Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte maminky, obracuji se na vás spíše ze zvědavosti co si osobně myslíte…
2.10. v pátek večer mi odešla hlenová zátka zahledla jsem ji ve sprše jak odtéká do odpadu, v pondělí 5.10 na prohlídce doktor potvrdil, a že jsem otevřená na prst. Od toho pátku večera poslíčci nepravidelný skoro každý den spíše jednou za 2-3 dny pokaždé víc a víc silnější. V sobotu 10.10 kolem 19 hodiny strašné bolesti v podbříšku na dotek to pichlo, bolest až v zádech, tvrdnuti břicha, opakovalo se to nepravidelně po 5-10 minutách, zkusila jsem sprchu teplou až skoro horkou bolesti zmizeli, ale jenom co jsem vylezla tak zase na novo. A takto to šlo až do 1 ráno zkusila jsem usnout což se naštěstí povedlo a spala jsem až do rána. Mno a od toho dne už zase jenom slabí poslíčci spíše se vrací k večeru ale strašně slabé nebolestive jenom tvrdnuti břicha nic víc. 12.10 další prohlídka u doktora, měření KTG, vše zcela vpořádku na grafu jen miniaturní nepravidelný poslíčci. Otevřená stále na jeden prst. Dnes jsem 39+6tt zítra mám přesně TP. Takže zkráceně je to dnes 12 dnů od odchodu hlenové zátky a podle TP bych měla zítra rodit, ale silné kontrakce, které by nasvědčovali blížící se porod bylo naposledy před 4 dny
… prosím, nejlépe prvorodičky (sama jsem), o váš podobný příběh jak probíhal porod a co si osobně myslíte kdy asi tak budu rodit?
ráda bych to do porodnice nějak neuspěchala, ale taky naopak nevyjela pozdě
Děkuji za každou zprávičku ![]()
Příspěvek upraven 14.10.20 v 17:11
Před porodem kontrakci nemáš jen poslicky někdo klidně měsíc před porodem někdo vůbec. Kontrakce vedou k porodu což se u tebe nestalo. Proste poslicci. Muže se to rozjet za hodinu, týden, dva… c
To's měla posliky. Nic ojedineleho takhle pred porodem. Nikdo ti tu neřekne, kdy to prijde. Pokud to nemas do porodnice daleko, vyjela bych az budou kontrakce pravidelné. Každá aspoň minutu trvající a nepujde ti dělat a myslet na nic jineho ![]()
Kontrakce tě nutí prodýchat. Poslíčky ani ne. Jen tvrdne, i bolestivě břicho. Kontrakce. prodlužuje se doba trvání, zesilují, zkracuje se čas mezi nimi. Až budeš někde na 6 ti třeba, jestli to nemáš daleko, jedte.
Dokud můžeš spát nejsou to kontrakce
porod může přijít kdykoli to ti nikdo neřekne. Mě hlenová zátka odešla až prave mezi kontrakcemi tak uvidime jak to bide teď u druhého
přeji rychlý a hladký průběh ![]()
@MolieJewell to ti nikdo neřekne.. U prvního jsem neměla nic, ani odešlou zatku, ani poslicky, do porodnice jsme jela přesně 40 tt pro divný pocit a kluk byl za hodinu na světě.. Druhý porod vyvolavany, tam taky nic.. Teď jsem 39 tt, zátka odešla před týdnem, před týdnem na ko otevřená na 2 prsty.. Poslicky jak svina mám už asi měsíc.. A třeba teď taky, proto nespím.. Ráno jedu na kontrolu, tak jsem zvědavá.. Vtipné je, když dr řekne, ze malého hladí po hlavě, že se uvidíme asi dřív jak na kontrole a ono nic.
jinak poslicci.. Mám kontrakce, na monitoru bývají i viditelné.. Ale jsou třeba 3 hodiny a pak klid.. Nutí to jinak dýchat, bolí to..
@martina.se Mno tak koukám, že to mám hodně podobné jak vy
tož jsem hned klidná a vůbec se tím nemusím stresovat kdy to vlastně příjde a já už nervózně čekám každým dnem až skoro každou hodinu kdy to přijde
hold se můžu smířit s tím, že se mě to klíšťátko prostě nechce za každou cenu pustit
tož tedy to bude ještě zajímavé
![]()
Já mám poslíčky už druhý měsíc, tp nám v úterý. Otevřená na prst jsem už 14 dní, kus zátky už je taky dávno v tahu
, dnes v noci mě bolesti i probudili několikrát, ale zaspala jsem to, takže zase poslíčky. Jinak, čekám třetí. U prvního praskla voda a zátka musela odejít s ní, u druhého odešla po první hodině kontrakcí, teď odešla napůl sama a pořád nic
. Však ono to přijde, vcelku navěky nebudeme
. Přeji co nejlepší porod ![]()