Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jinak Liberec jsem volila i z důvodu lepší vzdálenosti a dopravy - v nejhorším bych to tam došla i pěšky
. U Jbc, pokud je plno, tak i když je maminka zapsaná, ji vezmou do Liberce. Ale vím, že to platí i naopak, znám holčinu, co chtěla Lb, ale bylo plno a odvezli ji do Jb
.
Z hlediska porodů si nemohu na nic stěžovat, fakt jsem měla dobré lékaře i asistentky. Víc mi vadil přístup dětských sester, ale hodně to bylo dané i mým nastavením a očekáváním…
Zdravim ![]()
Jsem prvorodicka, termin mam v zari.. Uz mam sepsany porodopis v Jbc, mam zazadano o nadstandard pokud bude v dobe meho porodu volny.. Jsem zapsana na prohlidku salu a predporodni pripravu, oboji se mnou absolvuje pritel..( a je to bez poplatku, stejne jako doprovod k porodu).
Za mesic muzu napsat cerstvou zkusenost jak to tu funguje.
Taky se bojim co me ceka..
![]()
@Konys Jee, tak to už máš za pár. Držím palce, ať vše probíhá podle tvých představ. Budu se těšit na tvojí zkušenost ![]()
Příspěvek upraven 11.08.19 v 16:45
@PenelopaW super podrobné info, sice nejsem zakladatelka, ale taky díky, já to mám stejné, doktoři a sestry u porodu ok ale pak ty sestry na dětském katastrofa, čeká mě druhý porod ale po 7 letech, takže budu zase skoro prvorodička, ale už před těmi sedmi lety jsem si všimla, že s maminkami, které rodily znovu se tam už nikdo skoro nebavil, několikrát jsem slyšela věty typu „to už musíte přeci vědět, když máte druhé, to se nezapomíná“ atd. prvního jsem měla syna, teď čekám holčičku a právě jsem z toho trochu nakřivo, že nevím, co se s buchtou dělá
a koukám, že v porodnici mi nikdo nepomůže, no už vím, že se tam musím spolehnout sama na sebe a protivné sestry odpálkovat, techniku kojení na fotbalistu si taky pamatuju, jinou mi neukázaly, já měla nohy oteklé jako konve, že jsem skoro ani chodit nemohla, kojit mi nešlo a jedna sestra na mě pak křičela, že jestli kojit nechci tak ať to řeknu rovnou a ona se mnou nemusí ztrácet čas, já bulela jak prokoplá a ještě se jí omlouvala, že mi to nejde ![]()
@Konys držím palce ať je vše v pohodě, těším se na zprávy po
prý je ten přístup sestřiček na dětském mnohem lepší než v LBC
@Verusse93 píše:
@Konys Jee, tak to už máš za pár. Držím palce, ať vše probíhá podle tvých představ. Budu se těšit na tvojí zkušenostPříspěvek upraven 11.08.19 v 16:45
Dekuju moc..
Vypada to, ze to bude nejdelsi mesic v mym zivote.. Cely tehu uteklo jako voda, a ted se to tahne..
![]()
@S.Berankinová
Dekuju
Ja byla v Jbc na operaci se zlucnikem, a byla jsem spokojena.. Tak snad i porodka bude v poradku.. ![]()
@S.Berankinová píše:
@Konys držím palce ať je vše v pohodě, těším se na zprávy po![]()
prý je ten přístup sestřiček na dětském mnohem lepší než v LBC
Taky držím palce, ať je to rychlé, ideálně bezbolestné a bez komplikací či následků!
@S.Berankinová Ono je to hrozně o daném člověku. Jak jsem psala, nejhorší zkušenost jsem měla s tou sestrou, která na kurzu mluvila o kojení. Nepomohla, nepříjemná, pořád čučela jak sůva z nudlí
. Pak přišla jiná směna, a i když mne třeba sestra odmítla s tím, že nemá čas, udělala to slušně a bez takového toho pocitu, že jsem hrozně pitomá, že vůbec po ní něco chci…
Kamarádka rodila v JBC a taky si stěžovala… Z pohledu personálu byla ale asi za potížistku ona. Vyžadovala kupříkladu být přítomna u všech vyšetření dítěte (na což má nárok), ale když sestra přišla na pokoj, že jí dítě odveze, a ona jí požádala, ať chvíli počká, že na sebe jen hodí župan, sestra jí děcko vzala a se slovy, že je to rychlovka, jí ho sebrala a odvezla. Než stačila vyběhnout na chodbu, netušila, kde je sestra, natož dítě…
Jak jsem psala u toho porodního plánu, tak u druhého porodu se mnou hodně dětská doktorka řešila vše, co jsem tam měla, byla velmi milá a ochotná. Nevím teda, jestli to nebylo tím, že jsem tam napsala akademický titul
, ale fakt si nemohu stěžovat. A velká pochvala i pro gynekologické sestry, ty se pořád chodily ptát, jestli nepotřebuji něco na bolest, jedna mi při prvním dítěti dokonce nabízela, že mi ho na pár hodin pohlídá, abych šla spát (což by správně vůbec ani neměla), a celkově byly hrozně milé.
Ještě mne napadá, ale to bude asi všude stejné, že je dobré obrnit se a připravit na takový ten klasický nemocniční režim. Tzn. nikoho nezajímá, že ženská celou noc přebaluje a kojí, a když chce spát, tak přebaluje a kojí jiná maminka na pokoji, takže kolem půl šesté začínají na pokoj courat různí lidé. Počínaje sestrou, která nosí léky, přes uklízečku, sanitářku, přes vizitu gynekologickou a dětskou… Za mne bylo nejlepší spát někdy před obědem a po obědě, to byl největší klid (a novorozenci většinou spali taky). Když jsem se pak stěhovala na nadstandard, tak i ta jedna noc mi za to stála, protože mne budilo jen moje dítě, zdárně se mi dařilo vytěsnit všechny okolní zvuky
. Některé pojišťovny tuším i na toto přispívají - je dobré si zjistit, nač je možné příspěvek čerpat.
Komu vadí při spaní světlo, tak si s sebou do porodnice zabalte takové ty látkové klapky na oči, jak si lidé dávají v letadle, je to naprosto super - v porodnici nemají závěsy z těžké látky, takže tam jde světlo okny, nemluvě o tom, že na vícelůžáku se často svítí, když někdo vstává k děcku, nebo dokonce někde mají permanentně celou noc rozsvíceno, třeba i jen nějakou tlumenou lampičku. Takže klapky jsou super vynález
.
@PenelopaW koukam, ze ty porodnice muzou byt i pekny punk teda..
![]()
Na nespani jsem zvykla uz ted, max 4 hodky a jeste ne v kuse..
No, uz abych to mela za sebou..
Punk to může být i při operaci slepáku, ale tady si pak člověk odnese domů dítě
, tak to všechno za to stojí
.
Tak jeste dodatecne - v Lbc jsem si polezela 14 dni. Tyden pred porodem, tyden po porodu. Predporodni tyden byla legrace. Skvele mlade sestricky, pani doktorka taky. K porodu jsem vyfasovala skvelou PA. Po porodu konec pohadky. Nastup starych vyhorelych sester. Ten tyden po mi prisla jak cela vecnost. Buzerovani kvuli kojeni a ja brecela a brecela, vynervovana a uplne v depce. Po dojezdu domu a navstevy pediatra me zase hodil do klidu a ja uz doma najela na normalni rezim:) ted uz se sebou tak orat nenecham, pokud se nerozhodnu pro Ceskou Lipu ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.