Porod konec pánevní

Anonymní
23.5.24 08:45

Porod konec pánevní

Ahoj maminky, máte některá zkušenost s porodem konec pánevní?
Jsem ve 36tt a mimi se zatím neotočilo hlavičkou dolů a možná se už ani neotoči. :nevim: Ráda bych zkusila rodit vaginálně. Budu rodit ve FN Plzeň.
Zajímaly by mne vaše zkušenosti. :andel:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18678
23.5.24 09:48
@Anonymní píše: Více

Kamarádka druhorodicka u apolinare porodila na pohodu bez siti. Podle doktoru k tomu měla všechny předpoklady. Velikost dítěte, nebyl to první porod, šířka panve.. já jsem si jistá, ze první bych rozhodne nevytlacila. Dalo mi to zabrat dostat dítě ven normálně a nemohl dorotovat. Tlačila jsem hodinu. Druhé dítě na dvě kontrakce venku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.5.24 09:56

Mi hrozil císař u třetího. On je umíněný býk. Narodil se přesně 38tt. Od 36 tt jsem byla poslána doktorem do ambulance v porodnici, že budeme řešit císaře. Budha malý si seděl, jak neměl, když jsem byla v nemocnici prvně na UTZ. Ale na porod byl otočený. Otočil se někdy v týdnu těsně před porodem.
V okolí jedna rodila dvojčata. Bylo to její rozhodnutí. Jedno žije. Druhé nežije. Uškrtilo se během porodu na pup. šňůře. Byla jsem ovlivněná i tímhle. Nešla bych do přirozeného porodu, kdyby se umíněnec neotočil.
Třeba se tvoje dítě taky stihne otočit. Ještě má čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3035
23.5.24 09:59

Zkušenost s porodem nemám, ale malý byl od druhého screeningu ještě do půlky 37. týdne zadkem dolů. Pak se tam tak nějak obden točil a porod vyšel na den, kdy byl správně, takže šance ještě máš :palec:
Chodila jsem teda od 38 týdne do rizikové poradny 2× do týdne, protože byl veliký. Mluvilo se o otočení zevními hmaty, kdybych souhlasila a asi bych to bývala zkusila.
Varianta rodit přirozeně pokud by se neotočil, kvůli velikosti moc nepřipadala v úvahu.
Tak záleží jakou máš pánev a jaké je mimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4354
23.5.24 10:33

Byla jsem na pokoji s prvorodickou koncem panevnim, dala to, ale asi splnovala pozadavky, pani nebyla zadny prcek (o hlavu vyssi, dobre rostla, takze panev mela dobre rostlou, mlada a silna) a mimco bylo ne obrik…
a ano, hodne to s doktorem v porodnici resili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4095
23.5.24 10:36

A FN Plzeň s tím zkušenosti má, jsou tomu vstřícní? Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
23.5.24 10:44

Ja rodila koncem pánevním první dceru a můžu říct že to bylo lepší než u druhého, krátery šel normálně hlavou 🤣 🤣ale samozřejmě je to u každého jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.24 10:48

@Hibou zatím ano, ta možnost tady je. Mimi teď má cca 2200g.

• Citovat
  • Upravit
23.5.24 11:04

Tak mě se mimčo otočilo někdy kolem 30tt hlavou dolů, ani jsem si toho nevšimla. Jsem 36tt, naštěstí je stále správně a snad už se neotočí jinak. Kdyby byl koncem pánevním, neváhala bych a šla hned na CS. Já bych si první porod koncem pánevním netroufla, ale určitě to prober a uvidíš ;)

Jinak taková vsuvka. Slyšela jsem, že pokud se dítě nepřetočí, může to být tím, že k tomu má nějaký důvod… krátká pupeční šňůra, nebo ji má nějak špatně omotanou… Ale nevím, co je na tom pravdy.

Každopádně přeji, ať vše dopadne dobře, ať už se rozhodneš jakkoli :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
23.5.24 11:15

Tak to bych neriskovala a šla na císaře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.5.24 12:34
@Lu66 píše: Více

Že? Já jsem podělná i z normálního porodu… Natož koncem pánevním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
23.5.24 12:36

@Barevné klubíčko Na mě to zatím nepřišlo, ale uvidím jak budu,,machrovat" až se mi to bude blížit. :mrgreen: Tobě přeji co nejhladší průběh porodu, hlavně ať jsi zdravá ty a tvé miminko. :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
23.5.24 12:37

Nešla bych rodit koncem panevním, ani se to nedoporučuje. Za me to je moc velkej hazard…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.5.24 12:50
@Lu66 píše: Více

No já už chytám paniku, ale snažím se být klidná :lol: děkuji, však já ti pak dám určitě vědět, jak to probíhalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
23.5.24 12:53

@Barevné klubíčko To určitě dej. :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie