Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky, tak jako anesteziolog. u uspání ti sice daji dýchnout, ale jak spis tak té intubuji, trubka do krku…tam by to nemělo vadit, zavazet, kovové casti vadí hlavne operaterum.na zástavu krvácení se užívá tzv. paleni, jedna elektroda pod zady pacienta, druhou operatér v ruce, tou se dotkne krvácející žilky, ta se teplem zalepí…,pokud mas na těle něco kovového, může tam taky vzniknout teplo a papalot, laicky řečeno, pokud je to silikon nemusí vadit…ukazala bych to ba kontrole a domluvila se co dal…
@Bejbyy Jinak tedy omlouvám se za OT, ale gratuluji, že jsi ještě 3v1 v takovém týdnu! Já jsem rodila v 33. a břicho už nemělo kam růst, tak si to ani neumím představit vydržet ještě o měsíc déle. Tak ať jste všichni/všechny v pořádku ![]()
Já jsem při porodu normálne v jazyku měla, ale když jsem byla v celkové, tak musel ven
@Daduka píše:
No sice párkrát dýchneš a spíš, ale pak ti doktor tu masku „přitlačí“ a obličej a chvíli dýcháš (resp. přístroj dýchá) jen přes ni, takže musí těsnit. A i při spinálu by nic v bradě a okolí nemělo být, protože vždy je riziko, že spinál nebude účinkovat, nebo se vyskytne při operaci komplikace a bude se muset uspat celkově.
To jo, vím jak vypadá maska.
Ale rámuje kolem celé brady, takže si myslím, že tohle by vadit nemělo…ano, můžou brblat, ale musí si s tím poradit, ještě když nejde vytáhnout během vteřiny.
![]()
Známá s piercingem v bradě rodila, ale říkala, že když se porod začal komplikovat a hrozil císař, tak ji doktor nadával proč si to „svinstvo“ nevyndá. Nakonec porodila normálně, takže jak je to s piercingem v bradě u císaře to nevím.
@Deninina píše:
@rajada To jsem ještě neslyšela, že by pearcingy tak rychle zarostly, musíš se asi hodně rychle hojit že? Pod rtem jsem neměla snad měsíc a nezarostl, jazyk teda mám ozkoušený jen 3 dny, měla jsem strach a pupek jsem nasazovala asi po 5 měsících a v pohodě
Já za 24 hodin mám dírku „ucpanou“ a jde jedině provrat, takže sice jo, do ucha jsem to nasadila (ten industrial, co je v chrupavce), ale do rtu jsem to už nedala, páč jsem to nasazovala ještě za dýl, jak 24 hodin. Jazyk neměl šanci, to jsem si jednou zkusila vyndat nanečisto a už za 3 hodiny jsem to tam tlačila se slzama v očích. Dřív jsem se účastnila historických dnů (měli jsme historické oblečení a dělali akce pro děti), kde samozřejmě nesměly být piercingy a já musela každou hodinu na záchod si všechny dírky "projet, aby mi nezarostly ![]()
Ale jedna moje kamarádka to má asi jako ty, prej neměla pierc ve rtu tři měsíce a pak ho tam zase znovu nasadila. Já už tam ten svůj zase nemám, v práci na obědě mi vypadla kulička a já nesehnala náhradní (mám průměr tyčinky 1,6 a v běžném obchodě se dělají prodávají kuličky jen na 1,2), tak jsem 14 dní chodila bez piercingu a když jsem doma pak náhradní kuličku našla, tak už bylo pozdě ![]()
@rajada To naštve, člověk zaplatí neskutečné prachy za jedno blbé píchnutí, přežije hojení a pak mu to zaroste během pár hodin
Ještě, že mám to štěstí a dírky mi vydrží dlouho, jsem totiž ve ztrácení šperků fakt odborník ![]()
to jo, plus já jsem vlastně ten ret musela nechat píchnout dvakrát, takže dvakrát tolik peněz
a teď mě štve ta díra, co po tom zůstala.. ale potřetí to píchat nebudu, ono se to stejně teď v práci už moc nehodí ![]()
Já měla „meziočák“, ret, nos, pupík. Před porodem jsem nechala akorát v jazyku a nikdo se ani nezmínil, že bych ho měla vyndat
asi jak kde.. rodila jsem v Brně.