Porod vkleče / ve dřepu

3088
11.9.15 10:09

Porod vkleče / ve dřepu

Volily jste některou z těchto poloh pro porod? Jak to probíhalo, kde jste klečely / dřepely, jak vám u toho pomáhal partner, pokud tam byl? Čekám druhé miminko, první 4 roky zpátky a i když jsem chtěla dřep, tak jsem v té rychlosti rodila klasicky pololeh, což jsem uznala, že příště nechci. Jen nevím, která poloha je třeba lepší? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8959
11.9.15 10:13

Kamarádka rodila v dřepu a prej dobrý :)
Já rodila v pololehu a taky dobrý :lol: Budeš to muset vyzkoušet, každému sedne něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
11.9.15 10:17

Rodila jsem v klece, jednou oprena o gauc, podruhe na porodnim luzku, ktere mi tak napolohovali, abych mohla klecet.
Musim rict, ze v klece me tlaceni hodne bolelo, ale poraneni byla pak minimalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
11.9.15 10:18

První porod byl ve dřepu a poloha super, dobře se mi tlačilo, byla jsem opřená o záda a ta opora byla k nezaplacení, druhý porod ve stoje a taky dobrý, hodně pomohla gravitace a i když jsem rodila 4,5kg šlo to docela hladce, ale musím říct, že kdybych se měla o co opřít, bylo by mi lépe.
Chlap byl uplně bokem, ale měla jsem dulu a ta mě masírovala a pak chytala mimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13753
11.9.15 10:24

Rodila jsem na čtyřech, opřená o gauč. Byla to jediná poloha, která mi v té chvíli vyhovovala. Partner mi nepomihal nijak, ani nevím, jak by mohl :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
11.9.15 10:26

Rodila jsem v kleče na lůžku. Za mě, nic moc. Byla to dost dřina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
11.9.15 10:27

Pomoc partnera myslím tak, že jste se třeba opíraly o něj, nebo tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
11.9.15 10:29

@Maty1989 chtěla jsem rodit v podřepu, nakonec jsem byla ráda, že jsem v pololeže, nebyla jsem schopná udržet se na nohách..

• Citovat
  • Upravit
3251
11.9.15 10:30

Bohužel zkušenosti nemám, ale po prvním porodu v klasické poloze na zádech vim, že takhle 100% NE, a moje soukromá PA mi právě radila tohle. bohužel těhu nedopadlo, ale ažse zas zadaří, mám v plánu cokoliv, ale určitě ne v leže na zdech,max.na boku. uvidim, co bude vyhovovat a většina por. lůžek už tak jde napolohovat a maj i madlo pro porod v kleče ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
11.9.15 10:31

S tím partnerem to vypadá docela dobře :) Nerada byhc, aby stál někde bokem právě, ale aby byl u mě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
11.9.15 10:32
@Lizzi píše:
@Maty1989 chtěla jsem rodit v podřepu, nakonec jsem byla ráda, že jsem v pololeže, nebyla jsem schopná udržet se na nohách..

To jsem si právě taky říkala, jestli bych se vůbec udržela a nebyla zase ráda, že si lehnu / pololehnu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3251
11.9.15 10:32

@Maty1989 já bych se teda bála, že ho uškrtim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
11.9.15 10:34
@mattule píše:
@Maty1989 já bych se teda bála, že ho uškrtim :lol:

U prvního porodu jsem drtila manželovi ruku. Má ji stále a funkční, takže bych se snažila ho držet spíš kolem ramen, než krku :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.9.15 10:36

Já jsem sice byla na lůžku, ale takovém tom moderním a napolohovaná - hodně zvednutá záda, že to byl takový… dřepoleh :lol: Jak se běžně dávají stehna, tak někde v těch místech zapřená chodidla (no, ale mám to nějak v mlze trochu :think: :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
11.9.15 10:39

@Maty1989 ty obrázky vypadají pohodlně, no víš jak, jak jen to u porodu jde :mrgreen: tak ať ti to dopadne podle představ a ať je mimi krásné a zdravé :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí