Porod plánovaně o měsíc dřív

15
7.9.12 06:50

Porod plánovaně o měsíc dřív

Ahoj Maminky,
chci se zeptat, nyní jsem 33+6 a v pondělí na kontrole mi mají říct kdy mě čeká vyvolávaný porod, ale dr.mi řekl, že od toho pondělí to bude tak max.do týdne a to z toho důvodu, že miminko vypadá dle utz už na 37 tt, podle jejich měření, váhy…
Nevím čím to může být, screnning ve 12tt, který by měl být nejpřesnější seděl, jako vše do 20 tt, stalo se Vám to některé, že pak mimi začlo tak nějak víc nabírat?
Jedná se mi o to, jestli se třeba u někoho z Vás spletli s termínem porodu a to až o 3 týdny…
U mě je ten problém, že si nepamatuji posl. den menstruace, takže jsem to tehdy úplně tipla :roll:.
Jinak byla jsem samozřejmě na testech na cukrovku a ty jsou v pořádku, akorát jsem brala od 17tt vitamíny Femibion, tak jestli možná z toho :?, no každopádně ty už neberu od té doby co mi řekli že je miminko větší.
Moc díky za každou radu :srdce:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19131
7.9.12 07:07

Tak první co mě napadlo byla cukrovka, ale když ta je v pořádku :think: Ale i kdyby bylo mimi velké jako 37. týden, proč vyvolávat porod?? 8o To nějak nechápu…navíc ty odhady po tom 12 tt už nejsou vůbec přesné

Příspěvek upraven 07.09.12 v 07:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
7.9.12 07:08

Teda pardon, já nejsem maminka :mrgreen: ale stejně mě to zarazilo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
7.9.12 07:12

Ne, ne, já jsem ráda za každou radu :D, no taky se mi to zdá zvláštní, ale je tady ještě jedna věc a to ta, že miminko bude muset po narození možná na zákrok, teda ve FN mi pořád říkají že tomu tak nejspíš bude, já pořád tak nějak věřím, že ne.
Ale i tak je to zvláštní, když budu rodit, budu asi tak ve 35 tt, tak mě zajímalo hlavně jak je to s těma plícema u miminka v tomto týdnu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
7.9.12 07:22

Aha, tak jestli jsou k tomu nějaké další zdravotní důvody, tak do toho už nevidíme :think: Ale asi musí být, protože žádný doktor by ti podle mě bezdůvodně nevyvolával porod v 35. týdnu, ať by bylo miminko jakkoliv velké (když je opravdu velký váhový odhad tak se jde tuším na císaře, rozhodně se nevyvolává předčasně).
Kdyžtak mě orpavte nějaké zkušené maminky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
7.9.12 07:23

Být tebou, zkusila bych se v pondělí podrobněji vypat, jaké jsou přesně ty důvody ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
7.9.12 07:24

No prave, ty plice jeste nemusi byt komplet vyvinute 8o zeptej se jeste v jine porodnici!!! Toto mi neprijde normalni. 35tt a vyvolavat porod? Nereknu kdyby ve 38tt ale tohle je fakt brzo. Jedne mamince co se mnou byla v porodnici se narodil chlapecek 34+ 2 a byl uz 2 mesice v inkubatoru kdyz jsem z porodnice odchazela po tydnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
7.9.12 07:32

To já ještě nevím jak budu rodit, je možné že císařským řezem, to mi mají upřesnit v pondělí, kdy mě budou přeměřovat, když jsem byla na kontrole 2 týdny zpátky měl maličký 2,60 kg, teď nevím kolik to bude. Jinde než do FN jít rodit nemohu a to kdyby byla nutná ta operace, v této nemocnici jsou k tomu vybaveni, pak mi řekli, že mohu jet jedině ještě do Prahy což mám 4 hod. jízdy :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
7.9.12 07:34

Já byla v opačné situaci. Mi ve 33 tt řekli, že malou nevyživuje už placenta a vyvolají porod ve 35 tt. Mimčo se jim zdálo malé. Nakonec na další kontrole po 14 dnech zjistili, že placenta vyživuje a vše je v pořádku. Taky mne první napadla cukrovka. Femibionem to myslím není. Já ho brala a neměl na velikost malé vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
7.9.12 07:35

No mám pocit že ti chybí nějaké informace, stojím si za tím, že bez důvodu by ti takhle brzo porod nevyvolávali :nevim: A jestli bude císařským řezem tak teda už vůbec nechápu, proč nepočkají do termínu 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
7.9.12 07:38

@Destiny27 a když si byla na screeningu, tak jsi byla v jakém tt - resp. jak se lišil od toho, který si jim nahlásila podle poslední menses? V podstatě pokud určili termín dle UZ ve 12tt, tak ten je nejpřesnější a měli by se tím držet. Co je poté už přesné není a prostě každé mimčo roste jinak. Pokud se termín menses a dle UZ liší kolem toho 12tt o více jak týden, tak se bere jako hlavní ten dle UZ. Vyvolávat o měsíc dřív mi správné nepřijde, to, že má větší váhu, neznamená že i zralost mimča odpovídá ( někdo prostě má 3kg mimčo, jiná 4,5kg mimčo, ale orgány mají v daném týdnu zralé stejně). Já když byla těhotná, tak malý byl od 30tt o týden až dva napřed, týden před termínem skoro o 3 týdny a nikdo to neřešil - vždy mi jen řekli, že bude pořádný a bude mít nejspíš přes 4kg. Váha byla nakonec 3,7kg - takže i odhady jsou nepřesné +/- 0,5kg.

Edit: Teď koukám, že by ev. vyvolání mělo být kvůli možné operaci - tak do toho nikdo nevidí a záleží na konkrétní situaci. O jakou operaci by se mělo jednat?

Příspěvek upraven 07.09.12 v 07:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
7.9.12 07:41

Já jsem se jich ptala už několikrát, bylo mi řečeno, že miminko je v tomto týdnu tzv. doděláno pak už jen roste, což u mě nechtějí, no teď jste mě teda vystrašily, já už na to byla tak nějak připravená a teď je tam zase zahltím mil. otázkama.
Já si pořád říkám, jestli se fakt s tím termínem nemohli splést, že bych byla opravdu už v tom 37tt třeba :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
7.9.12 07:46

Byla jsem ve 12 tt, když probíhalo to měření a vše sedělo, ještě se na všechno pořádně v pondělí zeptám, jsem prvorodička a tak přesně nevím co a jak a dokt. hodně důvěřuji, budu se muset poradit, jestli tohle nedělají hlavně také kvůli tomu příp. zákroku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
7.9.12 07:48

8o Když na screeningu ve 12.tt vše sedělo, tak bych si takhle brzo porod vyvolat nenechala. To jejich měření je dost nepřesný a mimi si řekne samo, kdy chce ven, až bude připravené. V porodnici se mnou byla maminka, který porod vyvolali, že už měla po „jejich“ termínu a miminko nemělo ani 2,5kg, takže muselo do inkubátoru :roll: :cert:

• Citovat
  • Upravit
15
7.9.12 07:49

Mělo by se jednat o to, že mimi má v žaludku přepážku, dokoři nevědí o co se jedná a vše se uvidí až po porodu z rentgenu, jak se to bude dál řešit, ale každou kontr.mi opakuji, že po operaci se bude muset operovat :,(, ale já stejně vím, věřím tomu že nebude!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí