Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den, chtěla jsem se Vás zeptat na recenzi brněnských porodnic. Kam jít rodit, abych byla spokojená, nikdo na mě nebyl nepříjemný a hlavně! Aby byl tak kvalitni doktor a odrodil mé dite v pořádku
Příkláním se spíše k obilnému trhu, ale od tamtud jsem se dověděla i špatnou recenzi… aach jo.
Pokud není problém, tak při porodu pomáhá porodní asistentka, ne doktor. Abys byla spokojená taky záleží, jaké máš preference ![]()
Jinak já mám názor ten, že je to o lidech. I v té nejvychválenější porodnici můžeš narazit na nepříjemné lidi a naopak.
@SnažilKasandra přímo nad tímto příspěvkem, co jsi sem vcelku úplně zbytečně založila diskusi je modrý panel. Na něm m. j. i název PORODNICE. Když jej rozklikneš, najdeš tam recenze na všechny porodnice. Na to jsi za dobu, co jsi na miminu nepřišla? ![]()
Apropos_ pokud máš takové nároky, tak rod´ doma se soukromou PA. Obávám se, že nikdo se z tebe nepo, nikdo konkretní tě jen pro tvé přání neodrodí, všechno je o náhodě.
Tak já jsem úplný antitalent a prvorodička, takže se omlouvám
Tak prostě porodní asistentka. No to je fákt, je to o lidech a taky o dni
jakou asi budou mit zrovna náladu. Ale tak spokojenost rodiček mě stále zajímá
a děkuji za reakci
@SnažilKasandra v podstatě jsou všechny porodnice dobré. Každá ti napíše něco jiného, podle svých představ, jenže jedna řeší i poporodní péči, druhá nadstandart, třetí totok, čtvrtá onok… Doba se posunula, jestli ti jde o porod, tak je to v podstatě jedno.
Já poslední dítko po letech rodila v Bohunicích a naprostá spokojenost se vším.
Žádná porodnice není lepší než jiná- jedna má lepší porodní boxy, jiná novorozenecké. Vždy záleží jak se člověk trefí a sedne si s personálem a jak porod probíhá.
Bohunice mají hezčí šestinedělí, s Obilňákem ale stejný personál. U Miloušů jsem nikdy nebyla.
Kdo předpokládá přirozený porod a chce ho se svou PA jezdí většinou do Vyškova
Já jsem rodila u Miloušů už v těch nových boxech a nemůžu si na nic stěžovat. Přístup i péče perfektní. To stejný mi říkaly švagřice. Jedna rodila na Obilňáku, druhá v Bohunicích a spokojenost ![]()
To si nevybereš. Každá porodnice je v něčem dobrá a v něčem špatná. Nepříjemný personál najdeš všude. Je to jen o štěstí. V Bohunicích je hezký šestinedělí a u Milosrdných jsou teď údajně úplně nové porodní sály. Já jsem rodila u Milosrdných a v Bohunicích, a pokud bych rodila ještě někdy, tak jdu do Bohunic.
@SnažilKasandra ja rodila na obilnaku pred mesicem, za pomoci asistenky, ale mudra byla pritomna. A nemuzu si stezovat, vyborny pristup. Jsem moc spokojena i se sestinedelim.
Rodila jsem na Obilňáku, narazila jsem na špatné lidi, takže za mně Obilňák ne. ALE je to bohužel jenom o lidech, na které narazíš, ne o porodnici. Jednou z možností je zaplatit si soukromou PA, kterou akceptují v té které porodnici, bude s tebou po celý čas u porodu, budete se znát líp, než s PA, která tě poprvé uvidí v porodnici. Je to jenom na tobě, google toho najde spoustu. A taky tady na emimině najdeš o této alternativě spoustu informací.
Obilňák - vedení porodu OK, poporodní péče o rodičku - chovají se jak totální hovada (a to je možná ještě slabé slovo). Rodit na obilňáku a mít po porodu komplikace, tak by tě tam nejraději nechali „chcípnout“, nechápu, proč někteří lidi dělají takový povolání jako je zdravotní sestra či doktor, když nemají rádi lidi…
Je to jedno - jde totiž jen a pouze o to jaká je ta jedna PA a doktoři kteří mají zrovna službu. Jak se na ten den vyspali, nikdy to nevíš dopředu.
Recenze jsou naprd, je to všude téměř 50 na 50
@SnažilKasandra Špatné recenze budeš mít odevšad, protože záleží, na koho natrefíš. Já jsem rodila před rokem na Obilňáku a zkušenost dobrá jak z porodu, tak z šestinedělí, nepříjemný na mě nebyl nikdo. U porodu jsem měla PA Michaelu Galářovou - mladá, příjemná slečna a doktora Jakuba Texla - toho jsem znala už ze všech monitorů, je taky příjemný. On u toho porodu teda ale skoro nebyl, přišel až na úplný konec očumnout a pak zašít. Klidně bych tam šla rodit zase. Když bys měla nějaké otázky, klidně napiš.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.