Porodnice Břeclav 2022/23

Anonymní
30.1.23 00:29

Porodnice Břeclav 2022/23

Holky máte zkušenosti s porodníci v Břeclavi? Byly jste spokojene? s čím naopak ne? Rady co ssebou? Co naopak ne? A co nadstandar. pokoj? Jak dlouho dopředu se musí domlouvat a jaká je cena? Mockrát vám děkuji za kazdy názor případně radu. :andel:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3
6.3.23 17:56

Porodnice Breclav

Ja Breclav bohuzel nedoporucuji.
Rodila jsem v dobe koronaviru v prosinci 2021. Mela to byt planovana sekce kvuli KP, nakonec se maly narodil akutni sekci.
Porodni oddeleni super, vsichni na sale mili, podporovali me.
ALE:
Manzel nesmel byt na sale (ani mimo covid by nemohl)
Zadny bonding - ani ja, ani manzel. Syna mi prinesli jen na par vterin na pusinku a zas pryc, pak ho jak vanocku v zavinovacce dali na 15 min manzelovi.
Po porodu jsem ho videla az v 5 rano (narodil se v pul 10 vecer). Prvni prisati (i pres hloupy komentar, jak mam mala prsa) skvele, ale cca po 5 min mi ho sestra uskubla od prsu, prej kvuli vysetreni. Pak ho dovezli zas cca po 5 hodinach a tak mi ho vozili az nez jsem byla po sekci schopna se o nej starat. V noci ho nedovezli vubec, vzdy az nad ranem.

Povinne vazeni pred a po kojeni me totalne stresovalo, stejne jako povinnost mit KAZDE rano miminko okoupane a pri vizite v postylce (jako naivni vystrasena prvorodicka jsem poslechla). Nerekla jsem ani nic kdyz na synovi hlavni novorozenecka sestra vsem ostatnim maminkam zacala znicehonic ukazovat dokrm umelym mlekem prstem pres strikacku. Bylo mi pak pouze sdeleno, ze maly je hladovy a MUSIM ho dokrmovat po kazdem kojeni. Ja hloupa samozrejme poslechla. Kdyz jsem v noci ubrecena hledala sestru, aby mi pomohla s kojenim, tak davaly najevo, ze nemaji cas a mely jen komentare typu “musite si to proste vybojovat”.
Podpora kojeni nulova, po chodbe behaly sestry a snad v kazdem pokoji se ptaly, kdo potrebuje dokrm. Ne, kdo potrebuje pomoci s kojenim. Jen dokrm.
Rodila jsem tam jen kvuli kamaradce PA, ale znova bych tam nesla. Sice by si na me ted uz se spoustou veci neprisli, ale sestinedeli a novorozenecke opravdu tragicke. Separace, zavinovacky, sikana prvorodicek. A to uz pisu po vice nez roce, takze to urcite neni v zadnem emotivnim zapalu po porodu…
Abych jen nehejtila, tak ocenuji “tvrdsi” pristup po cisari - 12 h po sekci vstat, osprchovat se, co nejvic chodit, ikdyz jsem se nemohla narovnat. Byla jsem pak celkem rychle schopna postarat se o maleho.
S sebou: plenky, oblecky (v porodnici maji pouze otresne kosilky), zavinovacku (pokud chces) ti pujci. Rucnik, pantofle, nabijecky a vlastni jidlo - hlavne ovoce, zeleninu - strava je tragicka, mela jsem strasnou zacpu.
Poporodnich vlozek meli v porodnici dost, takze svoje jsem si nechala na doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.3.23 13:10

@Dandii tak to jsi mě teď celkem vyděsila 😁 🙄 😟 no hold budu doufat že vše bude v pořádku 🥺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
24.3.23 10:28

@Lucille.Colliness Ahoj. Já rodila v Břeclavi dvakrát. Poprvé před devíti lety a podruhé teď. U obou porodů jsem byla spokojená a klidně bych tam šla rodit znovu. Netuším tedy, jak je to u císaře, ale mně přiložili obě holky hned po porodu, pak miminko umyli, zvážili, změřili, oblékli a zase mi ji hned dali a už jsem ji měla u sebe po celou dobu. Druhé mamince po císaři, co se mnou ležela na pokoji, vozili chlapečka první dva dny jen na kojení. Ale po tom císaři byla ráda, když se vyškrábala z postele, aby si došla na záchod a pak zas zpátky, natož aby vstávala k miminku. Pak už ho měla také u sebe.
U prvního porodu jsem měla mamku, rodila jsem o půl šesté večer a večeři jsem dostala ještě na porodním sále. U druhé jsem měla u porodu manžela, omezení ještě nějaká byla, byla jsem testovaná na COVID, manžel musel mít taky test před porodem a roušku. U obou porodů, jak mamka, tak manžel, mohli být se mnou celou dobu porodu i po porodu, loučili jsme se, až jsme přecházeli na šestinedělí.
Mně třeba vážení vůbec nevadilo. U první bylo vše bez problémů. U druhé jsem díky vážení věděla, že si nevytahá, kolik je potřeba a plakala mi hlady, takže poslední dva dny jsem přikrmovala. Byla prostě líná tahat, takže jsem se hned nerozkojila. Ničemu to neuškodilo, kojím dodnes a malé bude v dubnu rok. Dostaneš papír, na který ty váhy budeš zapisovat, ale nikdo Ti za zadkem při vážení nestojí ani Ti miminko převažovat nebude. Kontrolují pak jen ten papír a je to hlavně z toho důvodu, aby věděli, jestli miminko dostatečně přibírá a přibralo dost než Vás budou propouštět a jestli se správně rozkojuješ. Váží se před kojením a po kojení. Pak se váží každé ráno nahé miminko, právě kvůli tomu celkovému přibírání. To mi sestřička třeba poradila, že je lepší zvážit po kojení, protože je to samozřejmě rozdíl, když zvážíš ještě před kojením, tak bude miminko vážit míň.
Sestřičky i doktoři byli milí a ochotní. Jedna sestřička z dětského tam byla trochu odměřenější, ale žádná katastrofa.
Pro miminko Ti stačí plínky, vlhčené ubrousky a jednorázové přebalovací podložky, můžeš si vzít i oblečení pro miminko - já ho nevyuzila, košilky mi nevadily.
S oběma holkama jsem tak byla 5 dní. Miminka jsme koupali 2× a vždy večer. Sama sestřička nám řekla, že záleží na nás jestli budeme koupat obden nebo každý den. Ano, byla tam jedna sestřička, která prohodila, že máme koupat každý den, ale to jsem nijak nekomentovala a dělala si to po svém, stejně to nikdo nekontroluje.
Poporodní vložky tam nějaké mají, mně ale nestačily, takže jsem využila i svoje. Noční košile jsem využívala taky jejich, když náhodou protečeš, tak si pak s sebou nemusíš tahat dom špinavé zakrvácené oblečení. Svoji noční košili jsem si pak vzala na poslední dva dny, ale nemusela jsem.
Co se týče stravy, já si nestěžovala a to jsem měla první dny dietu, protože jsem měla těhotenskou cukrovku. Jako ano, není to samozřejmě chutné jako domácí strava, ale rozhodně nemůžu říct, že by to byl nějaký blivajz nebo že bych měla nějaké zažívací potíže 🙂
Přeji hodně štěstí a rychlý bezproblémový porod :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.23 16:53

@Priserka90 mockrát děkuji, aspoň nějaký pozIrivni komentář. nám se to neúprosně blíží zítra jdeme na porodní sál na kontrolu tak jsem zvědavá termín máme 24-27.3 zatím ještě nic jen se v břiše roztahujeme a mírně bolesti jako menstruace tak uvidime..me by zajímalo jak je to ohledně léků od bolesti jestli jsi využila něco nebo nebyla Potřeba? Jak. Je to třeba ohledně klystsru Jestli je možnost nadstandartu a tak :think:

• Citovat
  • Upravit
47
24.3.23 23:39

Není zač 🙂 Tak to už máš opravdu za chvilinku :potlesk: U první jsem měla rychlý porod, takže tam jsem měla jen rajský plyn. Vyjeli jsme v 15:30, do Břeclavi to mame cca půl hodinky a v 17:30 jsem porodila. U druhé jsem měla vyvolávaný porod, ležela jsem tam od čtvrtka. Ve čtvrtek mi dávali kapačkou oxytocin, ten mi jen mírně draždil dělohu a vyvolával trošičku kontrakce, ale po půl dni to přešlo. V pátek mi dávali tabletky do čípku. To se taky mírně rozjížděli kontrakce, už trošku silnější, ale zase to ustálo. Zkoušeli i několikrát Hamiltonův hmat a taky nic. V sobotu ráno mi praskli plodovou vodu a porod se pomaličku začal rozjíždět. Silné kontrakce mi začaly cca kolem 12 a dcera se narodila 15:08 🙂 U toho druhyho porodu jsem měla kontrakce častější a silnější, říkají že to tak bývá u toho vyvolávanýho.. Sice mi nabízela sestřička epidural, ale nechtěla jsem, není to nic co by se nedalo vydržet i bez léků. Samozřejmě každá máme jiný práh bolestivosti. Sestřička mě i upozornila, že by to mohlo pozastavit porod. Záleží totiž, jak rychle se otvíráš. Nesmí se dát příliš brzy. Já se otvírala ty první dvě hodiny dost pomalu (na dva prsty) pak během poslední hodiny to byl skok a šup, šlo se rodit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
24.3.23 23:41

Jo a klystýr mi dávali u první dcery hned po příjmu, jak jsme sepsali papíry. U druhýho v tu sobotu před obědem, jak se začaly rozjíždět kontrakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
24.3.23 23:42

Nadstandard jsem nevyužila ani neřešila, takže s tím Ti bohužel neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.23 11:30

@Priserka90 tak moc moc děkuji za tvůj čas a sepsání všeho 🙏 🍀 😌 my dnes ráno byly na porodním sále nám kontrole vlastně to stejně co na gynde monitory, tlak, ultrazvuk a kontrola doktor byl pan Svoboda takový mlády tak jsem z toho měla trošku nervy ale byl úplně v pohodě tři sestřičky tam na mě byly asi něco byly i P. Asistentky ale moc moc mile a hodne tak snad to bude i při porodu v úterý což bude den po termínu jdeme na další kontrolu malému se ven moc nechce tak uvidíme a hlavně aby bylo vše v pořádku

• Citovat
  • Upravit
47
25.3.23 23:01

Vůbec není za co 🙂 Jojo, pan doktor Svoboda vyšetřoval jednou i mě a chodil pak na vizity na šestinedělí, je v pohodě 🙂 Všechny sestřičky na porodním byly moc milé a hodné. A to se jich tam prostřídalo víc, když sem tam ležela tři dny 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková