Porodné - mám nárok?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Porodné mám nárok?
Zdravím.. Vím, že toto téma už tady bylo, ale nějak z toho nemůžu vičíst, co to znamená přímo pro můj případ..
Mám nárok na porodné? Nemám nárok na mateřskou, jelikož jsem nesplňovala podmínky, takže jsem a budu ještě 6 týdnů po porodu na nemocenské, kterou beru okolo 8tisíc. Jsem svobodná, ale žiju s přítelem, kterého samozřejmě uvedu jako otce. Přítel bere kolem 14tis.U přítele zatím nemám trvalé bydliště (nevím jestli to má nějaký vliv) Takže budou zkoumat i přítelův příjem takže náš dohromady? A měla bych tedy s tímto přijmem nárok na porodné? Děkujiii
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Počítá se příjem rodičů dítěte, a nesmí přesáhnout 17.000,–. Takže pokud on má 14tis. a ty 8tis. to je 22tis, čili nárok nemáš.
Leda že by jsi ho neuvedla jako otce, ale to by pak byl podvod.. jinak se to udělat nedá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, s kým a kde budeš bydlet?? posuzjí se příjmy celé domácnosti bez ohledu na trvalé bydliště. To znamená, že pokud budeš po porodu bydlet s přítelem, tak se počítá jeho příjem a tvoje nemocenská - nesmíte mít víc jak 17 000 (bez pár korun). Takže pokud přítel bere 14tisíc a tvoje neschopenka je 8tisíc, tak bohužel na porodné nárok nemáš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Monny89 píše:
Počítá se příjem rodičů dítěte, a nesmí přesáhnout 17.000,–. Takže pokud on má 14tis. a ty 8tis. to je 22tis, čili nárok nemáš.
Leda že by jsi ho neuvedla jako otce, ale to by pak byl podvod.. jinak se to udělat nedá
Souhlasim… taky jsme nic nedostali ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uvést ho jako otce chci..ani mi nejde o to ,že by to byl podvod
ale bylo by mu to líto a je to takový divný. Trvalé bydliště mám u rodičů.
Tak to je pech..přitom si nemyslim, že máme hodně peněz ba naopak!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šáriii píše:
ahoj, s kým a kde budeš bydlet?? posuzjí se příjmy celé domácnosti bez ohledu na trvalé bydliště. To znamená, že pokud budeš po porodu bydlet s přítelem, tak se počítá jeho příjem a tvoje nemocenská - nesmíte mít víc jak 17 000 (bez pár korun). Takže pokud přítel bere 14tisíc a tvoje neschopenka je 8tisíc, tak bohužel na porodné nárok nemáš
neposuzuje se celá domácnost, pouze rodiče dítěte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šáriii píše:
ahoj, s kým a kde budeš bydlet?? posuzjí se příjmy celé domácnosti bez ohledu na trvalé bydliště. To znamená, že pokud budeš po porodu bydlet s přítelem, tak se počítá jeho příjem a tvoje nemocenská - nesmíte mít víc jak 17 000 (bez pár korun). Takže pokud přítel bere 14tisíc a tvoje neschopenka je 8tisíc, tak bohužel na porodné nárok nemáš [/citaceBydlíme u přítele..a bydlet budeme pořád..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Monny89 píše:Šáriii píše:neposuzuje se celá domácnost, pouze rodiče dítěte
jasně, jsem trubka, blbě jsem to napsala…myslela jsem jen rodiče - napsala, že bude bydlet u přítele - tím jsem myslela domácnost (i když tam nemá trvalé bydliště) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Monny89 píše:
už se to tu řešilo hodněkrát.. ale bohužel…![]()
A za jaké období se kontroluje přítelův plat, páska?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jiiriinka1 píše:Monny89 píše:A za jaké období se kontroluje přítelův plat, páska?
už se to tu řešilo hodněkrát.. ale bohužel…![]()
záleží kdy porodíš.. Já porodila teď v květnu a počítá se Leden, Únor a Březen.. je to podle čtvrtletí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jj tak to halt dneska je, v podstatě dneska pokud jeden z vás má příjem trošku normální, tak se pod hranici nedostanete ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Termín mám v červenci… a to předkládá pásku? Źe by mu zaměstnavatel uznal jako méně peněz..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
stangla píše:
jj tak to halt dneska je, v podstatě dneska pokud jeden z vás má příjem trošku normální, tak se pod hranici nedostanete
To je stejně hrozný. Na mateřskou nárok nemám protože mám odpracováno málo dní a to jen o 30 dní..Na porodné nemám nárok, protože přítel má normální plat, ale stejně nám moc nezbývá a to si nedovedu představit, že třeba nebudu kojit a budeme muset kupovat příktmy atd..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit