Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
A jsi si tím jistá? Já už mám z nemocnice několik zpráv, kde jsou nesmysly. Mám dokonce zprávu, že se dítě narodilo sekcí a ono to bylo přirozeným porodem. Oni ty zprávy často kopírují, tak jim občas něco uteče.
Joo, souhlaism s @Janli ja mam taky dva porody za sebou a v kazdy zprave je nejaka totalni blbost. ![]()
Mám za sebou 2 porody po jednom a půl roce. 2 totožné zprávy (slovo od slova) plné nesmyslů. Takže bych to brala s velkou rezervou.
Zprávy z porodnice mám v pořádku, ale totální nesmysly se nám objevily třeba ve zprávách z chirurgie.
Kleštěmi jsem rodila první dítě, bude mu už 18 let. Už v té době bylo možno použít jen nízké kleště. Ty se používají ve fázi, kdy by už císař nebyl možný. Takže se tyto dva způsoby porodu vylučují.
Použití vysokých kleští bylo nepřípustné už tenkrát.
Porod kleštěmi má svá rizika. Lze je použít jen k vybavení živého plodu.
Nicméně pro svůj klid můžeš pátrat v porodnici, chtít vidět porodopis atd.
Syn žádné následky nemá.
A můžu k tomu napsat ještě jednu věc. V případě akutního císaře jde dítěti o život a jde o vteřiny. Takže úkolem operatéra je dostat dítě ven za každou cenu. Nemůžou čekat a pokud to dítě nejde ven, tak holt použijí alternativní způsob. Ale zas nevěřím, že by to neřekli. Děti mají po porodu následky, zvlášť pokud jde o komplikovaný porody a akutní císaře. Spíš by ses měla soustředit na dítě než hledat viníka. Je nás spousty s dětmi, co mají větší nebo menší následky po porodu, ale hnípání se v tom “cobykdyby” to tomu mimču nepomůže. Kamarádce se museli doslova prořezat skrz močový měchýř, protože ho měla přirostlý k děloze a nebyl čas. Jinak by mimčo zemřelo.
Já jsem při posledním porodu byla s paní, u které použili nějaké manuální vybavení plodu jako alternativu kleští. Přiznám se, že tuto techniku vůbec neznám v praxi. Slyšela jsem to poprvé, že to někdo použil. A to mám načteno i poslechnuto dost. Mám hodně dětí. Prý do ní porodník vložil obě ruce skoro až po lokty.. Vlastně jsem něco takového četla v domácím lékaři z roku kolem 1920, který mám po babičce. Je to tam i nakreslené. Považovala jsem to za „středověkou techniku“, dcera má necelý rok a půl.
Byla potrhaná, fyzicky i psychicky unavená, velké krevní ztráty, ještě na pokoji jí kapala krev. Ptali se mě, jestli mi to nevadí.
Daly jsme se spolu do řeči. Celé těhotenství měla v pořádku. Původně chtěli do dvou let druhé dítě, ale při tom porodu se bála o život miminka a chvíli i o svůj. Taky začaly klesat ozvy. A prý bylo na CS pozdě.
Dobrý den, rodila jsem císařem a dozvěděla jsem že použili kleště. Je to vůbec možné a mohou tohle dělat? Mám to ve zprávě ale nemocnice zapírá. Nevíte co by se mohlo stát aby byli použity tyhle kombinace? Císař byl akutní, malému kleslaly ozvy, ale že by použili kleště pro císaři nikdo nechápe. Syn má teď následky..