Porod karviná/havířov

13.4.22 10:24

Porod karviná/havířov

Dobrý den, jsem prvorodička a nemůžu se rozhodnout, zda rodit v Karviné a nebo v menší porodnici v Havířově. Zajímaly by mě zkušenosti a tipy od těch, kdo tam rodily letos, loni, předloni. Jak je to v současné době a ne 10 roků zpátky. Zajímá mě hlavně ochota a vstřícnost personálu, zda vše vysvětlí, poradí s kojením atd. Přijde mi, že v menší porodnici by mě snad nemuseli brát jen jako „kus“. A jak to vypadá a funguje na šestinedělí. Na prohlídce jsem zatím byla v Havířově, vybavení fajn ale bylo nás tam hodně a nebyl moc prostor se zeptat, navíc se mi udělalo zle a musela jsem si jít sednou, málem jsem omdlela. Hrozný vzduch a rouška. A sestra na konci už vypadala, že se nás chce co nejrychleji zbavit, stihla jsem se zeptat na 2 věci a pak jsme s ostatními odešli. Tak budu ráda za vaše zkušenosti. TP mám v půlce června a začínám mít trošku strach…Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1554
13.4.22 10:35

Havířov na 100%. Rodila jsem v říjnu, nelituju a doporučuju všemi deseti. Okamžitý bonding, dotepani pupečníku, přestřižení partnerem, porod ve vodě (ten box byl ale zrovna obsazený, tak mi to nevyšlo), plno věcí, co jsou jinde vybojované, jsou tady na denním pořádku. Plná podpora kojení, v areálu nemocnice je LP z Mamily. A ani nemluvím o tom jejich dobrém jídle a snídaních formou bufetu 😃
Kdyby ses chtěla na něco konkrétního zeptat, tak do toho 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
13.4.22 10:59

Přesně jako píše paní nedemnou. Rodila jsem v Havířově v lednu 2022 a nemůžu si vynachválit. Vše bylo podle mých představ měla jsem i porodní plán a rodila jsem do vody. Možnost zapnutí vlastní hudby z jejich repráčků, vonné svíčky, míč, židle porodní, nemusíš být na koze, nikdo tě k ničemu nenutí. Hned po porodu bonding i s otcem, měření, vážení až po, nechávají zaschnout mázek, pokud nechceš tak nekoupou. Já jsem koupala až 6. den doma. Nedrží tě tam, sama sestra mi říkala že hned po porodu (jelikož bylo vše ok) můžeme domů ale my jsme si počkali na potřebná vyšetření a domů jsme šli za 2 dny. Kojení je přímo vyžadováno, funguje tam Mamila. U veškerých vyšetření můžeš být s dítětem nikdo ti ho bez svolení neodveze. PA vstřícné, šestinedělí paráda, snídaně formou bufetu, na oběd výběr ze 3 jídel. Dětské, novorozenecké a všechna tahle oddělení prošla neuvěřitelnou proměnou, pan primář vyměnil personál zůstalo jen pár lidí. Rodila jsem tam i v listopadu 2018 a to nebylo zdaleka tak perfektní jako teď. Takže jednoznačně Havířov, nebudeš litovat. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.4.22 11:16

Moc děkuji. :srdce: Já slyšela chválu ale pi přečtení starších příspěvků jsem měla celkem obavy a tak zvažovala Karvinou. Nemám zvláštní požadavky. Jen budu asi trochu vyjukaná :lol: tak potřebuju mít kolem sebe pokud možno příjemné lidi. Jde mi hlavně o bonding, o tom mázku jsem taky slyšela. Ráda bych aby mimčo pokud možno hned nekoupali. A stravování na 6ti nedělí mě taky zajímalo. Jste moc hodné, děkjji za os. zkušenost, jsem klidnější :palec: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková