Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, ano, neléčí se.Na manžela přenosný není. A co se porodu týká, je to nebezpečné pro mimi, proto se před porodem podává v infuzich, antibiotikum. Neboj, vse bude ok. Má to spousty maminek.
Mala som ho aj ja. Ked sa porod rozbiehal, dali infuzku s atb a bolo. Len netreba doma dlho cakat, ked sa rozbieha porod. A ked praskne voda, treba ist hned, aby sa nepreniesla infekcia.
Nebala bych se. Kamarádka měla pozitivního, i když dostala infúzí, tak porodila dřív než za 4 hodiny od infuze, ale holčička je v pořádku. Jen ji víc kontrolovali, jestli se náhodou nenakazila, ale vše bylo v pořádku. Nebála bych se.
Malej měl akorát zánět v očičku…ale to nemuselo být kvůli streptokoku…
Určitě se ničeho neboj - jen Ti při porodu dají infuzi (antibiotika), aby bylo miminko při průchodu porodními cestami chráněno. U prvního a druhého těhotenství jsem na streptokoka byla pozitivní, u třetího byl streptokok negativní…
U prvního jsem ho měla ( u druhého o rok a půl později už byl negativní, zajímavé), atb jsem dostala kapackou hned po příjmu na porodní pokoj, ale malej se narodil za hodinu po dokapani. Nic extra se nedělo, jen první den ho víc kontrolovali. Je zdravý.
Dřív jsem přijet nemohla, nevěřila jsem že je to ono a už tak daleko, brzdila jsem otce ditka, ať tak moc nezvoni ( přijeli jsme do porodky po půlnoci) a nestresuje, že nás možná poslou domů.
Ahoj, byla jsem pozitivní u třetího dítka, kapačka ani nestihla dokapat a malý je ok;)
A jak jsem ho chytla, když manžel je můj první a já jsem byla jeho první s kterou spal bez ochrany?
@Anonymní píše:
A jak jsem ho chytla, když manžel je můj první a já jsem byla jeho první s kterou spal bez ochrany?
To s tím vůbec nesouvisí.
@andelka83 tak kde jsem k němu přišla? A co se týká hygieny mám jí velmi dobrou až přehnanou.
@Anonymní píše:
@andelka83 tak kde jsem k němu přišla? A co se týká hygieny mám jí velmi dobrou až přehnanou.
A jak jsem se ho já zbavila? Že by jednou kapackou atb? Možná.
Prý to má v těle každý, jen někdy se stěhuje a je v pochvě. Vůbec to neřeš, má to každá třetí. Já taky s nikým jiným nic a hygienu dodržuju.
@andelka83 Tak když mi nic nezpůsobí tak at si tam klidně je, hlavně abych ho nepřenesla na manžela nebo mimčo.
@Anonymní píše:
@andelka83 Tak když mi nic nezpůsobí tak at si tam klidně je, hlavně abych ho nepřenesla na manžela nebo mimčo.
u chlapa je to jedno, a u mimča se to pohlídá. A i kdyby ne, tak ta pravděpodobnost je malinká. Třeba ve VB se testy na streptokoka ani plošně nedělají.
I já jsem měla streptokoka pozitivního. Má ho v těle každý. U některých maminek budoucích se dostane do porodních cest. Doktoři si to hlídají. Když jsem začala rodit, napíchli mi antibiotika, chtěli ještě jednu dávku, ale ta se nestihla, malá se narodila. Při ošetřování hned po porodu zjistili, že měla streptokoka na oušku. Sledovali jí, testovali, ujišťovali se, že je vše v pořádku a „zlobí“ jí jen horší žloutenka a nerozjíždí se nějaká infekce. Naštěstí vše bylo v pořádku, i když jsme si v porodnici pobyly 5 dnů ![]()
A myslím, že i Tvůj chlap má v těle streptokoky, ale né Tvoje, má svoje.. ![]()
Prosím, kdo má zkušenost s porodem se streptokokem? Jsem na něj pozitivní a dost se bojím, lékař řekl, že tato infekce se neléčí, že je to běžná bakterie. Je přenosná i na manžela? Co když dítě se nakazí? Děkuji