Porod do vody/na stoličce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
11.12.13 22:25

Porod do vody/na stoličce

Zdravím,
máte někdo zkušenosti s porodem do vody či s porodem na stoličce? Stále se rozhoduji, ale nevím jakému porodu dát přednost. Chtěla bych rodit v Roudnici nad Labem, kde tyto dva porody umožňují.
Moc Vám děkuju za odpovědi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1110
11.12.13 22:32

@Ramaketka můžu se zeptat, proč tě láká ta stolička? do vody to znám, ale stoličku vůbec :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5938
11.12.13 22:38

@Ramaketka nemám zkušenost ani s jedním, jen by mě zajímalo. To se musíš rozhodnout před samotným porodem? Já jen, že si třeba vybereš stoličku a pak ti nebude vyhovovat :think: můžeš se naložit do vany a taky ti nemusí vyhovovat :nevim:
@Adduše vím to jen teoreticky. Stolička napomáhá přirozenějšímu průběhu porodu. Pomáhá miminku gravitace, poněvadž maminka nemusí ležet, může být na bobku, opírat se apod.,může si stoupat, nenutí ji ležet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
11.12.13 22:39

@Ramaketka Zažila som pôrod do vody. Ono, jedna vec je, čo si vymyslíš teraz, a druhá vec bude to, čo sa ti bude počas pôrodu skutočne žiadať. Pri prvom pôrode mi dokonca napustili vaňu, ja som tam vliezla asi ne dve kontrakcie, a musela som ísť von, vôbec mi to nerobilo dobre, mala som pocit, že musím stáť opretá, a nie sedieť/ležať.

Až pri štvrtom pôrode som mala možnosť pôrod do vody zažiť, i mi vaňa dobre padla. Robilo mi dobre to teplo.

Takže teraz podľa mňa nie je na mieste žiadne rozhodovanie, iba zisťovanie možností. A to, čo budeš naozaj chcieť využiť, zistíš až pri samotnom pôrode. :-)

• Citovat
  • Upravit
30408
11.12.13 22:41

Až to přijde, tak ti tělo napoví, co chce. Můžeš zjistit, že ani jedno není ono a že budeš chtít být třeba na čtyřech. Když už nabízejí varianty - což je super - pak nechápu, proč jen tyto dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7200
11.12.13 22:41

V porodnici je k dispozici oboje, tak se prostě rozhodneš co ti bude v tu chvíli víc vyhovovat. Dopředu se to fakt nedá říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
11.12.13 22:43

@mmuerka zní to logicky :think:, ale já si teda neumím představit, že bych u porodu seděla. to bych nedala. dělal mi dobře nejdřív balón a potom vana a nakonec mi vyhovovalo ležet. stát ani sedět nepřicházelo v úvahu. takže souhlasím s @Gabika co ti vyhovuje zjistíš až u porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5938
11.12.13 22:49

@Adduše ono ‚sedět‘ není přesný. Ty dřepíš. Představ si, že jsi na míči ale bez míče asi tak :think:
Já bych to brala, ale v porodnici, kde jsem rodila, byl vrchol luxusu právě míč :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
11.12.13 22:55

@mmuerka ajo tak. tak asi to nemusí byt špatný…myslím, že tam, kde jsem rodila já, taky takový vymoženosti nemají :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5938
11.12.13 22:57

Já si myslím, že to hodně maminám i pomůže, protože si vlastně samy můžou mírně tlačit na bříško a měnit polohy a tak. No, nejsou zatím všechny porodnice na takové úrovni, jak bychom si přály :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
11.12.13 23:02

Ja mela rodit do vody, nakonec jsem se macela a cachtala 27h s prestavkama, kuze svrastela, vone la jsem olejama jak drogerka a nakonec cisar. Ale zase me na stole meli umytou a navonenou :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
11.12.13 23:07

Ta stolička mě láká, protože je to prý přirozené takto rodit, stolička se údajně používala už 2000 let před Kristem a v leže se rodí teprve „pár“ stovek let. :) Také jsem někde slyšela, že je to méně bolestivé. A co se týče vody? Pro miminko je to menší šok, je zde menší riziko nastřihnutí a i voda samotná ulevuje od bolesti.
Je pravda, že toto bude můj první porod, takže nemám zkušenosti, ale spíš se řídím tím co mi doporučují ostatní a co se tím co dočtu. Navíc se rozhoduju už ted, protože jsem myslela, že se musím pro způsob porodu rozhodnout dříve než půjdu rodit, kvůli porodnici… ale jak říkám, jsem nedotčená a ještě dva měsíce budu. :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5938
11.12.13 23:08
@kaspluc píše:
Ja mela rodit do vody, nakonec jsem se macela a cachtala 27h s prestavkama, kuze svrastela, vone la jsem olejama jak drogerka a nakonec cisar. Ale zase me na stole meli umytou a navonenou :mrgreen:.

Hlavně, že se malá dostala ven, že ju? :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
11.12.13 23:15

Mam zkusenost s obojim, urcite bych volila vodu - pro me to je prijemnejsi, ten samotny zaver tolik neboli, tkane jsou vic „rozmocene“, nebo jak to napsat.

hlavne chci ale napsat, ze zadna porodni poloha se neda naplanovat, a stoprocentne to plati u porodu do vody - bud to pujde, nebo to nepujde, nekomu voda nevyhovuje, nekdy je kontraindikace k vode. Rozhodne je ale fajn, jestli ta moznost nekde je :palec:,

takze si nech napustit vanu a uvidis, co to udela.

na stolicce se rodi celkem fajn, jako me by na kozu a na zada nikdo nedostal, ale chce to v kazdem pripade nekoho kdo ti bude delat oporu - jak u vody, tak u stolicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
11.12.13 23:22

@Ramaketka nemusis nic rozhodovat, ono porod je docela dlouha doba a muzes ty polohy stridat - jak v prvni dobe porodni, tak ve druhe - v te vypuzovaci, ja jsem chvili klecela, chvili lezela na boku, pak mi nabidli tu stolicku a to slo pak dobre - sezeni neni uplne spravny oznaceni, je to docela pohodlny, dite taky netlacis proti gravitaci.

jinak natrzeni/nastrizeni lze predchazet i masazi hraze, nebo cviceni s epinem, oboji jsem delala a osvedcilo se. Samozrejmne pak i vedeni porodu - oboji, jak voda, tak polohy vzprimena je na ochranu hraze lepsi.

me teda ted prechod hlavicky pres hraz bolel vic na suchu a to jsem byla uz druhorodicka, to docela dost bolelo. V te vode jsem to skoro necitila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí