Porod vex

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22756
16.11.13 08:22

Mně brali syna vexem kvůli klesajícím ozvám. Musel rychle ven, ale já ho nemohla vytlačit- dal si ručičku vedle hlavy (jako Superman :D ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
16.11.13 08:22
@zvědavá borůvka píše:
Taky museli mojí holčičce pomoci ven vexem.Budu mít asi blbý dotaz :oops: ale proč to tak muselo být?
Bylo to tím, že měla špatný monitor a museli ji rychle vyndat ven a právě díky zvonu se to povedlo? :think:

U mně to bylo přesně tak. Po 12 hodinách bolestí, z toho 4 hodiny s oxytocinem, takže fakt chuťovka, přestala mít malá ozvy (nebo prostě něco bylo špatně na monitoru, já už byla z těch bolestí celá zblblá, tak přesně nevím). Nastal docela frmol. Ještě jsem nebyla úplně otevřená, ale na asi 3 zatlačení + použití vexu + mi nějaká sestra zatlačila na břicho (což se nesmí :twisted:) byla malá na světě.
Mně teda potom nebolelo nic, teda nic výrazně víc nebo jinak než u prvního porodu bez vexu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aneta Opl
16.11.13 08:28

Mně dělali vex, po 12 hodinách na sále, už jsem neměla žádnou kontrakci( to že do mně předtím rvali jednu kapačku za druhou, podle mne docela zbytečně, je věc jiná; Při druhém porodu si to určitě nenechám…) a únavou jsem usínala, měla jsem taky strach, co bude, ale naštěstí vše v pohodě, já jen malý nástřih a dcera v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
6162
16.11.13 12:15
@lenama18 píše:
@zvědavá borůvka ahoj, ja si myslim ze vexem to berou aby se to urychlilo.Me malou taky brali vexem protoze jsem ji nemohla vytlacit a byla jsem trosku hysterka, tak aby mi to urychlili :mrgreen:

Já teda u porodu ani nepípla, jen jsem hlasitě nadávala při šití. Jinak jsem byla zticha.
Zkusila jsem zatlačit asi dvakrát nebo třikrát a pak se rozhodli použít vex, při nástřihu ani nepočkali až začne působit injekce.
Dcera měla pupeční šňůru kolem krku, myslím, že fakt nemohli čekat a potřebovali ji rychle dostat ven, protože se jim ten monitor nelíbil a dokonce už zvažovali že mi udělají císaře :?

P. S. nemyslím si, že by lékaři jen tak lehkovážně použili vex, jen proto aby to urychlili, pokud není dítě v ohrožení života :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
16.11.13 13:01

@zvědavá borůvka no ona hysterie u matky může být někdy dostatečný důvod. Tím se nechci nikoho dotknout, sama jsem v jednom okamžiku začala hrozně zmatkovat, nedá se to popsat, prostě najednou pocit, že umřu, že nemůžu dýchat. PA si toho všimla a už ani nevím co mi řekla a myslím, že mě i hladila. Pak jsem se vzpamatovala, bylo to divný, ale v takovém stavu (u mě naštěstí chvilkovém) prostě nedokážeš spolupracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
16.11.13 13:11

U mne pouzili vex s klestemi, maly mel spatne srdecni ozvy…
myslim ze ten vex az tolik skody neudela, ne? kdyz je vlastne jen nahore na hlavicce… ty kleste kdyz tam davali a chytali hlavicku, to jsem fakt myslela ze uz umiram, ze uz nic horsiho nemuze prijit… a furt jsem si rikala, ze nechci ten oxytocin (videla jsem napis na kapacce), protoze v kontrakci tahali za dite a ja se trhala vic a vic… nevim, ale ten vex byl to uplne nejmensi.
maly ho mel otisknuty na hlave po narozeni, ale druhy den uz to videt neslo. otisky klesti mel na celistich asi 2dny, taky to rychle zmizelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
16.11.13 14:03

@zvědavá borůvka ja to nemyslela doslova to urychleni, jen jsem nemohla malou vytlacit tak my proste pomohli.Je my jasne ze vex nedelaji kazdymu na pozadani :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí