60 km do porodnice v únoru

Anonymní
23.6.12 08:38

porodnice 60km - únor

Ahoj,
už jsem četla diskuzi, kolik km by si kdo troufl jet při porodu…
My máme porodnici 8km, ale v tý bych velmi nerada skončila. Rozhodla jsem se pro porodnici, která je 60km daleko.
Pokud vše dobře půjde, měla bych rodit v únoru. Nikdo neví, jaká bude zima. Ale děsim se toho, že bude manžel v práci, já mu budu muset zavolat, než se odtamtud dostane, bude to třeba hodina a pak jet těch 60km v zimě, možná ve sněhu…
Udělaly byste to tak? :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
23.6.12 08:49

Udelala, kdybych tam chtela rodit :-) Snih na silnici se moc dlouho neudrzi, pokud nebydlite nekde v horach. Bude to ok :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.6.12 08:51

No je to právě porodnice Jablonec nad Nisou…tam sníh asi bude dost dlouho :roll:

• Citovat
  • Upravit
462
23.6.12 08:56

Ale tak, když bude nejhůř, vždycky tě musí odrodit i v té bližší porodnici. Já bych se plánů zatím nevzdávala, až podle okolností. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21586
23.6.12 09:04

No, já bych to hodně zvažovala. když si vezmu, že u druhého porodu byl viktor na světě za hodinu a půl po příjezdu do porodnice a to jsme tam jeli 40 minut (jen z jednoho konce prahy na druhý). a nebo budeš muset volat manžel hned jakmile začnou kontrakce a nečekat na pravidelnost. asi bych to teď až tak úplně nezavrhovala, připravovala se na porod v té vzdálenější a v nejhorším případě byla vnitřně smířená s tím, že odrodíš v té bližší. prostě pracuj s oběma variantama, ať z toho nejsi pak psychicky rozhozená, že nejde vše podle tvých představ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.12 09:08

Počítám s tím, že mimino si řekne…a samozřejmě nechci rodit v autě někde na polní cestě :)
Ráda bych v tý vzdálenější…když to půjde nějak šíleně rychle, dojedu do tý bližší.
Z těch 60km, je tak 40km úplně po parádní rovný cestě, žádný zácpy…zbytek je klikatá cesta do kopce…:) Fíha :)

• Citovat
  • Upravit
21586
23.6.12 09:13

Hele, já někde měla i nascanovaný článek jak na porod v autě. důležité je hlavně pořádně zabalit miminko a vzít s sebou do porodnice i placentu, aby ji ohli zkontrolovat :mrgreen: :mrgreen: já řešila porod v autě kvůli potenciálním kolonám v praze. ale moje děti byly rozumné a rozhodly se jít ven vždycky brzo ráno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.12 09:15

Já si to pak nastuduju :) Doufám v rychlej a pohodovej porod :lol:

• Citovat
  • Upravit
2124
23.6.12 09:52

Držím palce!
Má zkušenost z února tohoto roku: 10 dní přenášení: silnice do mojí porodnice neprůjezdná, uzavřená, kalamita, vzdálenost 50km. 11. den přenášení ráno kontrola v porodnici, cesta průjezdná s obtížemi, téhož dne v noci: obleva, ve 2h ráno jsme vyrazili, kontrakce pravidelné po 4 minutách cca už hodinu, cesta rychlá, prázdná. Rodila jsem až v 8h ráno akutní císař (neotvírala jsem se a malá se ztrácela). Je to o štěstí na počasí…do druhé spádové porodnice to mám stejně přes 30 km. Nechala bych to na přírodě a psychicky se připravila na obě varianty :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
23.6.12 10:25

Udělala jsem to taky tak :) jen mi porodní asistentka řekla, že vzhledem k porodu třetího dítěte mám vyrazit téměř hned při pravidelných kontrakcích…nakonec jsem měla porod vyvolávaný kvůli zdravotním komplikacím a mému věku…rodila jsem 25. února

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
23.6.12 11:33

Ahoj, já mám porod v prosinci, ale plán je porodnice vzdálená taky 60km Praha-Příbram. Jak již výše holky psaly, nebudu čekat na pravidelnost kontrakci jakmile se oběvěj volám partnera z práce to bude taky tak na hodku než přijede a pak rovnou porodka v autě bych hodně nerada rodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
23.6.12 12:50

Já jela do porodnice přes 60 km, a pak jsem stejně rodila dalších 2´7 hodin, pokud nebudeš mít přelkotný porod tak to zvládneš, cesty se neboj, pokud tam chceš rodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
23.6.12 13:26

Já bych se toho nebála, jestli nebudeš mít překotný porod, do porodnice to určitě stihnete. A kdyby náhodou, z té bližší tě nevyhodí. Jenom se teda připrav na to, že cesta autem při kontrakcích asi bude hodně nepříjemná, pro mě to bylo strašný a to jsme jeli jenom 10km

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8097
23.6.12 16:22

Já rodila přes 24 hodin, takže bych to do porodnice určitě stihla, ale mám kamarádku, která to měla do porodky 15 minut a porodila sice již za asistence lékařů, ale v autě před nemocnicí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.12 09:45

Ahoj ještě jednou…mám ještě otázku, jestli jste do tý vzdálený porodnice jezdily i na všechny monitorování miminka…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková