Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte holky, chtela bych se poradit sama nevim jsem epilepticka, rok bez zachvatu, eeg v poradku ted nyni 28+3 zadne komplikace, kontrola eeg v poradku a mam se rozhodnout rodit normalne ci s epiduralem, jenze ten tady v chebu nedelaji. rada meho neurologa je to na vas, jak chcete muzete rodit jak normalne bez epiduralu ci s epiduralem a ja fakt nevim prosim poradte mi kdo s tim ma zkusenosti?! s epiduralem i s porodem s epilepsii, uzivam keppru 250mg moc dekuji za nazory a rady ![]()
jé, zrovna nedávno jsem četla u sousedů porod epileptičky, už druhý
Házím odkaz http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
Držím palce, určitě to bude dobré ![]()
Wau, u me pry cisar neni nutny, spise potrebuji poradit jestli ten epidural nebo to zvladnu bez nej! ach jo ja nevim doktori mi taky nedokazou poradit, jeden rekne epidural druhej rekne ze zvladnu bez epiduralu!!! a moc dekuji a urcite to bude dobre, budeme to muset s mimiskem zvladnout, na jednu stranu bych vsechno nechala, ze to nejak dopadne bud me stihnou odvest do sokolova ci do varu(tam delaji epidural) taky jeste nejsem rozhodnuta a nebo to budu muset risknout v chebu, bez epiduralu. Toto rozhodovani je snad horsi nez porod sam o sobe :p ![]()
Nene, dnes jsem se byla podivat a poptat a poslaly mi i email a cituji :Epidurální anestezii při porodu z kapacitních důvodů zdejší
anesteziologicko-resuscitační oddělení neposkytuje. Je poskytována
spinální anestezie
v plném rozsahu, ale tato se týká pouze císařských řezů.
@mifuleee
Jsem také epileptička, ale nekompenzovaná, epi mám farmakorezistantní a poslední velký záchvat jsem měla minulý týden v úterý
teď jsem těhu po druhé, o kousek víc než ty
a nechávám tomu volný průběh… U prvního porodu jsem epidurál měla, ale ne kvůli epi, ale protože jsem prostě chtěla
myslím že to opravdu záleží na tobě a jak se cítíš, jak jsi citlivá na bolest, ale i na tom jak rychlý porod bude a jaký bude mít průběh… Už jsem se mnohokrát setkala s tím, že byly rodičky rozhodnuté pro epidurál a pak byl porod tak rychlý, že se to nestihlo a pak byly pyšné na to, že to zvládly bez něj
kamarádka zase říkala že si to rozmyslela když po ní za to chtěli 5.000kč a že to ani bez něj nebylo tak zlé… tak uvidíš. Já bych tomu fakt nechala volný průběh a nestresovala se, to nesvědčí ani tobě, ani miminku, a nemyslím si, že by porod bez epidurálu vyvolal záchvat… Jako je to náročný pro tělo tak i tak a jestli bys záchvat dostat měla, tak je jedno jestli epidurál mít budeš nebo ne… Já dostala záchvat 3.den po porodu, ale to vůbec nesouviselo s tím že jsem měla epidurál a myslím že ani s porodem ne, prostě sem byla 5 a půl týdne bez záchvatu, a to je u mě hoooooodně dobré, takže asi tak za mě ![]()
Držím palečky ať ti těhu i porod dopadnou dobře a vše je v pořádku
![]()
Ahojky, kamarádka je epileptička amívá záchvat často-i 5 krát do měsíce a to i v těhu. Porodila nakonec sekcí. Neurolog to nedoporučoval přirozeně-velká fyzická zátěž. Při sekci měla epidurála zvládla to v pohodě. Záchvat měla až dva měsíce po porodu.
@mifuleee píše:
Wau, u me pry cisar neni nutny, spise potrebuji poradit jestli ten epidural nebo to zvladnu bez nej! ach jo ja nevim doktori mi taky nedokazou poradit, jeden rekne epidural druhej rekne ze zvladnu bez epiduralu!!! a moc dekuji a urcite to bude dobre, budeme to muset s mimiskem zvladnout, na jednu stranu bych vsechno nechala, ze to nejak dopadne bud me stihnou odvest do sokolova ci do varu(tam delaji epidural) taky jeste nejsem rozhodnuta a nebo to budu muset risknout v chebu, bez epiduralu. Toto rozhodovani je snad horsi nez porod sam o sobe :p
Nevím, jak to máš do těch okolních nemocnic daleko, ale já bych se na Cheb asi vykašlala a jela rodit do nemocnice, kde ti ten epidurál můžou dát. No, a tam se nakonec můžeš rozhodnout jak budeš rodit ev. rozhodnutí i v průběhu porodu zmenit. Asi bych se poptala na reference jaké mají ty porodnice okolo. Držím ti palce, ať to proběhne hladce.
Epilepsie je kontraindikací celkové anestezie. Anestezie pouze v nutných případech nebo při kompenzované formě.
@Jitusska tak mně můj epileptolog řekl něco zcela odlišného
a to mám farmakorezistentní epi s častými GM záchvaty… říkal mi, že v případě akutního císaře jsou možné oba druhy anestezie a záleží kdo co upřednostní, ale že by doporučil spíše epidurální a to nejen kvůli epi.
takže co lékař, to názor… a nemyslím si, že by mi můj lékař říkal něco co není pravda nebo tomu nerozumněl
důvěřuji mu naprosto ve všem páč je to opravdu odborník
![]()
A jinak já obě děti rodila přirozeně, první porod s epidurálem a druhý byl takový fofr, že se to ani nestihlo, přijímací papíry jsme vyplňovali až po porodu
![]()
Myslím si, že císař je pro tělo daleko větší zátěž ![]()
Mysicka 31: jj, netvrdím, je je celková zakázaná
Jen musí být doporučena-většinou to bývá při akutních případech-ano, jako je třeba akutní císař. Pokud to jde tak epidurál samozřejmě. ![]()
Holky, na to jak sem se bala tak porod probehl uplne nejlip jak mohl o pulnoci me privezli do porodnice bez kontrakci za hodinu prisly kontrakce no to by i slo
skakani na mici bylo nejlepsi v 4:45 jsme sli na sal par zatlaceni a v 5:15 se malej narodil…Pro me samo o sobe nejhorsi bylo siti, jak sem rekla doktorce radsi pujdu jeste 3X rodit nez se nechat sit
Ale zpet k epi, kontrolni eeg je bez odezvy nic uz v tam neni videt
podle doktora mi tehu velmi pomohlo a epka odeznela sice jeste ne uplne porad beru prasky nejmensi davky ale i ja se citim mnohem lepe
takze obavy zbytecne
aspon u me
Ahojky, chci se také přidat do diskuze, mám epilepsii od 17 let. první velký záchvat po velké zátěži a nevyspání. v době, kdy všichni chodili po diskotékách, tak já seděla doma, aby mi nebylo hůř. první těhotenství bylo nečekané, ale výsledky byly v pořádku i porod jsme zvládli. před druhým porodem už jsme k lékům /tegretol 200/ přidali ještě vitamíny a tak těhotenství v pohodě. když přiblížil porod neuroložka mi napsala zprávu a přidala diazepamy na zklidnění. porod byl dlouhý a namáhavý. po porodu mě převezli na pokoj a bohužel dostala jsem velký záchvat. pak mě pořád stěhovali z pokoje na pokoj jen aby se mnou někdo na pokoji pořád byl. jen mě mrzí, že mi v nemocnici nedali ty léky hned po porodu, možná, že by to dopadlo jinak.