Poporodní vložky - jaké?

Wii
135
20.6.12 11:47

Poporodní vložky jaké?

Ahoj ženy, moc prosím o radu, jaké poporodní vložky? A kolik jich koupit? A kde? Děkuji moc za radu. Chystám tašku do porodky a u tohohle jsem se zasekla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14079
20.6.12 11:51

U nás v porodnici dávali (a pak jsem si i na doma pořídila) tzv. poporodní vložky - takové ty vatové brikety, někde bývají i v síťce (ale ta se lepí, to mi dost vadilo). V lékárně jsem normálně řekla, že chci poporodní vložky a věděli, co to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
20.6.12 11:52

V lékárně je koupíš - jsou to obyčejné…Záleží, jak hodně budeš pak krvácet - težko se to teď řekne…Kup si určitě 2 balíky(nevím už, po kolika kusech byly)…a v porodnici jsme měli jejich, nemusela jsem mít svoje, až doma…ty si musíš vzít svoje?

Ale někdo používá klasické vložky (Always…)… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
20.6.12 11:53

Ahoj, já jsem kupovala v tescu, myslím, že to byl růžový obal. Jen na nich přímo napsané že jsou poporodní. Měla jsem dva balíky. V porodnici jsem ještě jeden dostala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
20.6.12 11:53

Nejlíp v lékárně. A já jich měla 2 balíky a další mi pak ještě manžel vezl. Je to individuální. Lepší jsou jakoby větší obdélník, menší (velký jako klasický vložky) bys musela mít dvě naráz. S jednou budeš mít větší pohodlí. :) Každopádně určitě ne Alwyasky apod. Holčina na pokoji se tam s nima vytasila a sestry padaly do mdlob. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
20.6.12 11:55
@Lenka512 píše:
Ale někdo používá klasické vložky (Always…)… :nevim:

U nás to jedna maminka v porodnici vytáhla a bylo zle :?. Prý absolutně nevhodné kvůli očistkům. No, ona byla vůbec taková pokroková, den po porodu už nosila tanga.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wii
135
20.6.12 11:59

Holky děkuji za rady :)

@Milli :D :D :D tak to je síla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
20.6.12 12:07

Já měla Batist Flower - jsou nejdelší, takže mi fakt stačila jedna a né jich nastrkaných v gatích několik. :mrgreen: Koupíš je normálně v lékárnách, je jich myslím 20 v jednom balíku. Pak jsem doma měla Samu - ty mi prišly lepší jak ty Batist, ale jsou mnohem kratší. Spotřebovala jsem čtyři balíky a pak jsem taky přešla na klasické MS vložky - byly mi zkrátka příjemnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
20.6.12 12:07

Já taky zašla do lékarny řekla, že chci vložky do pirodnice a dali mi je :-) mám 2 balíky po 20 ks tak snad to bude stačit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
20.6.12 12:09

Zajdi do lékárny, tam mají přímo porodnické vložky. Já měla takový bílý obal s modrým psaním. Je to čistě buničina v látkové síťce, jestli se dobře pamatuji. Jizva může pěkně dýchat a dobře se hojí. Doporučuji dva balíky (1 balík tuším byl 40 ks) ono to přijde hodně, ale vzhledem k očistkům (nebo očistkám? nevím) doporučují často (třeba každou půlhodinu) si jít jizvu osprchnout a rovnou to vyměníš. Určitě klasické mentruační vložky nedoporučuji, protože jak je tam ta podkladová část s lepítkem, je to většinou umělá neprodyšná vrstva (prostě igelit, ať je jakkoliv slabý) a přes to by ti to nevětralo. Hlavně ačkoliv se zdají pohodlnější, tak pochybuji, protože když z tebe jdou s krví i cucky (no jo, to je relalita, děloha se zavinuje, změnšuje a sliznice musí pryč) stejně to ta menstruační vložka nevezme a můžeš ji vyhodit. Akorát by se ti to prodražilo. Tak hezký porod :hug: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
20.6.12 12:11

Kupovala jsem si Samu tu největší velikost, mají je v lekárně i ve zdravotnických potřebách. Balíků jsem spotřebovala nejmíň 20, používala jsem je celé 6tinedělí. Ze začátku jsem dávala 3 najednou a měnila i několikrát do hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
20.6.12 12:16

Ahoj. nám taky v porodnici dali tak deset byly vatové se síťkou. dávali nám dvě za sebe aby byly delší. Já jsem pak měla z lékárny dlouhý a na obalu byl tulipán. Když mi došly tak jsem si koupila poporodní vložky SAMU. buď dlouhý nebo krátký, mně stačily krátký a neměla jsem to silné, takže dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
20.6.12 12:19
@gabi.design píše:
Já měla Batist Flower - jsou nejdelší, takže mi fakt stačila jedna a né jich nastrkaných v gatích několik. :mrgreen: Koupíš je normálně v lékárnách, je jich myslím 20 v jednom balíku. Pak jsem doma měla Samu - ty mi prišly lepší jak ty Batist, ale jsou mnohem kratší. Spotřebovala jsem čtyři balíky a pak jsem taky přešla na klasické MS vložky - byly mi zkrátka příjemnější.

Taky jsem měla Batist Flower. V porodnici jsme měly vložky k dispozici a doma jsem pak chvíli použivala ty Batist, byly super jak byly dlouhé. A pak už jsem taky přešla na MS vložky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
20.6.12 12:21

Jinak já jsem je kupovala v lékárně a do porodky jsem si vzala jedno balení a pak mi manžel kupoval druhý ale to až když jsem šla po 9 dnech domů. takže mi vydžely dlouho. já jsem po císaři. Jinak co se týče kalhotek tak měla jsem síťové i ty druhý a oboje byly dobrý. na císař je super ty síťový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
20.6.12 12:21

U nás v porodnici dávají na dobu pobytu 2.balíky a já si rtaději ještě koupila 2.balíky porodnických vložek SAMU - jsou nejlepší. Byla jsem po porodu v porodnici asi 4.dny a ještě jsem si vezla asi půl balíku domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí