Porod vex

3615
26.6.12 22:50

Porod vex

Ahojte holky!
Před 2 měsíci jsem porodila syna, bohužel mi museli pomoci vexem. Chci se zeptat, zda některá z vás má podobnou zkušenost…jak jste se hojily. Nemám na mysli nastřižení. Ale stále cítím - hlavně po námaze - dole v oblasti močové trubice - bolest jakoby namožený sval. Zdá se mi to už docela dlouho. Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29350
26.6.12 22:58

No já jsem asi pět týdnů cítila šílenou bolest ve stydké sponě, měla jsem ji rozestouplou, protože malá měla skoro pět kilo… takže to byla jediná bolest po porodu vexem, nastřižená jsem nebyla, ani šitá, a jinak mě nic víc nebolelo… bolelo to hlavně, když jsem chtěla třeba zvednout jednu nohu, obléct si kalhoty nebo ponožky a při chůzi a při nějakém větším pohybu nebo delší činnosti… naštěstí to přešlo, jen jednou na mě malá skočila, když jsem ležela na boku a ona mi na skočila na kyčel, tak pak jsem to celý den vnímala bolestivě, na druhý den to odeznělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9223
27.6.12 07:31

Bolelo mě všechno a hrozně, po porodu jsem byla natržená až na zadek, dva měsíce po porodu jsem nemohla sedět jinak než bez kruhu, ještě dlouho po porodu jsem to cejtila… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9223
27.6.12 07:45
@JayLee píše:
Holky asi blbá otázka ale co to je porod vexem? :think: :nevim: :roll:

zvonem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
27.6.12 08:13

Hojila jsem se dobře, ještě v den porodu jsem bez problémů seděla, za týden už jsem bolesti necítila a to malá měla 4kla. Vex mě zachráníl před císařem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
27.6.12 08:32

Taky jsem neměla žádný extra problém, hojila jsem se dobře. Bez kruhu jsem si sedla asi za 2 týdny, ale do konce šestinedělí bylo všechno úplně v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4052
27.6.12 08:36
@Regina Hero píše:
No já jsem asi pět týdnů cítila šílenou bolest ve stydké sponě, měla jsem ji rozestouplou, protože malá měla skoro pět kilo… takže to byla jediná bolest po porodu vexem, nastřižená jsem nebyla, ani šitá, a jinak mě nic víc nebolelo… bolelo to hlavně, když jsem chtěla třeba zvednout jednu nohu, obléct si kalhoty nebo ponožky a při chůzi a při nějakém větším pohybu nebo delší činnosti… naštěstí to přešlo, jen jednou na mě malá skočila, když jsem ležela na boku a ona mi na skočila na kyčel, tak pak jsem to celý den vnímala bolestivě, na druhý den to odeznělo…
Regino, díky za tvůj příspěvek :kytka:. Konečně jsem někde našla to, co bylo po porodu mě. Ani v jednom případě jsem to nezažila. Po porodu jsem ve sprše nemohla zvednout pořádně ani jednu nohu, špatně se mi chodilo, otáčelo. Nic jsem neřekla, aby si nemysleli, že jsem třetitodička cimprlik :mrgreen:. Pak jednou, když jsem ležela na boku, tak jsem uslyšela velké KŘUP a bylo to lepší. Ovšem i dnes, čtyři měsíce po porodu, občas bolest cítím a říkám si, kdy už to konečně bude lepší…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
baba79
10.7.12 13:42

Rodila jsem vexem 2011. Bohužel jim vex nešel zavést, takže poranění byla velká, šití přes hodinu, transfuze… Jizvu po šití jsem cítila půl roku, hlavně po vnitřním šití. Jiné problémy jsem neměla. Co popisuješ mi přijde spíš jako důsledek tlačení a jak mimino prostupovalo, ne důsledek vexu. Já měla problémy s kyčlemi, nemohla jsem je dát při cvičení do polohy, v které jsem rodila(jakoby kolena přitáhnout k bradě). Už jsem chtěla k fyzioterapeutovi, ale pomohla jízda na kole. Určo doporučuji to řešit. Moje kamarádka léčila klouby a kosti po porodu skoro rok - rehabilitace..

• Citovat
  • Upravit
19886
17.10.13 22:32

Já měla VEX a nebolelo mě nic, měla jsem minimální poranění, seděla jsem hned v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
16.11.13 01:48

Obnovuji diskuzi

Taky museli mojí holčičce pomoci ven vexem.

Budu mít asi blbý dotaz :oops: ale proč to tak muselo být?
Bylo to tím, že měla špatný monitor a museli ji rychle vyndat ven a právě díky zvonu se to povedlo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
16.11.13 07:36

@zvědavá borůvka ahoj, ja si myslim ze vexem to berou aby se to urychlilo.Me malou taky brali vexem protoze jsem ji nemohla vytlacit a byla jsem trosku hysterka, tak aby mi to urychlili :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
16.11.13 08:01

Me taky uz uz chteli brat malyho vexem, protoze tam byl sprajckej hlavickou, ale nakonec jsme to polohama srovnali :nevim:
Byla jsem na sale 5 hodin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
16.11.13 08:14

Asi ano.. Kamarádce tahali vexem, nebyla schopná malého vytlačit a už mu začaly hodně klesat ozvy. Ukázalo se, že měl omotanou (nebo krátkou :think: ) šňůru a nemohl se dostat ven. Jí rozstříhali, v tu chvíli je zajímá dítě. Mojí taky začaly padat ozvy, ale asi už byla dost venku, že stačilo nastřihnout a zatlačit a doktorka jí měla za co chytnout. Tak nějak si to představuju - vex je vlastně zvon, co se přicucne na vršek hlavy dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
16.11.13 08:22

Mně brali syna vexem kvůli klesajícím ozvám. Musel rychle ven, ale já ho nemohla vytlačit- dal si ručičku vedle hlavy (jako Superman :D ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
16.11.13 08:22
@zvědavá borůvka píše:
Taky museli mojí holčičce pomoci ven vexem.Budu mít asi blbý dotaz :oops: ale proč to tak muselo být?
Bylo to tím, že měla špatný monitor a museli ji rychle vyndat ven a právě díky zvonu se to povedlo? :think:

U mně to bylo přesně tak. Po 12 hodinách bolestí, z toho 4 hodiny s oxytocinem, takže fakt chuťovka, přestala mít malá ozvy (nebo prostě něco bylo špatně na monitoru, já už byla z těch bolestí celá zblblá, tak přesně nevím). Nastal docela frmol. Ještě jsem nebyla úplně otevřená, ale na asi 3 zatlačení + použití vexu + mi nějaká sestra zatlačila na břicho (což se nesmí :twisted:) byla malá na světě.
Mně teda potom nebolelo nic, teda nic výrazně víc nebo jinak než u prvního porodu bez vexu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí