Porod a piercing v ústech

231
5.7.14 09:34

Porod a piercing

Nevíte někdo jestli u porodu vadí piercing zasahující do pusy?(kvůli příp. císaři) Mám piercing v bradě, který má silikonovou tyčku a tak nejde vyndat. Musela bych ho stříhat a zničit a tak nevím jestli se na to mám doma připravit (při porodu na to asi nebude čas ani nálada)a vyndat ho, nebo plaším zbytečně :roll:…Maminky, které s tím máte zkušenost prosím poraďte..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6869
5.7.14 09:40

Myslím, že ne, když tak dají spinál. A kdyby celkově, dýchneš si párkrát z masky a spinkáš. :mrgreen: A úplně nejlepší bude, když si zavoláš do porodky. ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
5.7.14 09:42

@pokymata Ahoj, já má piercing nad horním rtem a musela jsem si ho teda vyndat, ale rodila jsem císařem, tak nevim, jak je to u normálního porodu. Zkus se zeptat v porodnici, tam ti to určitě řeknou. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009

Řešila bych až na místě, pokud zatím císař není v plánu, tak je zbytečné si kasat kalhoty, když brod je ještě daleko. Pokud by se císař plánoval, zeptala bych se v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4545

@pokymata netusim. Ja kdyz byla na zakroku, tak mi nesel vytahnout piercing z nosu a sestricka rekla, ze ho kdyztak jen prelepime, nakonec jsem ho vytahla. Zeptala bych se v porodnici. Taky ted pocitam, ze ho zase budu pacit ven. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
5.7.14 09:44

A ty máš plánovaného císaře, nebo se jen bojíš, že by se normální porod mohl zvrtnout? Pokud máš rodit normálně, tak bych to neřešila. Buď by se to nějak vyřešilo na místě, nebo by si s tím musel anesteziolog poradit. Pokud bys šla na plánovaný zákrok, tak bych to vyndala. Při uspávání se dává na pusu a nos obličejová maska, která musí těsnit a ten piersing by tomu mohl překážet.

Příspěvek upraven 05.07.14 v 10:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
5.7.14 09:48
@kve-tinka píše:
Myslím, že ne, když tak dají spinál. A kdyby celkově, dýchneš si párkrát z masky a spinkáš. :mrgreen: A úplně nejlepší bude, když si zavoláš do porodky. ;) :mavam:

No sice párkrát dýchneš a spíš, ale pak ti doktor tu masku „přitlačí“ a obličej a chvíli dýcháš (resp. přístroj dýchá) jen přes ni, takže musí těsnit. A i při spinálu by nic v bradě a okolí nemělo být, protože vždy je riziko, že spinál nebude účinkovat, nebo se vyskytne při operaci komplikace a bude se muset uspat celkově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
5.7.14 10:06
@kve-tinka píše:
Myslím, že ne, když tak dají spinál. A kdyby celkově, dýchneš si párkrát z masky a spinkáš. :mrgreen: A úplně nejlepší bude, když si zavoláš do porodky. ;) :mavam:

ne, pokud je to akutní císař dávají celkovou anestezii, je to rychlejší a o to u akutního jde
i když o pár případech akutního císaře a spinálu už jsem teda taky slyšela :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10248
5.7.14 10:06

Ja hodlam ukecat pierc jazyka u cisare. Ostatni jsem vyndala. Uz mi to u jedne operace proslo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2630
5.7.14 10:12

V Brně by ti to neprošlo, všechno musí ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
5.7.14 10:13

Mě gyndař na pearcingy nadával a řekl, že u porodu nemůže nic být, takže jsem postupně zrušila pupek, nos a nakonec pod rtem. V jazyku jsem si nechala a nikdo nic neříkal, ale asi jsem to měla taky vytáhnout :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
5.7.14 10:18

Z gyndaru mi v Brne prave nikdo zatim nic nerekl… to pujde… stejne vyndat si to nezvladnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
5.7.14 10:31

Musela jsem vyndat všechno, z jazyka, z brady i z uší náušnice a industrial. Nenechali mi nic a taky mi pak skoro všechno zarostlo. Do jazyka jsem to už zpátky nenarvala, do brady taky ne, jen ty uši mi stihly nezarůst. Bradu jsem si pak nechala propichovat znova.

Ale od švagrové vím, že jí třeba piercing nechali aspoň v nose, ten tam má nepevno a nevyndá ho, má ho zarostlý. Ale jinde jsem zase slyšela, od kamarádky, ty silikonový nekompromisně stříhají.

Měla jsem plánovaného císaře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
5.7.14 10:40

@rajada To jsem ještě neslyšela, že by pearcingy tak rychle zarostly, musíš se asi hodně rychle hojit že? Pod rtem jsem neměla snad měsíc a nezarostl, jazyk teda mám ozkoušený jen 3 dny, měla jsem strach a pupek jsem nasazovala asi po 5 měsících a v pohodě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
5.7.14 10:42
@Bejbyy píše:
Ja hodlam ukecat pierc jazyka u cisare. Ostatni jsem vyndala. Uz mi to u jedne operace proslo

No vidíš, je to jak kde. Já bych tě třeba s piercingem v jazyku na op. sál nepřevzala, protože bych pak z toho měla akorát průšvih a stejně by tě anesteziolog odmítl uspat. Tohle je vyloženě na triko doktora co tě bude uspávat, jestli ti to povolí nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí