.11.09 15:22

Ahoj,

Máťa byl taky otočený zadečkem dolů. Cvičila jsem cviky na přetáčení, jednou se dokonce začal zřejmě přetáčet, ale pak se vrátil. Asi věděl proč.
Matyáš měl víc než 3,5 kg a ještě si pod sebe strkal nožičku, tak jsem šla na císaře.
Takže záleží na okolnostech, pořád ještě máš šanci na přirozený porod :-)

Držím palce.
Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
19.11.09 15:32

moc vám děkuji všem je mi jedno jestli pujdu cisarem hlavne aby mala byla v poradku z toho mam nejvetsi strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
19.11.09 15:52

Z názvu diskuse jsem myslela, že má hlavičku na stranu :-) Hele, záleží na porodnici, někde dělají rovnou CS, někde nechají rodit přirozeně - nedají Ti ani epidurál. Ad odhad velikosti mimča - tak co vím ze svého okolí, doktoři se klidně seknou i o půl kila, takže bych to nebrala až zase tak vážně. Kdyžtak se poptej v okolních porodnicích, jakou mají praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
19.11.09 20:32

Myslím, že obvyklá praxe je poslat prvorodičku s miminkem v poloze koncem pánevním na sekci, vícerodička může rodit takhle i vaginálně, ale asi závisí i na zvycích konkrétní porodnice.
Obrat miminka zevními hmaty bych osobně v žádném případě nepodstoupila, ale můžeš zkoušet dělat kočičí hřbety, to pomáhá. Přinejmenším je to dobré na záda :-) . Pokud se miminko neotočí, tak má asi nějaký důvod, ale šance určitě ještě je. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
19.11.09 20:38

také jsem měla polohu KP a zaklíněné nožičky až někam pod žebra, takže mi v žádném případě jako prvorodičce gyn. nedoporučila rodit přirozeně. Do poslední chvíle jsme ale čekali zda se mimi otočí. Měla jsem rodit ve FTN tam se rodí i tyto polohy přirozeně, víceméně vždy pokud nejsou vážné komplikace. .. až když to fakt nejde tak přistoupí k císaři.. Vzhledem k tomu že jsem čekala chlapečka, a u těch může dojít i k porušení varlátek při spontálním porodu a KP nechtělo se mi čekat na komplikace a zvolila jsem jinou porodnici. Nakonec se maličký začal drát na svět o tři týdny dřív, neotočil se tak jsem měla císaře skoro stejně na poslední chvíli. Jsme v pořádku oba a jsem za to ráda. Jestli půjdeš na císaře rozmysli si také anestezii, jestli celkovou nebo spinál. Já měla spinál. Hodně štěstí !!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
20.11.09 10:18

Tak holky,ja vyvrátím vaši teorii…jsem byla prvorodička,rodila jsem KP vaginálně, porod mi vyvolali ve 40tt, malá měla podle nich 3kg…rodila jsem necelých 9 hodin,malá měla 3230gr 45cm.Porod to byl děsný,myslím,že hlavně pro malou,která si to asi užila,ch§dě moje.Milá Ssmile,jediné dobré je,že bude mít od začátku krásnou hlavičku,protože s ní netlačí na pánev,to se ovšemnedá říst o zadečku,tenměla malá samou modřinu,ale i ty byly za týden fuč.Epidurál jsem dostala po 6 ti hodinách kontrakcí co 4minuty a předem mi řekli,že asi stejně nezabere…nezabral..ale můžu ti na 100% říct,že dnes jsem ráda,že to nebyl CS,ale zároveň ti MOC MOC přeju,aby se ti miminko otočilo.Kdyby tě zajímaly nějaké věci,klidně napiš SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
20.11.09 17:56

no já sem z toho na prášky tolik se bojim.sem z Mostu a tady ta nemocnice neni zrovna moc slavna ba naopak hodně si na ni stezujou mam strach ze jeste neco podelaj chci pro malou udelat cokoliv co bude v mych silach …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
25.11.09 11:15

Ssmile, neboj, ono to dopadne dobře,prostě nejhůř tě střihnou a malá bude venku tak jako tak, neboj se.Hlavně se na ni teš,ona to pozná a pěkně vyleze a už je jedno jak:-)držím ti palce a třeba budeš překvapná i z toho vašeho špitálu…ono se toho vždycky nakecá a ve finále záleží jen na tom jakou chytneš směnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
25.11.09 11:51

dekuji moc za potporu.mluvila sem s porodni sestrou ta mi rekla ze nejlepsi je cisar ze to bude v poradku ze nejsem jedina. ze se to stava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
25.11.09 12:34

jak už jsem psala,dnes jsemráda,že to císař nebyl a 3 dny po porodu jsem byla normálně pohyblivá a nic moc nebolelo,což císař je bolestivý dýl a pokud budeš rodit i po druhé,dost pravděpodobný je opět císař,ale není pravdilo.Císař je přece jen operace a těch rizik je tam víc,než u porodu KP,ale budem zkrátka důvěřovat tvým mudr,oni nejlíp ví,co dělat:-) Nellynka bude určitě šikovná a vyleze v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
25.11.09 12:43

víš ono to je těžky sem prvorodička každej řiká něco jinýho já mám strašnej strach je mi jedno jak mě to bude bolet jen at se maly nic nestane to je to nejduležitějši…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí