Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anibas55 píše:
Zdravím všechny, chtěla bych se informovat co do porodnice s sebou pro mimčo. Pro sebe vím a už mám i připraveno, ale nevím zda pro mimčo také něco přibalit. Vím že oblečky, peřinky i zavinovačky oni mají svoje erární, ale kdyby přeci jen bylo něco potřeba. Poraďte prosím
Já si myslim, že nepotřebuješ nic, možná maximálně čepičku, jinak až před odchodem Ti někdo pro prcka věci donese ![]()
My museli mít plíny. Dostal jen ve chvíli, kdy já byla na JIP a on u sester, jak mě přeložili na šestinedělí, přišly si sestry nafasovat…
I klidně nějaký kousek oblečení bych si přibalila. Syn se narodil 53 cm dlouhý a dali mi na něj 50 oblečení a prostě jsem ho do toho nenacpala, u dalšího zase nebyly knoflíky a nakonec po mně chtěli, ať mu dám ponožky…
Tak já rodila před týdnem a je potřeba mít pro mimčo plínky, jinak já měla ještě vlhčený kapesníky, ale můžeš používat normální žinku, kterou tam nabízejí, ale plínky pro mimčo svoje
To záleží na porodnici, třeba u nás byli potřeba jen plínky… tedy stačilo od druhého dne, do začátku jsme jich pár dostali.
@Anibas55 píše:
Zdravím všechny, chtěla bych se informovat co do porodnice s sebou pro mimčo. Pro sebe vím a už mám i připraveno, ale nevím zda pro mimčo také něco přibalit. Vím že oblečky, peřinky i zavinovačky oni mají svoje erární, ale kdyby přeci jen bylo něco potřeba. Poraďte prosím
Tak záleží taky na porodnici kde budeš rodit seznam věcí najdeš vždy na stránkách té porodnice. Já jsem třeba malému měla plenky jednorázové, vlhčený ubrousky,3 bavlněný plenky a radši dudáka. Věci na cestu z porodky jsem měla v tašce přichystané s autosedačkou to pak manžel v den propuštění dovezl. Myslím že pro malého tom bylo vše
… zato já měla docela věcí ![]()
Děkuji za radu, podívám se na stránky nemocnice zda jsou plínky potřeba. A kdy jste se tak začali chystat do porodnice? Myslím v jakým týdnu t.? Já jsem 30+3 a dne jsem si šla nakoupit věci a rovnou nastrkala do tašky. Myslím že je to lepší už to mít vše přichystané. Před dvouma dněma jsem byla hospitalizovaná kvůli hodně pohybů mimča, rovnou si mě tam nechali a já s sebou neměla nic. Byla jsem odkázaná na to co mi vybere a přiveze přítel. No, ale nemusím vám povídat o to že když se něco svěří chlapovi… No raději vše připravit sama
![]()
Vlhcene ubrousky, dudlik (nekde to neradi vidi, ale pro jistotu ho ber), par rezervnich plen, rukavicky kdyby si drapalo ditko oblicej nehtama, pokud chces jinou kosmetiku nez erar, tak i tu (ale nahlasit sestram). Ja uzila i latkovou plenu svoji, meli jsme pridel na den a mela jsem velkou spotrebu. Ale jak pisou holky, zalezi na porodnici, u nas bylo vsechno dovoleno, nekde ti daji pomalu podepsat revers, pokud das vlastnimu diteti dudlik ![]()
U nás dávali úplně všechno, jen měli málo látkových plen pod hlavičku a na utírání, takže jsem si nechala donést pár svých.. Ale moje dítě se přežíralo a poblívalo už od prvního dne ![]()
V tomhle ročním obodobí asi nic, v zimě bych řekla čepičku, ponožky… Možná bych vzala nějakou velkou plínu na případné pevné zavinutí, kdyby se miminko rušilo rozhazujícíma rukama ze spánku, vhodný dudlík pro novorozence… V některých porodnicích nedávají moc plínek, takže plíny, vlhčené ubrousky. A pak až asi věci na odvoz.
Já měla sebou pro malýho svoje oblečení, krém na zadek, vlhčený ubrousky, plenky a hodilo se mi i pár látkových plenek… měla jsem sebou taky dudlíka, ale toho jsme začali používat až doma, ale nikdy nevíš…
jinak mě nic nenapadá ![]()
Já si vzala málo vložek do podprsenky a nedostávali jsme je (ale vše se dá pak dovézt)
Rodila jsem před necelými 3 týdny a na mimčo jsem od druhého dne potřebovala vše, včetně oblečení… - jednorázové pleny, látkové pleny, vlhčené ubrousky, žínku, osušku, rychlozavinovačku, mast na zadek, hřebínek, přebal. podložky, dudlík, overálky, bodíka, ponožky, rukavičky aby se neškrábal… to bylo snad všechno
Moje máma si dělala legraci, že tam pojedeme dodávkou ![]()
Já nebrala přímo do porodnice nic kromě plínek a ubrousků. Pak mi akorát pro holku přinesla rodina ponožky.
Věci, co měla na sebe z porodnice, jsem připravila do autosedačky a chlap odvezl. Měla komplet košilka, dupačky, kabátek, pletené ťapky, čepička a svetřík. Tenkrát v září bylo teplo.
Tedy, ja rodila na Bulovce a krome vlhcenych ubrousku jsem nic nepotrebovala, plinky jsme dostavali kazdy den sest na den, ale Patuli byli velky, tak jsem vyuzila jednicky id Pampers, jinak krome latkovych plenek nic. Ale vzala bych si kremik na prdku, malou koupala jen jednou, sli jsme po trech dnech domu tam dostanes i spousta vzorku. Ale ty mam jeste doted. Vim ze pro sebe uz mas zabalene ale vem si cistou vodu na piti
myslela jsem, ze pojedu domu, tak jsem mela jen ochucenou a na sale se mi pak udelalo na zvraceni a tu vodu nemuzu videt doted
a neco k jidlu, jestli budes rodit treba v noci, muzes mit hlad ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.