Jak zaplatit porodníka?

Švadlenka Madlenka
25.6.12 18:04

Jak zaplatit lékaře?

Po velmi špatných zkušenostech s vedením prvního porodu, bych se tentokrát velice ráda „dohodla“ s konkrétním porodníkem na jeho přítomnosti u porodu, případném postupu před/během porodu atd. Podotýkám, že mi nejde o nějaké alternativy, boje proti klystýru, nástřihu apod., nemám žádný porodní plán, pouze chci, aby se mi nějaký lékař věnoval před a během porodu a aby se případné komplikace řešily, nikoliv pak následné průsery.
Nejedná se o Prahu, kde je podobný přístup normální a tak bych ráda radu/zkušenost z vaší strany, jak toto řešit. Přiznám se, že nejsem ten typ, který umí nabízet úplatky. Jak jste to řešily vy?
Díky za reakce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Švadlenka Madlenka
25.6.12 18:11

@helenkka Bohužel mám lékařku dost jinde než bydlíme, takže v dané porodnici nikoho nezná, už jsem se jí ptala :(.

• Citovat
  • Upravit
687
25.6.12 18:24

No, ja nevim, ale asi neni tolik lekaru, aby mohl byt kazdy u porodu… ja mela porod dost komplikovany, porodnich asistentek bylo u me dost, i mladoucka doktorka pred atestaci se na me chodila koukat, ale doktori pribehli az kdyz byl problem, jinak jsem je pomalu nevidela, ale musim rici, ze porodni asistentky se mi venovaly az az
mne se spis uz honi hlavou, jak presvedcit doktory, aby mi rovnou udelali planovaneho cisare… to, co jsem si prozila uz zazit nechci, tak si taky budu muset zjistit na co mam a nemam pravo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
25.6.12 18:26

Nejlépe asi napsat do diskuse porodnice dotaz na danou porodnici a zkušenosti s personálem a pak si daného lékaře vyžádat k porodu - teď již oficiální cestou. Cena je max 5.000 za běžného lékaře a max 15.000 za přednostu či primáře.
Nevím co jsi měla za problém, ale nebylo by lepší vzít si spíš vlastní PA? Pokud budeš mít fyziologický porod tak ta asistentka je tam platná víc než mudrc. Já jsem třeba doktorku viděla u příjmua pak až když byla dcera venku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
25.6.12 18:31

Proč chci „svého“ lékaře a ne svou přivedenou PA - nevím, jaké jsou zkušenosti, ale co jsem slyšela o „zaplaceném“ lékaři k porodu, tak za xy peněz se snaží, sleduje, kontroluje a řeší, nejsem si úplně jistá, zda by se toto dělo, pokud bych přišla s cizí PA, která sice může říkat co chce, ale lékař ji poslouchat nemusí. Jde mi i o přístup před porodem, aby zvolil postup s ohledem na stav, nikoliv „pokus omyl, uvidíme, jak to dopadne“. To už mám za sebou :roll:.

• Citovat
  • Upravit
4497
25.6.12 18:35
@chytrá horákyňka píše:
Proč chci „svého“ lékaře a ne svou přivedenou PA - nevím, jaké jsou zkušenosti, ale co jsem slyšela o „zaplaceném“ lékaři k porodu, tak za xy peněz se snaží, sleduje, kontroluje a řeší, nejsem si úplně jistá, zda by se toto dělo, pokud bych přišla s cizí PA, která sice může říkat co chce, ale lékař ji poslouchat nemusí. Jde mi i o přístup před porodem, aby zvolil postup s ohledem na stav, nikoliv „pokus omyl, uvidíme, jak to dopadne“. To už mám za sebou :roll:.

V tom případě asi pro tebe bude opravdu nejlepší zjistit si reference na doktory v porodnici kde chceš rodit a pak si to tam jen domluvit. Nyní to již česká legislativa dovoluje oficiálně a nemusíš nikomu nic strkat bokem do kapsy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.12 19:27

@kajinkac
Já si taky momentálně snažím zařídit plánovaného císaře - zatím to zkouším převědčovací metodou bez úplatku (přemluvit mýho gynekologa, aby mi tam napsal nějakej důvod), pokud to bude nutný, jsem ochtna si i „připlatit“.

• Citovat
  • Upravit
545
25.6.12 20:12
@LenkaN26 píše:
V tom případě asi pro tebe bude opravdu nejlepší zjistit si reference na doktory v porodnici kde chceš rodit a pak si to tam jen domluvit. Nyní to již česká legislativa dovoluje oficiálně a nemusíš nikomu nic strkat bokem do kapsy.

Česká legislativa to sice umožňuje, ale v praxi to asi zatim moc nefunguje. Jinak bych to udělala, jak pišeš. Akorat si myslím, že se to stále děla neoficiální cestou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
25.6.12 20:21
@Anonymní píše:
@kajinkac
Já si taky momentálně snažím zařídit plánovaného císaře - zatím to zkouším převědčovací metodou bez úplatku (přemluvit mýho gynekologa, aby mi tam napsal nějakej důvod), pokud to bude nutný, jsem ochtna si i „připlatit“.

no, ja uz jednoho mam za sebou, ale akutniho a dost jsem si protrpela a i strachovala jak to pak nakonec dopadne a proste bych si moc prala cisare planovaneho, abych videla po porodu malou a proc ty chces planovanyho cisare?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.12 20:34

@kajinkac
Těžko se to popisuje… Mám od puberty (nebo dětství) neuvěřitelnou ´fóbii z porodu a všeho okolo toho. Fakt velkou. Neumím si to představit, navíc jsem vnitřně přesvědčená o tom, že by to normálně nešlo, že bych to nezvládla. Těžko snáším bolest, v nemocničním prostředí omdlívám a to mi nemusí nic dělat (omdlívám i u zubaře). Jinak taková ta bolest PO zákroku mi nevadí.
TP mám v srpnu, už jsem svýmu gynekologovi řekla, že bych ráda císařem a on mi řekl, že se nějak dohodneme, tak to beru jako souhlas. Císaře neberu jako útěk od bolesti, ale prostě vyhnutí se tomu porodu vaginální cestou, kterej mě prostě šíleně děsí. Akorát že když to někde řeknu, tak se mě vždycky nějaký aktivistky snaží přesvědčit o opaku, ale tady těžko rozumově potlačím něco, co prostě nejde.

• Citovat
  • Upravit
Lightsun
25.6.12 20:38
@Anonymní píše:
@kajinkac
Těžko se to popisuje… Mám od puberty (nebo dětství) neuvěřitelnou ´fóbii z porodu a všeho okolo toho. Fakt velkou. Neumím si to představit, navíc jsem vnitřně přesvědčená o tom, že by to normálně nešlo, že bych to nezvládla. Těžko snáším bolest, v nemocničním prostředí omdlívám a to mi nemusí nic dělat (omdlívám i u zubaře). Jinak taková ta bolest PO zákroku mi nevadí.
TP mám v srpnu, už jsem svýmu gynekologovi řekla, že bych ráda císařem a on mi řekl, že se nějak dohodneme, tak to beru jako souhlas. Císaře neberu jako útěk od bolesti, ale prostě vyhnutí se tomu porodu vaginální cestou, kterej mě prostě šíleně děsí. Akorát že když to někde řeknu, tak se mě vždycky nějaký aktivistky snaží přesvědčit o opaku, ale tady těžko rozumově potlačím něco, co prostě nejde.

Ale tak to nikde nevykládej a udělej to podle svého přesvědčení. I psychika hraje roli.

• Citovat
  • Upravit
44197
25.6.12 21:25

Některé porodnice i soukromí gynekologové, kteří externě, třeba jednou týdně, pracují v porodnicích, toto mají jako normální nadstandartní službu. U nás to stojí asi 5000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
25.6.12 21:29

@chytrá horákyňka kde chceš rodit, jestli se můžu zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
25.6.12 21:37

Nejsem ještě 100% rozhodnutá, v tomto pořadá Boleslav, Brandýs, Neratovice.

• Citovat
  • Upravit
545
26.6.12 14:23

Tak to bych si vybrala MB. Brandýs a Neratovice jsou malé nemocnice a těm já nedůvěřuju. Ale co člověk to názor. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí