Porod císařským řezem

24
12.9.01 13:05

Porod císařským řezem

Ve 32. týdnu těhotenství má miminko obrácenou polohu - budu rodit císařem nebo se miminko stihne ještě otočit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
25.2.02 15:53

Porod císařským řezem

Miminko se může jěště klidně otočit a můžeš pak rodit spontánně

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
10.3.02 22:08

Porod císařským řezem

Obrácená poloha miminka není indikací k císařskému řezu. Vše záleží na zvážení porodního lékaře. Pokud je ale vše v pořádku ( normální rozměry pánve atd.), porod často probíhá spontánně koncem pánevním.

• Citovat
  • Upravit
5137
14.3.02 21:40

Porod císařským řezem

Na wwww.rodina.cz je nová diskuse Porod koncem pánevním. Je tam také zmínka o otáčení miminka.

Hledejte na:

http://www.rodina.cz/…se/novep.asp?…

Je tam mimo jiné uvedeno:

Otoceni se provadi nejpozdeji do 38. tydne tak, ze ti pod ultrazvukem zkusi miminko prez brisko manipulovat tak, aby se umoudrilo a otocilo 8O)

Jinak je spousta cviku, ktere mohou miminku pomoci se otocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
15.11.02 19:40

Porod císařským řezem

Ve 30. týdnu mi na ultrazvuku bylo řečeno, že miminko je otočeno koncem pánevním. Existuje spousta cviků, jak přimět miminko, aby se otočilo. Takže teď cvičím, jak můžu. Porodní asistentka mi vysvětlila, že jsou to cviky, či spíše polohy, kdy má být fundus (dno děložní) níže než děložní hrdlo. Takže dělám kočičí hřbety, lezu po čtyřech s vystrčeným a zvedlým zadkem, no sranda. Teď jsem už skoro 33. týden, ale miminko se ne a ne otočit. Takže spíš počítám s císařským řezem. Vím, že porod koncem pánevním je možný, pokud miminko váží mezi 2500 a 3500 g. Ale ve většině porodnic „raději“ přistoupí na „císaře“. Porodní asistentka mi také řekla, že nejhorší je takový ten pohodlný posed. Takový to, kdy člověk ani neleží, ani nesedí. No zkrátka takový, jak jsme se vždycky rozvalili na židličce ve škole. No nic - budu prcka přemlouvat dál…Tak ať se Vám miminka otočí hlavičkou dolů. Terezijka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
20.1.14 12:40

Vůbec se nestresuj, miminko se může ještě otočit až do 40. týdne máte čas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
22.1.14 13:02

Ahoj…Jsem ted v 34tt a take mi doktor řekl že je malej otočen zadečkem dolů a bohužel už asi nemámísto na otočení ale že se státmůže cokoli…Císaře se bojím a pořád si říkám že když už k němu dojde tak jakou anestezii zvolit…máte někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.15 12:11

Ahoj ženy. Také máme plánovaného císaře a chtěla jsem se zeptat nějaké zkušené maminky, jestli měla zavedený močový katetr a jak dlouho ho měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100