Porodné 2012
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
porodné 2012
Ahoj holky,
zajímalo by mě jak je to v tomto roce s porodným? Něco jsem si o tom četla, ale nevyznám se v tom…Čekáme mimi v květnu tak už se pomalu začínám zajímat jak to tedy bude… Já nevydělávám-jsem studentka (mám jen brigádu). Manžel bere 17500 čistého. Vejdeme se do toho? Počítá se i brigáda? Kdy si to mám jít vyřídit? Před porodem nebo po porodu? Prosím o rady. Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
částka pro tříčlennou rodinu by měla být 18 504,– takže pokud to nepřekročíte, porodné dostanete. Počítá se do toho ale i nemocenská, mateřská, RP už ne. Snad jsem to řekla správně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
moc ti neporadím ale koukni sem
http://spoctiduchod.mesec.cz/…-vice-rodin/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do příjmu se počítá i brigáda. Našla jsem odkaz, ve kterém se dočteš víc ![]()
http://wiki.aktualne.centrum.cz/…-zmeny-2012/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A vyřizuješ určitě až po porodu. Musíš dokládat rodný list dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a zapomněla jsem dodat, že rozhodný příjem je příjem z předcházejícího čtvtletí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a nevíte někdo, když jsem o porodné ještě nežádala a mimčo se mi narodilo v září 2011, jestli by nás posuzovali podle nových, nebo starých pravidel?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě podle starých pravidel - tudíž rozhodné období bude duben, květen, červen 2011
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, prosim vas, chtela jsem se zeptat jestli mam narok na porodné. Rodim v zári tohoto roku. Ziji sama pobíram pouze mateřskou 7300,– kč. Mám přítele ale ten se mnou nesdílí domácnost a trvalé bydliště má jinde. Bude uveden do rodného listu jako otec dítěte. Mám narok na porodné i když spolu nežijeme, ale bude uveden v rodném listě. Děkuji moc za odpověd. Jeste by mne zajimalo zda budu mit po porodu narok na nejaké dávky. Dekuji moc za odpoved. Michala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
záleží na tvůj a otce dítěte příjem 3měsíce před porodem, pak podle toho dostaneš porodné nebo ne. Dej si do vyhledávace kalkulačka porodné a uveď čistý příjem tvůj a otce dítěte a uvidíš předběžně zda jo nebo ne.
A nárok třeba budeš mít na nějaké ale hodně záleží jaký budeš mít příjem a alimenty, a na spousta dalších faktorech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky porodné, to je za porod?
A u druhého miminka se dostává nebo ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U druhého a dalšího narozeného ne, jen u prvního.
A porodné by mělo být na potřeby dítěte kočárek a tak ale asi záleží na každým jak si to přebere ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit