Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já ti asi moc nepomůžu, ale termín mám za 3 týdny. Bydlím ve stejné oblasti jako ty a nakonec jsme s manželem zvolili Motol. Kdyby nastaly komplikace u mě či u dítěte tak jsou tam přední odborníci. Navíc to máme fakt do 10 minut autem.
Včera jsme tam byli na informativní schůzku o porodu, je to přednáška na 1.5h s porodní sestrou, která vysvětluj úplně vše ohledně příjmů, pokojů, tušení bolesti, výbavy pro maminku a miminko v porodnici a i o možnostech porodních poloh a vybavení protodnich sálů. Schůzka je kdyžtak zdarma, chlap může s tebou, jen je potřeba se dopředu objednat, telefonní číslo a termíny jsou na netu.
Takže pro mě byla kritéria: blízko, ať neporodim v autě, snížení rizika a zvýšenou bezpečí, respektování porodní polohy, respektování porodních přání (např nedělat nastrih), vybavení porodní ho pokoje vana, míč, zinenka, stolička, aromaterapie, kontakt s miminkem.
Obecně vše, co jsem chtěla, poskytují automaticky, takže bereme Motol. ![]()
@Magda912 píše: Více
Já rodila v Motole 2017, 2020. Polohu myslím upřednostňovali ala gynda, ale já měla poprvé i podruhé rajský plyn (moc mi nepomáhal), napíchlou žílu, ale předtím jsem se mohla volně pohybovat, skákat po balonech, chodit se sprchovat (zázemí hned u porodního boxu). Poprvé dcerka omotanou šňůru, musela ven vexem (klesaly ozvy), ale nástřih a šití minimální, určitě pomohlo cvičení s aniballem předtím. Už jsem byla starší rodička, tak jsem volila radši Motol pro případ nějakých komplikací. Personál na šestinedělí (u obou případů pobyt 4 dny) dobrý, v 2017 ještě trochu hnusné dětské sestry semtam, v 2020 už super, teď už jsem léta neslyšela od nějakých blízkých osobní zkušenosti. Ať se daří ![]()
@Emka135 strašně moc děkuji za postřehy! ![]()
Můžu se zeptat ještě k tomu aniballu? Mám ho koupený a cvičím. Včera jsem se o tom bavila s gynekoložky u, co mi zas říkala, že když má tu ženu pak rodit, tak super, že je to rychlovka, ale že když je to její pacientka poté i po šestinedělí, tak že to nedoporučuje, protože si doma tím roztahovanim neustále prý člověk dělá mikrotrhlinky, které se ale nehoji tkání jako u porodu, ale vazivem, které není pružné, takže pak ve výsledku ty ženy po šestinedělí si stěžují, že jsou dole volné a nepocituji sex tak, jak by chtěly. Tak jsem úplně rozpolcena, zda do toho dále jít. ![]()
Ahoj, já rodila v Kladenské nemocnici první dceru a teď tu budu rodit znovu.
Byla jsem spokojená, nemůžu si na nic stěžovat, jak při porodu tak na šestinedělí ![]()
To je jak hod korunou, bud a nebo. Narazis tam na jednu kravu/vola a najednou budou vsechny recenze ostatnich k nicemu
Obe jsou kvalitni porodnice, maji JIP, hadam, ze na Kladne bude mene rodicek, takze mozna o trochu domactejsi pristup. A asi lepsi pristup autem, v Motole je jen pomerne drahe parkovani v parkovacim dome.
Ja rodila na Kladne, zachranili mi syna. Ale kvuli jedne nebo dvema sestram na detskem vubec nevim, zda bych tam sla znovu. To byly fakt carodejnice…
@Magda912 píše: Více
To nevím, o tom jsem neslyšela. Můj gynekolog, starší, se moc k aniballu nevyjadřoval, v Motole na předporodní schůzce ho chválili, některé kamarádky ho používaly, jiné byly proti
sex za mě lepší než předtím. Jinak nacvičila jsem 29 cm den před porodem a moc mi to pomohlo. ![]()
Nevím, jestli už jsi neporodila
, ale já rodila na Kladně a nikdy víc! Nejsem cita, pobyt v nemocnici snáším dobře, ale na kladenskou porodnici mám nejhorší vzpomínky, predevsim na jednu porodní asistentku, na kterou bylo víc stížnosti, ta byla přes držku. Oddělení šestinedělí, bylo dost staré, prý se rekonstruovalo (nevím), tam to bylo o něco lepší, některé sestřičky super, některé to vyloženě nebavilo. Jinde zkušenost nemám, slyšela jsem kladne recenze spíš na Slaný.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Ahoj, chtěla bych se zeptat jakou byste doporučili porodnici… tohle téma je pro mě tak těžký, protože číst ty recenze, kde někdo je spoko a někdo zase ne, tak nevim, co si vlastně myslet.
Bydlíme kousek od letiště, takže máme poblíž Kladno nebo Motol … ostatní porodnice jsou daleko a ta dnesni doprava na silnicích je strašná, takze nevim, jak bychom jeli dlouho treba na Bulovku, abych neporodila v aute
Budu moc ráda za Vaše doporučení či názor na Kladenskou porodnici.
Děkujuuuu