Porodila jsem 36+3 tt.

57
22.1.16 08:14

porodila jsem 36+3

Ahoj holky, pred 2 dny jsem porodila kvůli ICP ve 36+3 tt holčičku. Je zdravá má 48 cm a 3200g. Sama papá z lahvičky a nic ji nechybí, ale stejně je na nedonošeneckém oddělení. Já ji ode dneška budu chodit kojit a o víkendu snad půjdu za ní na oddělení..zatím ležím na šestinedělí a zatim jsem i bez náznaku mléka:-(. Ráda bych se zeptala, zda má někdo také zkušenosti s porodem v tomto týdnu? Jak vše probíhalo a kdy jste šli domů? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17595
22.1.16 08:17

Ahoj, já porodila císařem první v 36+1, v inkubátoru byla 3 dny a domů nás pustili 8.den (až, kvůli boji s kojením). Vše bylo ok. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
22.1.16 08:18

Neboj. To už je krásný týden, tvoje malá má míry větší než můj syn narozený v 38+4 :) myslím si, že když bude pribirat, brzy budete doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33177
22.1.16 08:20

@roza12 Gratuluju k miminku. Zkušenost nemám, ale pokud chceš kojit, tak bych co nejdřív zatrhla krmení lahvičkou a podávala mléko přes stříkačku, pokud z nějakého důvodu nemůže být kojená v režimu „na požádání“.
Pokud nebudeš dítě přikládat nebo nebudeš alespoň stimulovat odsávačkou, tak to s mlíkem slavné být nemusí.
A porodní váhu má krásnou - mám donošené děti s PV 2,6 a 2,3 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
22.1.16 08:20

Ahoj, já porodila taky 36+3tt. vyvolávaně, kvůli preeklampsii, ale porod nakonec skončil akutním císařem, protože malému začaly padat ozvy.To máš velký mimčo, malý ten měl 2550g a 47cm. Dneska je mu 21měsíců a všechno dávno krásně dohnal a je moc šikovný ;) Jinak ono na nedonošeneckém oddělení je proto, že sice má krásnou váhu, ale gestačně je lehce nedonošená. My byli v nemocnici 10dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
22.1.16 08:37

Ahoj já rodila 36+1 malej byl v inkubátoru jen přes noc narodil se 22 30 a domů jsme šli 5 den kvůli žloutence vážil 2590 a měřil 46cm neboj určité pujdete brzy domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
22.1.16 08:39

Dcera je narozena presne 36+3.
Vaha 2600 g, delka 50 cm.
Po porodu jsem ji mela hned u sebe a domu jsme sly treti den po porodu (dokonce o den drive nez se synem rozenym 41+3).

I pres problemy s kojenim. Dcerka byla hodně spava a nemela silu pit. Vzdycky parkrat zatahla a nez se vubec spustilo mleko, tak usnula a nebylo mozne ji vzbudit. Sla s vahou dolu v porodnici a i doma vůbec nepribirala. Takze jedina sance bohuzel byla, pri bdelem stavu do ni doslova nalit mleko, aby zesilila.
Tehdy mi pomohla laktacni poradkyne a hlavne profi odsavacka, kterou jsem si pronajala. Vzdy jsem se pokousela tri ctvrte hodiny kojit, pak odsat tu hromadu mleka, nakrmit pres lahvicku a tak porad dokola. Za 10-14 dni se mala srovnala a odsavacka jiz nebyla treba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
22.1.16 08:56

Ahoj, první syn se mi narodil 36+5 (2750g a 48cm). Byl po chvilce na vyhřívaném lůžku hned se mnou, domů jsme šli 5. den. Kojení byl boj. Měl silnou žloutenku a byl hodně spavý. Musela jsem ho budit a naučili mě ho masírovat pod bradičkou, aby začal sát (sám od sebe sát jaksi neuměl). Nejhorší byly první 3 týdny, pak už to šlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
22.1.16 09:00

@roza12 přikládat, přikládat a přikládat.. co nejčastěji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
22.1.16 09:04

Já jsem rodila dceru 36+1 CS a měla 2600g a 46 cm, byla už od začátku bojovnice, nebyla ani v inkubátoru, ani na vyhřívané podložce. Trošku zápas s kojením, usínala a začátky moc nešly, ale srovnala se. Šly jsme domů 5. den, naštěstí neměla žloutenku, váha 2390g, jako byto bylo včera.. Přibírala pomalu a já z toho byla na nervy, ale spíš mě stresovaly jen ty jejich blbé tabulky a že nepřibírá podle normy, vážila jsem jak o život, teď bych se na to vyprdla. Teď je to už pěkné 4-leté šídlo, pořád je oproti jiným dětem taková „drobnější a střízlík“. Vzpomínky.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
22.1.16 09:10

Ahoj, také jsem rodila v tomto týdnu- syn 2750g a 46cm. Byl to císař, takže jsem byla 24hod na jipce, ale hned druhý den jsem za ním chodila na neonatologii abych mohla kojit, sestry byly rády a nikdo mu žádnou lahev nenutil. Je zvláštní, že tě nenechají kojit. Pátý den jsem nastoupila k němu, vyndali mi ho z inkubátoru a 8 den jsme šli domů. Rozkojili jsme se krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102574
22.1.16 09:16
@lupilka.cz píše:
Neboj. To už je krásný týden, tvoje malá má míry větší než můj syn narozený v 38+4 :) myslím si, že když bude pribirat, brzy budete doma

Můj měl tyhle parametry ve 40+6 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
22.1.16 09:17

Mala se mi. narodila 36+4 vaha 3450…byla hned u me treti den jsme sli domu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
22.1.16 09:19

Gratuluji k miminku :srdce: Já jsem rodila první 34+4 a druhé 35+3. Domů jsem šla vždy za 14 dní, když kluci začali stabilně přibírat. Jinak bylo vše v pořádku. Přikládala jsem, jak to šlo a stimulovala odsávačkou. Hodně štěstí a zdraví přeji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
22.1.16 09:23

Ahoj, já porodila 34+4tt císařem kvůli praskle placentě, malý byl v inkubátoru 7 dni, mléko jsem odstrikavala od třetího dne a to mu pakk dávali stříkačkou, já si malého pochovala až 10 den, kojení nám neslo a po vytažení z inkubátoru ani jíst nechtěl, měl sondu. Domů nás pustili za 24 dni…až doma se rozpapal pořádně…drz se!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí