Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@A.1993 já teda měla celkovou anestézii, takže info ode mě asi bude nepodstatné
na hojení jsem si koupila homeopatika-těžko říct, jestli by to bez nich bylo horší či lepší, ale jizva se hojila rychle
první den po je opruz, pak už se to dá-čím víc budeš chodit tím lepší to bude. Doma jsem se už starala bez problémů i o staršího dvouletýho (samozřejmě, jsem ho nezvedala a tak, ale normálně jsem vařila, starala se o domácnost a o obě děti
)
Tak já aktuální info nemám, rodila jsem před dvěma a půl lety navíc přirozeně, ale chci Ti napsat, že máš super porodníka - s MUDr. Vernerem jsem měla tu čest (i když za smutných okolností), a myslím že je to naprosto skvělý lékař i člověk. K personálu - jsou tam i nepříjemné sestry, ale i fajn, to neovlivníš kdo na Tebe „zbyde“… Také jsem nakonec měla nadstandard, ale to se teda plácneš přes kapsu, stojí to v něm pomalu jak ve čtyřhvězdičkovém hotelu a to tam kvůli sekci nějaký ten den asi budeš…ale chápu to, taky bych si ho zase zaplatila.
Jojo, jsem připravená i na ten nejdražší pobyt…nějaké 2500 Kč na noc… za soukromí cokoli… ![]()
Homeopatika mám - Arnica Montana (dobrá zkušenost po jedné operaci), snad se budu dobře hojit…
Jsem také zvědavá (asi jako každá žena), jak do formy po 6ti nedělí. Mám nahoře cca 7,5 kila (nyní celkově 61,5kg na 161 cm), Prcek cca 3 kila…doufám, že mi poradí, jak procvičit bříško (aby se mi nerozestoupily svaly)
Také se stydím…na JIP - ráda bych věděla, co hygiena.. nedokážu si představit, že mi někdo bude měnit vložky…
SPINÁL NEBO EPIDURAL?
Ještě, že existujete
…
@A.1993 hele já třeba nadstandard neměla a pokaždé jsem „vyhrála“ samostatný pokoj
jediný rozdíl byla teda společná koupelna na chodbě-což se dalo
Já měla Arnicu a ještě něco speciálního po císaři, ale nevim co to bylo…
cvičení ti tam ukážou-chodí na pokoj fyzioterapeutka
hele, co se týče hygieny-teď ti to přijde divný, ale upřímně řečeno po tom všem ti bude jedno kdo ti mění vložky
hlavně když to nebudeš muset dělat ty sama a nebudeš se u toho muset moc hýbat ![]()
Já byla srab a šla jsem do celkový, psychicky bych nedala ani spinál ani epidural ![]()
… joo a jinak mne zajímá - blbá otázka - ale co plodová voda?? Při normálním porodu odteče…a při císaři? To jí vysají (zbytek co neodteče řezem?)
Raději se zeptám jako trouba, ale dost mne to zajímá.
už aby to bylo…chodím jako to…naducaný kačer
…
Co návšteva na JIPu po zákroku? Mobilní telefon…
@A.1993 ja na JIPu nebyla, bylo plno. Tak jsem mela normal pokoj, tudiz i mobil.
Bych si ho stejně propašovala
… koukám, že každý si rád za nadstandard připlatí
… také uvidím zda vyzbude…když né, tak to přežiju. Hlavně si přibalím něco k jídlu a pití…jak maminky píší, že je to dobré…a knihu na zabavení…
Na JIP mobil nechteji a i kdyz ho propasujes do tasky, stejne se k nemu bolesti nedostanes
- nic ve zlym, vlastni zkusenost.
Sestry na JIP uzasne, hygienu opravdu resit nebudes.. Neboj!
Já se bez telefonu asi zcvoknu
… jsem generace, která potřebuje komunikaci…i když…třeba opravdu dost naspím a nebude mne okolí zajímat…
Ahoj, tak telefon si můžeš vzít s sebou a ještě tuším žinku a noční košili a kartáček na zuby..a nedovolí ti telefonovat..mě volal manžel, tak to jde normálně zavolá na číslo, co dostal od sestry a ona donese telefon, mluvili jsme spolu asi čtvrt hodiny to je v pohodě, ale mobil jsem si zapla až ráno po té co mě odvezli z JIPU na normální pokoj, vložky samozřejmě měnily sestry až do rána, než jsem odjela z JIPU, cévku mi sestřička vyndala až na šestinedělí, ptala se mě kdy jí budu chtít vyndat ať si řeknu, já tedy chtěla vyndat hned, šla se mnou do sprchy a vyndala mi jí..první tři dny hrůza, čtvrtý už jsem spala na břiše, pátý šla domů a normálně se starala o starší dítě, plus domácnost, prostě bez omezení..jinak měla jsem částečnou anestezii a na JIP jsem přijela po obědě a stejně jsem si prostě připadala celou dobu tak nějak v limbu
a hlavně jsem měla necitlivé nohy, takže bych si nevyměnila sama nic, sestřičky byly bezvadný ![]()
Rodila jsem sekcí letos v květnu. Byla to už moje treti sekce. Neboj, o nejakem odsátí vody a tak nebudeš vůbec vedet. Má to rychlý spád, příliš ti nic nepopisují, jen když vytahují miminko, řeknou ti, že to ted bude tahat a nepříjemné. Pred porodem ti zavedou jeste na oddělení cevku, klistýr jsem neměla. Po porodu ti miminko na chvilku ukáží a pak te odvezou na JIP, kde jsem tedy mobil mit nesměla a návštěvy nemohou. Ale manžela nebo kohokoliv ti kdykoli dají na ucho jejich telefonem. Druhy den te daji na klasicky pokoj ( cévku mi vyndali jeste na JIP ). Pichají ti injekce na ředění krve denně a pátý den byl kontrolní ultrazvuk dělohy, zda je dobře vyčištěná. ( na ten už jsem přijela z domova, protože 4.den mne propustili ). Byla jsem tam moc spokojená, moje sestra, která tam také měla sekci, to samé. Hlavně na JIP všichni velmi milí.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Koukám na starší diskuze, nemohu nalézt aktuální.
14.12.nastupuji do Podolí a 15.12.mám mít plánovanou sekci.
Na mimčo jsem sama - mamka by se mnou šla k porodu - stojí to 1.500Kč nebo (jak je tu uvedeno z r.2007 - 3.000Kč)?
Pak - co po sekci - opravdu uvidím mimčo jen krátce a odnesou ho? Žádný bonding? Domlouvám si nadstandard, doufám, že bude volný (to uvidím za týden v pondělí v poradně, mám Mudr. Vernera a řekne mi více)…mám najednou strach.
Jak urychlit hojení, na co se připravit, zvládnu se po propuštění už starat bez pomoci? Nechci být na někom závislá.
Bojím se, že jako prvorodička nebudu dobrá, budu spatně zacházet s mimčem…nebo že (jak některé mamči píší, personál může být jízlivý…).
Takže kdo má nějaké aktuální zkušenosti z Podolí, tipy…porady, hooodně uvítám!!