Jak se platí pri 2 screeningu v Kolíně

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
33
11.4.22 20:44

Jak se plati pri 2 screeningu v koline

Ahoj mam dotaz jak to je v koline 2screeningem plati se az po vysetreni a muze tam otec ditete bez testu na covid dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33
11.4.22 20:44
@Jeity1983 píše:
Ahoj mam dotaz jak to je v koline 2screeningem plati se az po vysetreni a muze tam otec ditete bez testu na covid dekuji
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14556
12.4.22 06:15

Screening je na pojišťovnu a platit se nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anicka2888
12.4.22 06:42
@Semtex píše:
Screening je na pojišťovnu a platit se nemá.

U nás se taky platí :nevim: Za první screening jsem platila 1600kc a dnes by to melo byt 1500,na druhým screeningu.Da se to pak proplatit přes pojišťovnu.

• Citovat
  • Upravit
14556
12.4.22 08:10
@Anicka2888 píše:
U nás se taky platí :nevim: Za první screening jsem platila 1600kc a dnes by to melo byt 1500,na druhým screeningu.Da se to pak proplatit přes pojišťovnu.

Chyba. Standardní druhy screening má provést ošetřující gynekolog a úhradu si s pojišťovnou řeší následně též on, výkon si standardně vykaze pod kódem 63411. Pacientky, kde je to třeba, odesílá na podrobnější screening, ale protože ho indikuje, žena ho pak neplatí.

Na základní screening 63411 má kazda žena nárok bez úhrady, takže pokud jste platily nebo byly poslány na větší placeny screening bez indikace a bez toho, aniž by vám byl nabídnut standard zdarma, je to chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anicka2888
12.4.22 08:26

@Semtex Ja myslela screening na genetice, tam jsem platila ale u sve gynekolozky neplatim za utz.

• Citovat
  • Upravit
14556
12.4.22 08:33
@Anicka2888 píše:
@Semtex Ja myslela screening na genetice, tam jsem platila ale u sve gynekolozky neplatim za utz.

Však ano, gynekologové maji ten základní ultrazvukový screening, co se dela ve druhem trimestru, v popisu práce. Je to standardní výkon hrazený pojistovnou jako další standardní vyšetření v těhotenství. Jestliže ho dělat odmítá nebo vyžaduje úhradu, odvádí svou práci špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anicka2888
12.4.22 10:21

@Semtex Jenze ja chodim na genetiku jinde ne ke sve dr, tam jak kontroluji miminko jestli je vše jak má být. Se asi špatně chápeme :D Je to fetmed gynekologie v Ostrave kde dělají genetiku prvotrimestralni screening a jdu tam dnes i na druhy a co jsem tak cetla dost maminek platilo.Ale u svého gynekologa ne to je jasné. A proplaci to pojišťovna. Uz jsme se na to ptali pri prvnim.

• Citovat
  • Upravit
Anicka2888
12.4.22 10:28

Přidávám. jeste cenik třeba u nás na te genetice.

• Citovat
  • Upravit
8
1.5.22 16:53

@Jeity1983 dobrý den, byla jste na 2.screeningu v tom Kolíně? Prosím jak to bylo s placením? Ten první sem platila dopředu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14556
1.5.22 17:53
@Anicka2888 píše:
@Semtex Jenze ja chodim na genetiku jinde ne ke sve dr, tam jak kontroluji miminko jestli je vše jak má být. Se asi špatně chápeme :D Je to fetmed gynekologie v Ostrave kde dělají genetiku prvotrimestralni screening a jdu tam dnes i na druhy a co jsem tak cetla dost maminek platilo.Ale u svého gynekologa ne to je jasné. A proplaci to pojišťovna. Uz jsme se na to ptali pri prvnim.

Kazda žena má nárok na úhradu 2.screeningu z veřejného zdravotního pojištění, takže ho platit nemá. Pokud ho tvůj gynekolog není schopen provést, má ti vystavit zadanku a neplatíš nic. Pokud ho provede a má pochybnosti, vystaví zadanku na superkonziliarni screening a neplatis ho též. Lhostejno kde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
1.5.22 17:54

@Semtex žádnou zadanku jsem nedostala ani na první ani na druhy. Při prvním jsem šla na krev rovnou mě objednaly na screening a na prvním screeningu objednaly hned na druhy :nevim:
O placeni mi nejde stejně mi to proplatí pojišťovna ale je divne ze první chtěly platit hned dopředu a na druhy nechtěly nic tak nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková