Porodné 2012
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
A oni ti nechtějí dát porodné proto že je slovák nebo proto že mát jako rodiče dohromady větší příjem než je daný?
Protože myslím že když se spočítá dohromady to životní minimum ty otec a dítě tak to nesmí přesáhnout 19500kč na měsíc. Pokud jo tak máte smůlu. A to samé se nějak počítá i na přídavky s tím že to už není otec když s ním nebydlíš ale myslím že jen ty a dítě plus alimenty.
To že jsi rodila nikoho nebude zajímat když přesáhnete tu částku co je daná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky ![]()
s manželem bydlíme v pronájmu, kde nemá ani jeden z nás trvalé bydliště, oba máme trvalé bydliště u svých rodičů - já v Pardubicích a on v Praze. Já studentka - nevydělávám nic, ani na brigádu jsem nechodila a on má příjem do limitu. Máme nárok na porodné nebo ne? Našla jsem, že se započítávají příjmy členů společné domácnosti, ale co je ta společná domácnost? Já a moji rodiče v Pardubicích, když tam mám trvalé, nebo jen já a manžel, i když máme trvalé každý jinde? Jo a dá se napsat trvalé bydliště miminka na adresu jinou, než má trvalý pobyt matka? Chtěla bych totiž přihlásit mimčo na stejnou adresu, jako má manžel. Bydlíme totiž v Praze a nechce se mi lítat furt na úřady do Pardubic, navíc tady bude pak chodit i do školky a v Praze berou děti často do školek podle trvalého bydliště, takže „pardubičáka“ by mi nevzali ![]()
Předem děkuji za všechny reakce
![]()
- Citovat
- Upravit
@xpisk03 píše:
Ahojky
s manželem bydlíme v pronájmu, kde nemá ani jeden z nás trvalé bydliště, oba máme trvalé bydliště u svých rodičů - já v Pardubicích a on v Praze. Já studentka - nevydělávám nic, ani na brigádu jsem nechodila a on má příjem do limitu. Máme nárok na porodné nebo ne? Našla jsem, že se započítávají příjmy členů společné domácnosti, ale co je ta společná domácnost? Já a moji rodiče v Pardubicích, když tam mám trvalé, nebo jen já a manžel, i když máme trvalé každý jinde? Jo a dá se napsat trvalé bydliště miminka na adresu jinou, než má trvalý pobyt matka? Chtěla bych totiž přihlásit mimčo na stejnou adresu, jako má manžel. Bydlíme totiž v Praze a nechce se mi lítat furt na úřady do Pardubic, navíc tady bude pak chodit i do školky a v Praze berou děti často do školek podle trvalého bydliště, takže „pardubičáka“ by mi nevzaliPředem děkuji za všechny reakce
![]()
na porodný nárok mít budete, započítáváte se jen vy a mimčo
a trvalý bydliště podle mě miminku dát můžeš kam chceš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No trvalé bydliště miminku se bere automatikcky podle trv. bydliště matky.. nebo alespon já to tak měla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TereuliJa to bere, ale může si to změnit když bude chtít ne
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slavuska1 píše:
@TereuliJa to bere, ale může si to změnit když bude chtít ne![]()
jo to nejspíš může ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doufám, že to dyžtak řeknu rovnou někomu v porodnici, abych pak zas nemusela na úřady.. a nevíte jak to bude pak s úřadama? když já budu v Pardubicích a mimčo v Praze, pro porodný a rodičák si pujdu do Pardubic, co?!
- Citovat
- Upravit
No tak to ti pošlou vid, ale kam máš jít žádat tak to by mě taky zajímalo…
snad nebudeš muset letět do pardubic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xpisk03 píše:
Doufám, že to dyžtak řeknu rovnou někomu v porodnici, abych pak zas nemusela na úřady.. a nevíte jak to bude pak s úřadama? když já budu v Pardubicích a mimčo v Praze, pro porodný a rodičák si pujdu do Pardubic, co?!
já myslím že bys to měla řešit dřív jak v porodnici ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vsadim se, že určitě! Ale tak nějak už jsem si zvykla, že dost věcí musim zařídit v místě trvalýho bydliště
za našima pojedu stejně, tak to žádná tragédie není, ale kamarádka má v Pardubicích zkušenosti s nějakou bábou na úřadu, co jí nikdy nedala všechny formuláře najednu a kámoška si porodný i rodičák zařizovala 3 měsíce než ji postupně dodala všechny potřebný papíry. Tak toho se děsim mnohem víc. Pokud tam člověk má jet jen jednou a zařídit si to, holt se nedá nic dělat, ale když bych tam měla lítat každej tejden jednou a nějaká neschopná úřednice by mi dávala papíry postupně, to bych ji asi seřvala na 3doby, nejsem zrovna kliďas ![]()
- Citovat
- Upravit
@slavuska1 dřív? To mám přijít někam na úřad a říct, že chci, aby moje nenarozený dítě mělo trvalý jinde, než já? Když pominu, že mi to přijde dost uhozený, ale to odst věcí v tomhle státě, tak mám jít do Pardubic, nebo do Prahy
?
- Citovat
- Upravit
Co jsem četla, vše se zařizuje po porodu. A formulář mám vzít na úřadě nebo v porodnici na porodné?
- Citovat
- Upravit
@xpisk03 tak otcovství se taky určuje na základě těhotenský průkazky, když se nenarodí do manželství. já to u prvního nevěděla, tak jsme jenom donesli do porodnice námi podepsanej papír a hle, přišel mi rodnej list, a kolonka otec byla prázdná, musela jsem na druhej konec prahy jet to zařizovat znovu…u druhýho jsme to sepsali na matrice měsíc před porodem, a všechno v pohodě. vím že je to něco jinýho, aale jenom že něco se před porodem už zařizuje, tak možná i to bydliště? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, miminko se mi narodilo 8. 5. a napsala jsem otce do rodneho listu jelikoz to neni Čech ale Slovák tak mi nechtěj dát porodné jak se na to mám hájit jelikož jsem rodila já a né on tak bych to měla dostat a přídavky mi taky prej nedaj byla jsem na nemocenské měla sem ryzikové těhotenstvý tak sem musela prřestat pracovat poradí mi někdo Dekuji