Vzhůru při narkoze

Anonymní
31.10.15 23:32

vzhuru pri narkoze

Ahoj holky, rada bych se zeptala na vase zkusenosti s narkozou. Nedavno jsem rodila cis. rezem v plne narkoze. Uspali me, ja ale cast operace citila [nebo aspon myslim, ze citila, ale predpokladam, ze sen to nebyl]. Vnimala jsem, jak mi bricho rizli, skubali se mnou, roztahovali bricho, vyndali miminko, co si doktor se sestrou rekli a mela jsem hrozny strach a citila paniku, ze rezou moc brzo, ze jsem jeste vzhuru. Chtela jsem dat vedet sestre vedle me, chtela jsem pohnout rukou, ale neslo to. Pak najednou nic, asi jsem usla uplne a probudila se az na JIP. Operace probehla dobre, bez problemu, chtela jsem se na to pak zeptat doktora, ale nejak na to nedoslo, na JIP se nestavil a pak uz jsem resila miminko a bylo mi to fuk. Ted se mi ale vsechno vybavilo a hlavne ty pocity, ktere jsem mela [pri hre na doktorku se synem] a premyslim nad tim, jestli je to teda mozne, jestli to byla chyba a slaba uspavaci davka nebo to zapusobilo pozdeji nebo se to dela bezne, ze prvni cast, kdy se vyndava miminko, se dava slabsi anestezie a az pak se prispi uplne :nevim: Ale mela jsem pred tim jeste jednoho cisare v plne narkoze a z toho nic nevim. Jeste musim rict, ze me to nebolelo, ale citila jsem tlak, tahani, skubani, ze mi hazeli s telem jak kdybych byla kus dobytka, takze vylozene bolest treba z rezani bricha ne, ale to tahani a skubani a roztahovani rezu bylo velmi neprijemne a na hranici bolesti. Mate nekdo podobnou zkusenost< Do budoucna, kdyby me cekala nejaka anestezie, tak do ni pujdu s velkou obavou, protoze byt vzhuru pri operaci a vnimat me desi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1768
31.10.15 23:52

Nemám zkušenost s císařem, ale to co popisuješ si dobře pamatuju z operace kolene pod epidurálem…všechno to tahání a škubání…až na to, že ten epidurál mi zabral později a řez jsem fakt cítila…docela jsem si na celej sál i zařvala, všichni tam ztuhli :mrgreen: trvalo ještě pár vteřin, než to došlo kam mělo a já opravdu přestala cítit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
31.10.15 23:54

Prvního jsem rodila akutním SC, bohužel cestou na sál vypadla jehla z žíly, takže anestetika šly kamsi, na sále mě museli znovu napichovat jinde, cítila jsem to co popisuješ, jak si povídají, jak už jako budou řezat, chtěla jsem hrozně něco udělat, že je brzy, ale nešlo to, nebolelo to, nicméně jsem cítila to, jak malého vyndali a slyšela ho hned plakat, dál nevím nic. :nevim: Když mi po probuzení říkali, že je malý v pořádku, tak jsem jenom řekla, že vím, že hned plakal, tak koukali nějak divně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
31.10.15 23:56
@dendulina píše:
Nemám zkušenost s císařem, ale to co popisuješ si dobře pamatuju z operace kolene pod epidurálem…všechno to tahání a škubání…až na to, že ten epidurál mi zabral později a řez jsem fakt cítila…docela jsem si na celej sál i zařvala, všichni tam ztuhli :mrgreen: trvalo ještě pár vteřin, než to došlo kam mělo a já opravdu přestala cítit :roll:

taky mazec. Ja prave chtela zarvat, abych jim dala najevo, ze vnimam a citim, strasne jsem se bala, ze ucitim bolest a ona to vlastne bolest byla, ale ja nemohla zarvat,, nemohla jsem se pohnout, jen mi jely myslenky v hlave, uklidnovala jsem se tim, ze jsem si rikala, je to dobry, mozek funguje, ale mam pocit, ze jsem snad brecela beze slz. Myslela jsem, ze to mam srovnane, ale evidentne jsem se s tim jeste nepopasovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
1.11.15 00:00
@ixule píše:
Prvního jsem rodila akutním SC, bohužel cestou na sál vypadla jehla z žíly, takže anestetika šly kamsi, na sále mě museli znovu napichovat jinde, cítila jsem to co popisuješ, jak si povídají, jak už jako budou řezat, chtěla jsem hrozně něco udělat, že je brzy, ale nešlo to, nebolelo to, nicméně jsem cítila to, jak malého vyndali a slyšela ho hned plakat, dál nevím nic. :nevim: Když mi po probuzení říkali, že je malý v pořádku, tak jsem jenom řekla, že vím, že hned plakal, tak koukali nějak divně :mrgreen:

me to bolelo, citila jsem hrozne tahani a skubani a citila, jak mi skace telo. Ta bezmoc, ze jim nemuzes dat vedet, je na tom snad nejhorsi. Nerikala jsi teda doktorum, ze jsi byla vzhuru? Kazdopadne z vasich prispevku mam zatim pocit, ze spis rezali brzo, tim pada jedna moje teorie, ze se treba na vybaveni miminka pouziva slabsi anestezie a az pak se uspi pacientka uplne :nevim: Ale jak k tomu muze dojit? Spatne spocitana davka vzhledem k vaze a vysce nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
1.11.15 00:02

Myslimsi ze co tu pisete je blbost oni jsou doktori oni vy kdy clovek urcite spi navic na to maji monitor funkci kde to urcite vidi. mozna ze jste jen nespali na 100% ale pochybuji ze by vas rezali a vy by jste to v pohode zvladli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
1.11.15 00:08

Já jsem kdysi na tohle téma viděla dokument, takže stává se to, bohužel, pro mě děsivá představa :? Většina z těch lidí, co tam popisovali svoje zkušenosti, musela vyhledat pomoc psychologa, protože to v sobě nedokázali zpracovat, měli noční můry, pocity úzkosti, často jim ani lékaři nevěřili, že je to možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
1.11.15 00:08
@Anonymní píše:
Ahoj holky, rada bych se zeptala na vase zkusenosti s narkozou. Nedavno jsem rodila cis. rezem v plne narkoze. Uspali me, ja ale cast operace citila [nebo aspon myslim, ze citila, ale predpokladam, ze sen to nebyl]. Vnimala jsem, jak mi bricho rizli, skubali se mnou, roztahovali bricho, vyndali miminko, co si doktor se sestrou rekli a mela jsem hrozny strach a citila paniku, ze rezou moc brzo, ze jsem jeste vzhuru. Chtela jsem dat vedet sestre vedle me, chtela jsem pohnout rukou, ale neslo to. Pak najednou nic, asi jsem usla uplne a probudila se az na JIP. Operace probehla dobre, bez problemu, chtela jsem se na to pak zeptat doktora, ale nejak na to nedoslo, na JIP se nestavil a pak uz jsem resila miminko a bylo mi to fuk. Ted se mi ale vsechno vybavilo a hlavne ty pocity, ktere jsem mela [pri hre na doktorku se synem] a premyslim nad tim, jestli je to teda mozne, jestli to byla chyba a slaba uspavaci davka nebo to zapusobilo pozdeji nebo se to dela bezne, ze prvni cast, kdy se vyndava miminko, se dava slabsi anestezie a az pak se prispi uplne :nevim: Ale mela jsem pred tim jeste jednoho cisare v plne narkoze a z toho nic nevim. Jeste musim rict, ze me to nebolelo, ale citila jsem tlak, tahani, skubani, ze mi hazeli s telem jak kdybych byla kus dobytka, takze vylozene bolest treba z rezani bricha ne, ale to tahani a skubani a roztahovani rezu bylo velmi neprijemne a na hranici bolesti. Mate nekdo podobnou zkusenost< Do budoucna, kdyby me cekala nejaka anestezie, tak do ni pujdu s velkou obavou, protoze byt vzhuru pri operaci a vnimat me desi.
..Může se to stát a může se stát, že pacient takhle „prožije“ i celou operaci (třeba).Co je u toho blbý je, že nemůže takový člověk komunikovat, ani se hýbat. Většinou je to ale poznat na přístrojích, tedy pokud anesteziolog dobře hlídá, by měl vědět, že jim pacient nespí, jak má.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
1.11.15 00:09
@B4RC3LON4 píše:
Myslimsi ze co tu pisete je blbost oni jsou doktori oni vy kdy clovek urcite spi navic na to maji monitor funkci kde to urcite vidi. mozna ze jste jen nespali na 100% ale pochybuji ze by vas rezali a vy by jste to v pohode zvladli

ale ja nezpochybnuji doktory, tato diskuze neni o tom, hledat vinika. Jen se ptam po zkusenostech a premyslim, jak se to mohlo stat. Jak vidis, tak moje zkusneost neni jedina a navic lidske telo je slozita vec a ani doktori prece nevi, jak kdo na co zareaguje, jak koho co boli apod. Pisete, ze je blbost to, co tu pisu, tedy myslite, ze si to vymyslim nebo nechapu :nevim: A monitor funkci monitoruje tlak a dech, ale jestli poznaji, ze spim, to nevim. Ja ale nerikam, ze jsem nebyla uspana, asi byla, protoze jsem chtela pohnout rukou nebo promluvit a to neslo, ale snazila jsem se, soustredila na to vsechnu silu. Vim, co rekl doktor a sestra… ale hned po vyndani mimina uz nevim nic, asi jsem usnula uplne. Ono to vybaveni miminka ven je pry chvilka a operace trva tak dlouho proto, ze se pak sije tech nekolik vrstev, takze je mozne, ze jsem na zacatku nespala uplne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
1.11.15 00:10
@Anonymní píše:
Ahoj holky, rada bych se zeptala na vase zkusenosti s narkozou. Nedavno jsem rodila cis. rezem v plne narkoze. Uspali me, ja ale cast operace citila [nebo aspon myslim, ze citila, ale predpokladam, ze sen to nebyl]. Vnimala jsem, jak mi bricho rizli, skubali se mnou, roztahovali bricho, vyndali miminko, co si doktor se sestrou rekli a mela jsem hrozny strach a citila paniku, ze rezou moc brzo, ze jsem jeste vzhuru. Chtela jsem dat vedet sestre vedle me, chtela jsem pohnout rukou, ale neslo to. Pak najednou nic, asi jsem usla uplne a probudila se az na JIP. Operace probehla dobre, bez problemu, chtela jsem se na to pak zeptat doktora, ale nejak na to nedoslo, na JIP se nestavil a pak uz jsem resila miminko a bylo mi to fuk. Ted se mi ale vsechno vybavilo a hlavne ty pocity, ktere jsem mela [pri hre na doktorku se synem] a premyslim nad tim, jestli je to teda mozne, jestli to byla chyba a slaba uspavaci davka nebo to zapusobilo pozdeji nebo se to dela bezne, ze prvni cast, kdy se vyndava miminko, se dava slabsi anestezie a az pak se prispi uplne :nevim: Ale mela jsem pred tim jeste jednoho cisare v plne narkoze a z toho nic nevim. Jeste musim rict, ze me to nebolelo, ale citila jsem tlak, tahani, skubani, ze mi hazeli s telem jak kdybych byla kus dobytka, takze vylozene bolest treba z rezani bricha ne, ale to tahani a skubani a roztahovani rezu bylo velmi neprijemne a na hranici bolesti. Mate nekdo podobnou zkusenost< Do budoucna, kdyby me cekala nejaka anestezie, tak do ni pujdu s velkou obavou, protoze byt vzhuru pri operaci a vnimat me desi.

Určitě pokud by jsi někdy v budoucnu podstupovala narkózu z jakéhokoliv důvodu (né, že bych Ti to přála, to ne),tak to určitě uveď anesteziologovi, který chodí den před výkonem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
1.11.15 00:11
@Michelle_M píše:
Já jsem kdysi na tohle téma viděla dokument, takže stává se to, bohužel, pro mě děsivá představa :? Většina z těch lidí, co tam popisovali svoje zkušenosti, musela vyhledat pomoc psychologa, protože to v sobě nedokázali zpracovat, měli noční můry, pocity úzkosti, často jim ani lékaři nevěřili, že je to možné.

prave ja to brala hned po s humorem, ale dnes se objevily pri vzpomince na to neprijemne predstavy a to me donutilo to znovu vytahnout. Citim se zvlastne a porad nad tim premyslim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
1.11.15 00:11
@klafina123 píše:
Určitě pokud by jsi někdy v budoucnu podstupovala narkózu z jakéhokoliv důvodu (né, že bych Ti to přála, to ne),tak to určitě uveď anesteziologovi, který chodí den před výkonem.

mam strach, ze nebudou verit, ale uvedu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
1.11.15 00:13
@klafina123 píše: ..Může se to stát a může se stát, že pacient takhle „prožije“ i celou operaci (třeba).Co je u toho blbý je, že nemůže takový člověk komunikovat, ani se hýbat. Většinou je to ale poznat na přístrojích, tedy pokud anesteziolog dobře hlídá, by měl vědět, že jim pacient nespí, jak má.

a to si pamatuju, ze se mi honilo hlavou taky, ze to nezvladnu, ze to boli a at uz to skonci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
1.11.15 00:14

Poznají to třeba tak, že pokud člověk nemá žádné on. srdce, tak má srdeční akce nějakou křivku. Myslím při narkóze. Jenže, když pac. není dobře uspaný, to zn.,že částečně vnímá, třeba se i bojí nebo cítí bolest, je ta křivka jiná. Podle rozsahu zákroku se zjiš´tuje i víc funkcí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
1.11.15 00:16
@mischelinka píše:
ale ja nezpochybnuji doktory, tato diskuze neni o tom, hledat vinika. Jen se ptam po zkusenostech a premyslim, jak se to mohlo stat. Jak vidis, tak moje zkusneost neni jedina a navic lidske telo je slozita vec a ani doktori prece nevi, jak kdo na co zareaguje, jak koho co boli apod. Pisete, ze je blbost to, co tu pisu, tedy myslite, ze si to vymyslim nebo nechapu :nevim: A monitor funkci monitoruje tlak a dech, ale jestli poznaji, ze spim, to nevim. Ja ale nerikam, ze jsem nebyla uspana, asi byla, protoze jsem chtela pohnout rukou nebo promluvit a to neslo, ale snazila jsem se, soustredila na to vsechnu silu. Vim, co rekl doktor a sestra… ale hned po vyndani mimina uz nevim nic, asi jsem usnula uplne. Ono to vybaveni miminka ven je pry chvilka a operace trva tak dlouho proto, ze se pak sije tech nekolik vrstev, takze je mozne, ze jsem na zacatku nespala uplne.

uprijmne nechapu proc jste se jich na to nezeptala ja bych si toho doktora nechal zavolat a rekl mu proc jste rekl pri te operaci te sestricce to a to a podle reakce poznate zdali je to pravda nebo ne

jinak ja jsem jedine co zazil bylo lokalni umrtveni palce pro strzeni nehtu pote co me to pichla jsem sel vedle do mistnosti kdyz jsem sel malem jsem spadl jelikoz jsem necekal ze po ujiti 5 metru uz to bude tak rychle pusobit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí