Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Pidulka1991 píše:
@Andulín88 sama říkáš věc názorů, tak mi můj názor nech.. loni se tam narodilo 1100 dětí před loni tolik ne, vypovídá to o tom, že porodnice je lepší a lepší a ano špatné věci se dají zažít všude, nejenom tam… a taky to je i o tom co od porodu očekáváš, tím nemyslím tebe…mně žádné brožury nedali, věděli, že jsem nebyla na žádném předporodním kurzu (jak bych to stíhla z práce jsem si šla lehnout do nemocnice v 30+1) a nic nevím. pomohli mi se rozkojit, postarat o malou, koupat atd. atd, až na jednu blonďatou sestřičku na neonatologii jsem měla všechny ráda a byly moc ochotné. nechci shazovat tvůj zážitek, ale ty neshazuj můj… každý porod je jiný… jak píšeš za tebe ne, za mě rozhodně ano a s druhým (zda-li se zadaří) tam jdu znovu i s panem primářem jsem domluvená, že si mě vemou hned do rizikovky a budou si mě hlídat, aby se to znovu neopakovalo… u tebe to očividně podělala jedna doktorka, tak si stežuj a nenechávej to být..
Jo napsala jsi to hezky a souhlasim s tebou.
ja ti nechtela brat tvuj nazor, to rozhodne ne..Myslela jsem to spis tak, ze ten kdo nezazije pekny pristup, nemuze hodnotit kladne. A samozrejme chapu, ze pokud k tobe se tam chovaly sestricky dobre a pomohly ti, logicky mas hezke vzpominky..Ja bohuzel ne..Nerekly mi temer nic, ja byla prvorodicka, zadny kurzy taky jsem neabsolvovala.Na moje otazky obraceni oci a posmesky..ale nejsem jedina, byla tam i jedna maminka a ta temer rikala to samy co ja, neochotny a hrozny problem se vsim.. Jasne, ne vsechny!. Ja i cetla recenze a taky tam je vetsina kladnych, ale tak jsem tam nasla par negativnich, kdy tam maminka psala, ze na melnickou porodnici podala trestni oznameni o zanedbani pece… Moje kamoska tam rodila 13.2.2017 taky cisar, ale pry sestry super…ale ji pomohla i maminka na pokoji, co uz mela druhy mimi…Asi chapes, ze po tom co me prevezli na pokoj, mi kazda sestra vecer tvrdila neco jinyho. Jedna rekla, zen mam predepsany injekce a ze po tom nesmim kojit, ze mam mit klid, abych se brzy zotavila. Pak prisla po par hodinach jeji kolegyne a ptala se, v kolik mam domluveny kojeni, ze mi jde pichnout dalsi injekci (tu SAMOU, co mi pichala jeji kolegyne)a byla na me tak hnusna, ze jsme po sobe stekaly.. Ja na ni, ze mi bylo receno, ze nemam kojit, kvuli tyhle injekci atd. No a zacala na me stekatRze mi ma prijit pomoct rodina a ze jsem mela normalniho cisare…jen pry s trochou ztraty krve
ta ztrata byla pres 2 litry a komplikace, proto JIP a transfuze… ale to je jedno, proste kazdy mi tam rikal neco jinyho… To mi vadilo nejvic. Jak v tomhle stresu jsem se mela rozkojit? Nikdo mi neukazal, jak co delat..Jen na, studuj… Byla tam jedna mlada sestricka, ktera byla ochotna, ale k moji smule, ten den koncila a nastupovala jinam.Ja na Melnik chodim radu let na gyndu, jsem sice z Prahy, (a chtela jsem Melnik, ze to tam znam)ale nemuzu si na gyndu a moji dr stezovat. A ja nic od porodu neocekavala..ale Hemalova me desila, jak budu mit veliky mimi a ze musim na vyvolavacku…Jo, zkusenosti jsem nemela, verila jsem dr..No a myslim, ze kdybych ji neposlechla, mozna by byl klid..ve finale mala mela o 600gr min, nez mi ona tvrdila…A nechala me mucit 3 dny v bolestech..zbytecne…
@Lexa88 Já jsem také volila mezi Neratovicemi a Mělníkem, termín mám v dubnu a rozhodla jsem se pro Mělník. Rozhodující pro mě byla návštěva porodnice a zejména když jsem se dozvěděla, že Neratovice podporují tzv. přirozený porod (Na komplikace tam nejsou vybavení) - nemají JIP, při komplikací odvážejí miminko do Prahy a matka nejede s ním, zůstává v Neratovicích a má jen dvě možnosti doufat, že se tam nakonec dostane nebo podepsat revers a jet za miminkem sama (pro mě tato představa je hrůzostrašná),proto jsem zvolila Mělník. Přihlásila jsem se na předporodní kurzy a začínám příští měsíc chodit. ![]()
@sabina1994 děkuji za info. Já si právě taky říkám, že možnost novorozenecké JIP je fajn a člověk nikdy neví, zda bude miminko toto potřebovat.
Já nejsem žádná biomatka, ale při porodu bych ráda vyhla zásahům, které nejsou úplně nutné, ale to snad půjde i na Mělníku.
Navíc v Neratovicích se platí snad za všechno…Finance nehrají tak roli, ale.
Na ten předporodní kurz jsem uvažovala, že bych se taky přihlásila od února. Pak se mi nebude chtít jezdit s velkým břichem
. Možná se tam tedy potkáme
.
@Lexa88 Právě jistota je jistota, také se chci vyhnout zbytečným zásahům, které nejsou potřeba, proto si napíšu porodní plán na který i na Mělníku berou ohled, na druhou stranu nejsem lékař a věřím, že když mi lékař řekne je potřeba tohle a tohle dohadovat se určitě nebudu. Kromě toho v Neratovicích se rodí pouze s porodní asistentkou a lékař je přivolaný pouze při komplikaci a to se mi také moc nelíbí, né že bych PA nevěřila ale lékař je pro mě lékař i z toho důvodu volím Mělník. Samozřejmě jako všude jsem slyšela negativní ohlasy na Mělník i Neratovice.. tomu se nikde nevyhneš, každá jsme jiná a očekáváme něco jiného. Tak možná se uvidíme na předporodním kurzu a snad to k něčemu bude, já od toho spíše očekávám, že mě to trochu připraví na porod z té psychické stránky, abych aspoň věděla co a jak a pak nebyla nervózní co bude následovat…
@sabina1994 píše:
@Lexa88 Právě jistota je jistota, také se chci vyhnout zbytečným zásahům, které nejsou potřeba, proto si napíšu porodní plán na který i na Mělníku berou ohled, na druhou stranu nejsem lékař a věřím, že když mi lékař řekne je potřeba tohle a tohle dohadovat se určitě nebudu. Kromě toho v Neratovicích se rodí pouze s porodní asistentkou a lékař je přivolaný pouze při komplikaci a to se mi také moc nelíbí, né že bych PA nevěřila ale lékař je pro mě lékař i z toho důvodu volím Mělník. Samozřejmě jako všude jsem slyšela negativní ohlasy na Mělník i Neratovice.. tomu se nikde nevyhneš, každá jsme jiná a očekáváme něco jiného. Tak možná se uvidíme na předporodním kurzu a snad to k něčemu bude, já od toho spíše očekávám, že mě to trochu připraví na porod z té psychické stránky, abych aspoň věděla co a jak a pak nebyla nervózní co bude následovat…
Az budes chodit do Melnika do poradny, budetr vyplnovat mraky papiru, z toho jeden, kde mas urcit heslo pro manzela, partneta atd. Aby pri zavolani mu rekli o tobe a mimi veci.Tak jen pro realitu, vsechno tohle jsme meli vyplnene a nahlasene a kdyz manzel volal, tak NIKDO z tech sester a dr nechtel manzelovi nic o nas sdelit a VELICE se podivovali o jakym hesle mluvi…
tak nevim..To samy podepisujes nesmysl o fotografce, co tam dochazi a foti deti do novin Melnika, ale nahore na porodnici mi pak rekly sestry uplne neco jinyho, ze uz davno fotografka nechodi
tohle mi bylo fuk to je vtipny, ze prava ruka nevi, co dela leva jo..ale dost me sr…ze nechteli nic do tel rict a musela jsem tam pul hodiny vypisovat veci, ktery proste byly k nicemu…Ale to jen pro info…Treba se to za ten rok mohlo zmenit..Jinak musim. uznat, ze porodni sal pekny, akorat ja tam byla 10min pak uz nevim nic…Ale pekny to tam je..
@Andulín88 Tak to se ani trochu nedivím, že nechtěli manželovi nic říct. Co já vím tak telefonicky se nesmí sdělovat žádné informace o pacientech, schválně ale až budu ty papíry vypisovat tak se na to zeptám. Papírování je všude stejné a samozřejmě k ničemu. Vše se vypisuje předem a stejně při příjmu tyto informace sděluješ ještě jednou znovu a to se nejedná jen o porody
to je už krutá realita všech nemocnic ![]()
@sabina1994 píše:
@Andulín88 Tak to se ani trochu nedivím, že nechtěli manželovi nic říct. Co já vím tak telefonicky se nesmí sdělovat žádné informace o pacientech, schválně ale až budu ty papíry vypisovat tak se na to zeptám. Papírování je všude stejné a samozřejmě k ničemu. Vše se vypisuje předem a stejně při příjmu tyto informace sděluješ ještě jednou znovu a to se nejedná jen o porodyto je už krutá realita všech nemocnic
No ale mne bylo receno, ze se to vyplnuje s heslem prave proto, aby to rict mohli. Je tam kolonka pro toho cloveka, ktery ma byt obeznamen s tvym stavem a co mimi..Takze to je teda k nicemu..A myslim, ze by se tam v prvni rade meli domluvit, co plati a co ne..Pokud mne poda tyhle informace pracovnice nemocnice a dalsi pracovnice o par pater vys o tomhle uz nic nevi???trochu nenormalni ![]()
Rodila jsem tam 2014, porodní plán respektovali dokud šlo vše dle tabulek, pak už ne. Jestli nechceš zásahy, nenech se položit na záda a zůstaň ve svojí poloze.
S kojením sousední mamince nepomohli, resp. to dělali stejně blbě jako všude jinde.
Jídlo hrůza.
Přístup sester až na jednu píp super, lidský, to bylo fajn.
Takže za mě jakž takž ok, je tam dost znát to domácké, lidštější prostředí, než ve velké nemocnici.
Ale kamarádka tam tehdy rodila bez porodního plánu i jakékoliv přípravy a podle popisu něco naprosto příšerného. Tak asi jak kdo.
Muzes si vyplnit kohokoli..napsala jsem manzela a mamku a vzdy jim rekli co se deje.. jak to je s fotografkou nevim, ale v breznu tam meli obe kamaradky miminka a i ted v rijnu mi jedna mimco tam ukazovala. Co se tyce te JIP je to dle meho velka vyhoda.. clovek nikdy nevi co se muze podelat… kamaradce se narodile hypotroficke miminko a kdyby nerodila na Melniku, tak ho prevezou, protoze museli byt v inkubatoru.
@Pidulka1991 píše:
Muzes si vyplnit kohokoli..napsala jsem manzela a mamku a vzdy jim rekli co se deje.. jak to je s fotografkou nevim, ale v breznu tam meli obe kamaradky miminka a i ted v rijnu mi jedna mimco tam ukazovala. Co se tyce te JIP je to dle meho velka vyhoda.. clovek nikdy nevi co se muze podelat… kamaradce se narodile hypotroficke miminko a kdyby nerodila na Melniku, tak ho prevezou, protoze museli byt v inkubatoru.
Jasny, ze si tam muze napsat kohokoli, ja jsem to myslela tak, ze vetsina tam pise otce ditete a nekoho nejblizsiho…to je proste jedno, to uvidi sama pri vstupu k nim.Ale proste jsem chtela jen sdelit, ze nam (mym nejblizsim uvedenych na papiru)i pres to, nikdo nic rict nechtel! Jestli to zlepsili, jedine dobre
@Andulín88 rodila jsem dřív než ty ;ú.. je zajímavé dvě osoby a úplně jiný přístup… si musela chytit tu nejblbější směnu.. byla jsem tam fakt 6 týdnů a krom jedne sestry na děckém jsem neměla s nikým problém.. doktorku Hemalovou bohužel neznám na starosti mě měl zástupce primáře Hron o kterém si psala dobře… jen to tu holkám nechci plevelit… na druhou stranu včera jsem mluvila s jendou holčinou a měla vyvolávaný porod zakončená akutní sekcí… krom na jídlo si na nic nestěžovala
@Pidulka1991 píše:
@Andulín88 rodila jsem dřív než ty ;ú.. je zajímavé dvě osoby a úplně jiný přístup… si musela chytit tu nejblbější směnu.. byla jsem tam fakt 6 týdnů a krom jedne sestry na děckém jsem neměla s nikým problém.. doktorku Hemalovou bohužel neznám na starosti mě měl zástupce primáře Hron o kterém si psala dobře… jen to tu holkám nechci plevelit… na druhou stranu včera jsem mluvila s jendou holčinou a měla vyvolávaný porod zakončená akutní sekcí… krom na jídlo si na nic nestěžovala
Podivej, ja nemam zapotrebi si cokoli vymyslet nebo podobne.Mne se to proste stalo…Je mi jedno, zda mi veris, ci neveris.Ja jsem napsala svoje hodnoceni do porodnice Melnik. Nerikam;ze za cely muj pobyt jsem mela hnusny sestry, naopak jsem v tom svym hodnoceni vyzdvihla par sester, ktery byly skvely, nepamatuju si ted jejich prijmeni.Vim,ze se u me stridaly doktorky,2× mi udelala slovenska, mlada doktorka Hamiltona bez myho vedomi.(mela sluzbu v po, str a ct)Sorry, ale kdo si neprozil co ja, nepochopi o cem mluvim.Od po-stredy mi porod vyvolavali a neuspesne, uz v utery byly doktorky zoufale, ze se stale neotviram. Nespala jsem, brecela jsem bolesti ve sprse, protoze ta jedina mi pomahala.
Ani cipky ani injekce nepomohly. A pak mi moje gyndarka, co mela sluzbu v den myho porodu SAMA rekla, ze moc nechape, PROC ME ta dotycna DR. mucila Hamiltonem, ze tomu nerozumi. Takze staci asi takhle???Nerikam, ze vsichni jsou tam spatni, urcite ne.Hron je super, moc milej a chytrej doktor.PA super, do vikendu…Pak jsem. schytala ty megery, jak jsem ti jiz psala. Nebudu se tady vypisovat, kazda jsme mela nejaky problem, nejak ho resili. Nikoho nestrasim, jen jsem chtela, aby se popripade pocitalo i s tim horsim. Ja mela akutni sekci, plus mi praskly na deloze varixy…nevedeli odkud krvacim, takze mazec.Hron pak rikal moji mame, co tam byla ihned, ze opravdu meli co delat, abych neprisla o delohu…Kdo byl jeste hodnej byla ta ukrajinska doktorka (tmavy vlasy).Hemalova byla aspon normalni v tom, ze mi nedelala zbytecne Hamiltona, protoze i ona rekla, ze bude vubec rada, pokud se ji povede u me, aby mi nejakym hackem pichla plodovku..ze moje deloha nespolupracuje a ze vic jak 3 dny mi to nemuzou vyvolavat..cozbu me byl 3.den uz…ona je totiz prijemna, jo..ale u me to pak totalne podelala, jak jsem prijela na pohotovost…Kazda si precte recenze, udela svuj obrazek..Ja osobne jsem tam neprozila hezky veci, mela jsem proste smulu asi, nevim.
Ale nebudu tady psat superlativa, kdyz u me se to nekonalo z vetsiny pripadu. Nejsem zadna frfna, nebo vecna stezovatelka, ale loni jsem si porodu polezela dost ve spitalech na gynde. Takze promin, ale ja to vidim jinak. I jsem ty doktorce osobne rekla, kdyz prisla za mnou na JIP, ze jsem horsi pristup nez jeji, v Melniku nezazila(byla to slovenska mladsi doktorka, co mi delala 2× Ham. takova ;hezka s brylemi) obcas jsem ji mela i v poradne prave…
Nechci nikoho zrazovat, opravdu ne..myslim, ze kazda maminka ma svuj rozum a muze si vybrat.Tady ta diskuze byla zalozena na zaklade zkusenosti s Melnikem..za me ne, za tebe ano.
a to, ze mi. kazda sestra rikala neco jinyho, to tak bylo, bohuzel. Ale co jsem ja zase cetla, nez jsem se rozhodla tam rodit, tak ne jedna maminka prave psala, ze informace dostavala pokazde jine. Tak ja mela potom stejnou zkusenost..Na prijmu do poradny mi rekla sestra, at vyplnim ty a ty papiry, souhlas s focenim miminka atd. Na prijmu nahore v porodnici uz to bylo jinak…Takze netusim, proc, ale bylo to tak…Ale rikam, verit mi fakt nemusis, nepotebuju se obhajovat.Jen jsem na to chtela upozornit ostatni, ze i to se muze stat..
Timto se loucim a preju vsem zdrava miminka a porody bez komplikaci :palec
Mělník je hlavně vyhlášený tím, že rodičku nechávají hodně dlouho dusit nežli u nepostupujícího porodu dojde k císaři. Tzn. za 5 min 12. Je to jeden z důvodů proč jsem na Mělník nešla rodit ani v jednom případě. Pár známých po prvním svém porodu se do této porodnice při dalším děcku už nevrátili, šly rodit jinam, a to máme Mělník za humny. Poslední dobou jde celá poliklinika v Mělníku díky,,super,, vedení do kytek. Hodně lékařů odešlo na soukromé kliniky a nabírali personál z východu… ![]()
@Malina7 píše:
Mělník je hlavně vyhlášený tím, že rodičku nechávají hodně dlouho dusit nežli u nepostupujícího porodu dojde k císaři. Tzn. za 5 min 12. Je to jeden z důvodů proč jsem na Mělník nešla rodit ani v jednom případě. Pár známých po prvním svém porodu se do této porodnice při dalším děcku už nevrátili, šly rodit jinam, a to máme Mělník za humny. Poslední dobou jde celá poliklinika v Mělníku díky,,super,, vedení do kytek. Hodně lékařů odešlo na soukromé kliniky a nabírali personál z východu…
Naprosto souhlasim
:palec
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.