Zavinování dělohy, jak dlouho?

Housátko
9.12.13 22:20

zavinování dělohy jak dlouho?

Ahojky. Jak dlouho se vám zmenšovalo břicho po porodu? Mám měsíc po porodu a břicho mám pořád stejně velké jako těsně po porodu a i na pohmat mám břicho tuhé ( děloha? ) až k pupku. A je normální, že mě bolí když si to břicho ( i jen lehce ) prohmatám? Jako bych měla na tom břichu modřiny…A mám občas jakoby menstruační bolesti, ale to snad je normální jev při zavinování dělohy ( která se teda ale nějak moc zrovna nezavinuje… :nevim: ). Jsem po CS. A zvláštní taky je, že jsem krvácela jen týden, pak jako když utne, absolutně ani kapka. A asi před týdnem ze mě najednou vyteklo asi deci krve, najednou, během snad minuty a pak už zase vůbec nic…To je normální? Moc díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
9.12.13 22:28

Příspěvek upraven 06.06.16 v 09:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6980
9.12.13 22:30

Já teda neměla ani jeden porod CS - ale v porodnici mi říkali, že po každém dalším porodu se to všechno hojí déle a je to bolestivé delší dobu. U prvního bych řekla, že tak nějak po tom měsíci jsem měla břicho takřka normální, trochu povolené, občas /opravdu občas/ mě zabolelo jak na MS - ale teda jizva po nástřihu bolela dobré dva měsíce, takže si myslím, že tebe bolí ty jizvy a že to nějaký čas ještě potrvá :think: ty očistky probíhali zhruba stejným způsobem jak u tebe - po týdnu jako když utne, pár dní klid, pak zase krev, pak nic a pak špínění, to zhruba do konce toho šestinedělí. U druhého porodu to bylo všechno horší - břicho se zatáhlo za hodně dlouho, při kojení mě bolelo jak na Ms zhruba tři týdny a i krvácení bylo silnější a žádné pauzy :cert: Každopádně jestli máš pochybnosti, tak radši zavolej dr - co je normální u jednoho, může značit problém u jiného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
9.12.13 22:44

@Housátko já teda neměla CS. U první dcery mě břicho moc nebolelo, ale trvalo dlouho než se mi dalo do původního stavu¨, očistky byly tak jak popisuješ - pauza, už jsem měla radost, že je to OK a za chvíli se to zase spustilo..
Teď jsem 9dní po druhém, porodu, pořád lehce krvácím (a to jsem jeden celý den měla klid!), zavinování bolelo dot hlavně ten první týden. Ale čemu se divím, že mám břicho stejné jako před tě¨hu, ne-li lepší 8o Ale pořád je trochu citlivějš na dotyk, hlavně podbřišek.
Myslím, že měsíc je ještě krátká doba na to, aby se tělo dalo trochu víc do kupy, jak už jenapsáno v prvním příspěvku. od toho je to šestinedělí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.13 22:47

6-8 tydnu, cim vice kojis, tim rychleji se děloha zavinuje. Je dobre lehat na bricho a taky ja si koupila stahovaci pas po porodu a bylo to lepsi nez citit primo to rosolovite bricho :-)

• Citovat
  • Upravit
29436
9.12.13 23:18

@atominnka Moc gratuluji k miminku! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Housátko
10.12.13 00:23
@latunka01 píše:
Já teda neměla ani jeden porod CS - ale v porodnici mi říkali, že po každém dalším porodu se to všechno hojí déle a je to bolestivé delší dobu. U prvního bych řekla, že tak nějak po tom měsíci jsem měla břicho takřka normální, trochu povolené, občas /opravdu občas/ mě zabolelo jak na MS - ale teda jizva po nástřihu bolela dobré dva měsíce, takže si myslím, že tebe bolí ty jizvy a že to nějaký čas ještě potrvá :think: ty očistky probíhali zhruba stejným způsobem jak u tebe - po týdnu jako když utne, pár dní klid, pak zase krev, pak nic a pak špínění, to zhruba do konce toho šestinedělí. U druhého porodu to bylo všechno horší - břicho se zatáhlo za hodně dlouho, při kojení mě bolelo jak na Ms zhruba tři týdny a i krvácení bylo silnější a žádné pauzy :cert: Každopádně jestli máš pochybnosti, tak radši zavolej dr - co je normální u jednoho, může značit problém u jiného :nevim:

Mě právě ta jizva nebolí vůbec, bolí mě celé to břicho a mám ho až k pupku tuhé, asi jako bych si tam dala nafouknutý balón, nejvíc je to znát při tom ležení na břiše ( což kvůli tomu raději nedělám ), je to přesně pocit jako si lehnout na balón…A to mi přijde, že nemůže být povolenými svaly, ale zase děloha k pupku po měsíci, to je zvláštní… Teda mít, jak tady píšete po dvou týdnech břicho pryč, to je paráda…Asi se zajdu raději do porodnice zeptat…Tak moc díky všem za reakce a atominnko, taky moc gratuluji k miminku :) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
22614
10.12.13 02:39

Holky moc děkuju :-*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
10.9.14 17:16

Ja mam po porodu 2 tydny, bricho bylo dole uz tyden po porodu, ale furt ho mam jakoby rosolovite a takovy spek, ktery jsem tam nemela, je to proste spek, nebo je to jeste pozustatek nezavinute delohy? Jasne, nejste vestkyne, ale mate s tim nektera zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
10.9.14 17:18

Bohužel špek, měla jsem to taky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
10.9.14 17:20

@Hermina.p safra :D mam tvarovaci kalhotky spanx, myslis ze to pomuze? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
10.9.14 17:21

To je kůže, nechtějte dva týdny po porodu dokonalé postavy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
10.9.14 17:34

Já jsem rok po porodu mám furt a to cvičím :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276
10.9.14 18:05

Já jsem 3 měsíce po porodu a mám to taky. Po prvním to trvalo tak půl roku než se to trochu spravilo. Tobě ještě neskončilo ani šestinedělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6027
10.9.14 18:17

@Halibar jo, je to špek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie