Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dvakrát císařský řez na Obilňáku a vždy spokojenost. Samozřejmě protivná sestra tam byla jako všude, ale co se týče péče, tak super.
Já mám termín příští měsíc. Osobně travim těhotenství mezi obilnim a bohunicemi.
Dva roky zpět prodělany potrat ve čtvrtém měsíci na obilnim. Hrozny. Nejen ta zkušenost samotná, ale přístup lékařky, která mě měla v peci. Šlo jen o potrat ne? ![]()
Každopádně. Toto těhotenství proběhla hospitalizace v Bohunicích. Kromě jedny protivny sestry super. Byla jsem tam 10 dni. Následně sledování v rizikové v Bohunicích. Přístup ambulance v Bohunicích strašný. Byla jsem 2× a od ty doby jsem jezdila na obilní. Rizikovka lékaři super, nemůžu si stěžovat. Ale opatrně, když “vyvolávate” sestrám, když něco potřebujete.
Suma sumárum
půjdu rodit na obilní i přes špatnou zkušenost před dvěma lety. Kdykoliv jsem krvacela a jela jsem tam, PA i lékaři naprosto super přístup. Empatie. Podpora.
To je to co potrebuju k porodu. Cítit se v bezpeci. A ten obilnak i když je starší, není tak “moderni”, tak mi ten pocit bezpečí daval během komplikaci, které jsem v těhotenství měla.
Reálne jsem na pohotovosti/ambulanci porodního sálu byla zhruba 12× za cele těhotenství. A to nepočítám plánované kontroly.
Nevím jak se jim podařilo mě dotáhnout až k termínu
Ale myslím, že se tam všem uleví až bude malej venku ![]()
Tak já za sebe nedám dopustit na milosrdné bratry.. mám tam za sebou dva porody, jednu revizi kvůli zamlklemu těhotenství a jednu operaci skrz mimoděložní..
A teď se tam chystám porodit třetí dítko..
Nemůžu si na nic stěžovat ![]()
Tak já za sebe nedám dopustit na milosrdné bratry.. mám tam za sebou dva porody, jednu revizi kvůli zamlklemu těhotenství a jednu operaci skrz mimoděložní..
@janulicek89 Ahoj a můžu se zeptat jaký tam mají postup po císaři?? Jestli používají matčiny bakterie k utvoření imunity miminka? Dělá se to tak, že poševním sekretem dítě potřou, aby získalo tvoje bakterie, protože je nezískalo tím, že nešlo porodními cestami, děkuji za odpověď.
Za mě obilňák. Než rodit u milosrdnych, to raději na ulici.
Jestli se rozhodujes mezi obilnakem a bohunicema, tak co se týče lékařů, je to jedno, je to jedno pracoviště. Bohunice jsou hezčí, novější prostředí. Obilňák má dětskou jip a další péči o mimina. Ale prostředí 6N je dost nic moc, tam už to asi ani nikdo rekonstruovat nebude, ale porodní pokoje měli pěkné.
Já tedy mohu hodnotit jen z pohledu mých gyn. potíží. Všechny 3 zmíněné jsem několikrát navštívila ve vážných situacích.
Za mě nejlepší Obilní trh - suprová péče, laskaví lékaři.
U Milosrdných bratří mě vyhnali se slovy “že nejsem případ pro ně”.
Bohunice také nebyly špatné.
Nejvíce sem byla ale spokojená na Obilním. Co mám známé, které tam rodily - tak největší spokojenost + (budoucí) tchýně tam měla asi 3 složité operace a nedá na ně dopustit.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Zdravím všechny maminy, zakládám tuto diskuzi jak pro sebe, tak pro ostatní, kterým se blíží porod.. Jaké zkušenosti s těmito porodnicemi v Brně máte?
Popřípadě která je za vás ta nejlepší?