Otec u porodu - Zlín

620
20.6.12 21:04

Otec u porodu - Zlín

Inspirovalo mě téma výše-o porodnici v Podolí, že si neplacení lze obhájit. Chtějí stále poplatek za přítomnost doprovodu ve Zlíně? Má cenu se přít - že je to nezákonné? Čeká nás to za pár měsíců, může se to změnit, nicméně zákon platí od dubna tak mám naději :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
291
20.6.12 21:13

Ahojky,

tak já ve Zlíně rodila 2× (2003 a 2011) a neplatila jsem ani jednou. Nevím co je na tom pravdy, ale jedna mamina mi říkala, když je otec u porodu od začátku (prostě celou dobu), tak se neplatí nic což manžel semnou byl pokaždé, ale ti co přijedou až na ten skutečný porod, prostě až jim zavolají, že mají přijed, tak ti platí. Jo a manžel neměl teda ani jednou ten dezinfekční oděv na sobě a to taky prej hraje velikou roli. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
20.6.12 21:15

Rodila jsem ve Zlíně dvakrát, manžel u obou porodů a platit nechtěli ani jednou 8)
Edit. v roce 2007 jsem se i sháněla, kde to zaplatit, ale bylo mi řečeno ať to neřeším. V roce 2010 nám bylo řečeno, že jsme se na porodním sále moc neohřáli, takže platit nechtějí.

Příspěvek upraven 21.06.12 v 09:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
20.6.12 21:46

Rodila jsem v loňském roce, byla jsem nahlášená, porod vyvolávaný, otec u porodu celou dobu, oděv neměl a bylo to za 500Kč ;)

edit: tedy oděv měl, ale civilní :lol: :lol:

Příspěvek upraven 20.06.12 v 21:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malá Mia
20.6.12 21:52

Rodila jsem loni, otec u porodu téměř od začátku, sterilní oděv neměl, byl celou dobu v civilu a dokonce v teniskách :oops: (přijel narychlo ze služebky). Platili jsme 500 plus DPH, čili 600. Ani mě nenapadlo se o to přít, vzala jsem to jako fakt, byla jsem ráda, že ho tam vůbec můžu mít :lol:

• Citovat
  • Upravit
2717
20.6.12 21:58

Taky jsem rodila loni, vyvolavany porod, takže manžel od začátku a taky 600kc… Platili jsme az pri odchodu, myslím, ale, že budes ráda za to male zlaticko a na dohadování nebudes mit ani chuť. :-) ale musíš se rozhodnout sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6104
20.6.12 21:59

Já jsem rodila v únoru, manžel byl taky ve svém oblečení, byl se mnou úplně od začátku a platili jsme 600,– ;) I kdyby po nás chtěli 1000,– tak bysme to zaplatili, protože u porodu chtěl být :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
20.6.12 22:37

Rodila jsem letos v květnu a poplatek by jsme platili určitě (600kč) akorát že manžel byl na sále cca 10minut - tak nám to PA odpustila :) a řekla že tam vlastně ani nebyl :))

V srpnu 2010 tam byl se mnou od začátku do konce a platil 500kč.

• Citovat
  • Upravit
5misa6
21.6.12 06:47

My neplatili, bo tam nebyl celou dobu se mnou, přijel až jsem byla nachystaná rodit, tak prej by to bylo nespravedlivé aby platil.

• Citovat
  • Upravit
11444
21.6.12 14:15

Tak v březnu 2010 po nás chtěli 500Kč, a letos v květnu 600Kč. Můj se mnou byl oba porody od začátku do konce, oděv měl svůj a jen nějaké návleky na botách mám dojem. Platili jsme při odchodu. Takže nějaké změny v zákoně do Zlína ještě nedorazily… :think: Holt je to z Prahy 300km… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
21.6.12 14:50
@Almondea píše:
Tak v březnu 2010 po nás chtěli 500Kč, a letos v květnu 600Kč. Můj se mnou byl oba porody od začátku do konce, oděv měl svůj a jen nějaké návleky na botách mám dojem. Platili jsme při odchodu. Takže nějaké změny v zákoně do Zlína ještě nedorazily… :think: Holt je to z Prahy 300km… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:-) Pochopilas můj dotaz :-) taky jsem tam rodila 2007 a nechtěli nic ani za manžela ano za mou PA - soukromou. Zajímá mě situace teď, jak platí ten nový zákon. Budu mít asi opět PA (nemá s nimi smlouvu) i manžela takže by to bylo 1200Kč (kamarádky co rodily letos platily všechny - tu dvojitou sazbu když měly 2 doprovody - i když jedna v březnu - to ten zákon ještě neplatil). Jde mi o to dohadování, jestli to má cenu, či ne. Prostě je to momentálně nezákonné, tak co. Jsem pro přiměřený poplatek na náklady (třeba na to sterilní oblečení - které ale ve Zlíně nedávají), ale 600Kč? Prostě přítomnost blízké osoby je normální, nyní i zákonná :lol: a ne nadstandart :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
21.6.12 14:51
@Almondea píše:
Tak v březnu 2010 po nás chtěli 500Kč, a letos v květnu 600Kč. Můj se mnou byl oba porody od začátku do konce, oděv měl svůj a jen nějaké návleky na botách mám dojem. Platili jsme při odchodu. Takže nějaké změny v zákoně do Zlína ještě nedorazily… :think: Holt je to z Prahy 300km… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:-) Pochopilas můj dotaz :-) taky jsem tam rodila 2007 a nechtěli nic ani za manžela ano za mou PA - soukromou. Zajímá mě situace teď, jak platí ten nový zákon. Budu mít asi opět PA (nemá s nimi smlouvu) i manžela takže by to bylo 1200Kč (kamarádky co rodily letos platily všechny - tu dvojitou sazbu když měly 2 doprovody - i když jedna v březnu - to ten zákon ještě neplatil). Jde mi o to dohadování, jestli to má cenu, či ne. Prostě je to momentálně nezákonné, tak co. Jsem pro přiměřený poplatek na náklady (třeba na to sterilní oblečení - které ale ve Zlíně nedávají), ale 600Kč? Prostě přítomnost blízké osoby je normální, nyní i zákonná :lol: a ne nadstandart :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
31.7.12 14:45

Tak jsem tam napsala dotaz ať mám předem jasno, každá porodnice si to vykládá jinak - Zlínská takto:

Můj dotaz zkráceně: zda doprovod platí i po 1.4.2012 kdy vstoupil v platnost nový zákon, kolik a pokud mám manžela i dulu jestli je ta částka 2×.

*…vzhledem k tomu, že ceník placených služeb se aktualizuje centrálně, musím upozornit, že není provedena aktualizace položky „Otec u porodu“, což je nyní 600,–Kč a položka je aktuální.

Po vydání zákona jsme vznesli tento dotaz na právní oddělení KNTB, a. s. Zlín a bylo nám odpovězeno, že akciová společnost, což naše nemocnice je, má právo si nastavit tyto ceny. Bylo to dokonce konzultováno s Krajským úřadem Zlín, který je zřizovatel všech nemocnic v kraji a tento nemá zájem, aby si takto nemocnice konkurovaly, takže poplatek (v různé výši) za přítomnost partnera u porodu uplatňují všechny porodnice v kraji.

Pokud budete mít u porodu více partnerů, platí klienti částku za přítomnost vždy 1×.

Jsem s pozdraven… vrchní sestra gyn.-por. odd. KNTB., tel: 577552919*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
31.7.12 14:52

Holky, několik z vás tu píše, že jste si k porodu domluvily svou porodní asistentku nebo dulu. Můžu se zeptat, kolik se tak za tuto službu dule platí na Zlínsku? Nemám o tom ani šajn, ale pokud budu ještě někdy rodit, tak jsem pevně rozhodnutá si vlastní porodní babku domluvit.

Omlouvám se za OT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
31.7.12 15:03

Ja budu mit jeste blbejsi dotaz a omlouvam se za nej…
O „dule“ jsem se prvne v zivote docetla az v knize od viewegha- biomanzelka, do te doby jsem nemela ani sajn o tom, ze nekdo takovy je. Docela me to zaujalo a tak bych se samozrejme rada dozvedela vic. Proto jestli mi poskytnete jakekoli dalsi informace tak vam budu moc vdecna. Treba s cim pomaha dula, samozrejme i kolik stoji jeji sluzby atd. Predem dekuju za odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková