Porodnice Písek 2022

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.3.22 11:12

Porodnice Písek 2022

Ahoj, je tu někdo kdo se chystá rodit v Písku? Nebo v nedávné době rodil?

Mám ještě chvíli čas na rozmyšlení nemocnice, ale Písek asi zatím vítězí.. jen se mi moc nelíbí jen ty dva porodní boxy, ale asi jim to tam musí fungovat. :mrgreen:

Budu ráda, když se najde někdo se zkušenostmi a byl by ochotný se o ně podělit.

Jsem trošku nervák, co se týče neznámého prostředí. Tak alespoň bych třeba byla klidnější.

Zatím anonymně.. těhotenství zatím ví pouze rodina

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.3.22 12:09

Zdravím. Rodila jsem v Písku loni v létě. Rodila jsem císařem, vše bylo super, lékaři i porodní sestřičky hodně, milé…horší to bylo s dětskýma sestřičkama..teda ne že by nebyly hodne ale..bohužel bylo ve dnech mého porodu těch porodu hodně a hodně příjmu i propuštění tak mi nikdo nepomohl s kojením přišly s tím že zkusíme přiložit až druhý den večer a dalsi den od rána už bylo vážení před, vážení po a každý 3h mě chodila jedna komandovat jestli už mám zváženo, jestli už mám nakojeno..zřejmě nás potřebovali i brzo vylifrovat (v pátek večer sem rodila, v pondělí nás už chtěli pustit ale dcera nepřibrala) takže maly dali flašku ona na váze sice přibrala ale už se pak nechtěla přisavat k prsu…doma už se mi to pak nepodařilo napravit(byla sem ve stesu, bála sem se že malá bude dehydratovaná když nepije -byly zrovna velká vedra)..takže malá je na um..no roste krásně je to zdravé mimco, ale přijde mi to trochu líto…říkám si že jsem to mohla ještě zkoušet..no nic…
Kamarádka tam rodila před měsícem a říkala že úplně v pohodě, že ji pomáhaly, nosily různé pomůcky na vyzkoušení atd..takže jsem prostě asi měla smůlu jednak na to že toho měly hodne, že byl víkend a že malá byla lenivá a z flašky je to prostě pohodlnější…jinak péče že stran lékařů i porodních asistentek super, vše mi vysvetlovali atd…jen mám blbou zkušenost s tím kojením…zase ale ta dětská sestřička co tam byla poslední den byla tak strašně hodná…ta mi pak přinesla i kloboučky a ještě mi radila a skoro hodinu se nám věnovala…ta byla úžasná…no stejně to dopadlo blbě ale co už…ale i přes tohle mírně negativní tam příště zase nejspíš půjdu…pokud nějaké příště bude ;)

Co se týče spont. Porodu je to tak (aspoň co říkaly ostatní maminy) že jsi na pokoji a až když je to těsně před tlačením tak tě dovedou na ten porodní box..a tatínkove tam teď při kovidu nebyli (museli čekat venku a šli až přímo na ten box)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.3.22 12:24
@Anonymní píše:
Zdravím. Rodila jsem v Písku loni v létě. Rodila jsem císařem, vše bylo super, lékaři i porodní sestřičky hodně, milé…horší to bylo s dětskýma sestřičkama..teda ne že by nebyly hodne ale..bohužel bylo ve dnech mého porodu těch porodu hodně a hodně příjmu i propuštění tak mi nikdo nepomohl s kojením přišly s tím že zkusíme přiložit až druhý den večer a dalsi den od rána už bylo vážení před, vážení po a každý 3h mě chodila jedna komandovat jestli už mám zváženo, jestli už mám nakojeno..zřejmě nás potřebovali i brzo vylifrovat (v pátek večer sem rodila, v pondělí nás už chtěli pustit ale dcera nepřibrala) takže maly dali flašku ona na váze sice přibrala ale už se pak nechtěla přisavat k prsu…doma už se mi to pak nepodařilo napravit(byla sem ve stesu, bála sem se že malá bude dehydratovaná když nepije -byly zrovna velká vedra)..takže malá je na um..no roste krásně je to zdravé mimco, ale přijde mi to trochu líto…říkám si že jsem to mohla ještě zkoušet..no nic…
Kamarádka tam rodila před měsícem a říkala že úplně v pohodě, že ji pomáhaly, nosily různé pomůcky na vyzkoušení atd..takže jsem prostě asi měla smůlu jednak na to že toho měly hodne, že byl víkend a že malá byla lenivá a z flašky je to prostě pohodlnější…jinak péče že stran lékařů i porodních asistentek super, vše mi vysvetlovali atd…jen mám blbou zkušenost s tím kojením…zase ale ta dětská sestřička co tam byla poslední den byla tak strašně hodná…ta mi pak přinesla i kloboučky a ještě mi radila a skoro hodinu se nám věnovala…ta byla úžasná…no stejně to dopadlo blbě ale co už…ale i přes tohle mírně negativní tam příště zase nejspíš půjdu…pokud nějaké příště bude ;)Co se týče spont. Porodu je to tak (aspoň co říkaly ostatní maminy) že jsi na pokoji a až když je to těsně před tlačením tak tě dovedou na ten porodní box..a tatínkove tam teď při kovidu nebyli (museli čekat venku a šli až přímo na ten box)

Děkuji.. naštěstí to nebude můj první porod, tak mi stačí pokud bude postaráno hlavně z té zdravotní stránky.. s tím kojením mě to mrzí, ale to je skoro všude, když se jim to sejde.. ale to bych jim ani moc vyčíst nedá.. zas tolik jich tam není a hlavní je se postarat o zdravotní stránce.

Ještě se zeptám co se týče nemocnice jako takové.. v tom areálu jsem pochopila, že i ty ambulance kam se chodí registrovat, jsou v té budově K a je to tam nějak blízko toho porodního oddělení?

A na oddělení šestinedělí, jak je to s pokoji? Jsou tam společné soc zařízení pro celé oddělení nebo má každý pokoj/dva vlastní?

A otázka co jídlo? Nosí se na pokoj nebo je tam nějaká jídelna? Dá se to aspoň jíst?

Poprvé sem rodila v Praze a tam se teda to jídlo nedalo.. i brambory byly nedovarane a bez chuti.. bych neřekla, že i brambory se dají udělat tak hnusně. :mrgreen:

Promiň, že se tak vyptavam.. :oops:

• Citovat
  • Upravit
11797
29.3.22 13:07
@Anonymní píše:
Děkuji.. naštěstí to nebude můj první porod, tak mi stačí pokud bude postaráno hlavně z té zdravotní stránky.. s tím kojením mě to mrzí, ale to je skoro všude, když se jim to sejde.. ale to bych jim ani moc vyčíst nedá.. zas tolik jich tam není a hlavní je se postarat o zdravotní stránce.

Ještě se zeptám co se týče nemocnice jako takové.. v tom areálu jsem pochopila, že i ty ambulance kam se chodí registrovat, jsou v té budově K a je to tam nějak blízko toho porodního oddělení?

A na oddělení šestinedělí, jak je to s pokoji? Jsou tam společné soc zařízení pro celé oddělení nebo má každý pokoj/dva vlastní?

A otázka co jídlo? Nosí se na pokoj nebo je tam nějaká jídelna? Dá se to aspoň jíst?

Poprvé sem rodila v Praze a tam se teda to jídlo nedalo.. i brambory byly nedovarane a bez chuti.. bych neřekla, že i brambory se dají udělat tak hnusně. :mrgreen:

Promiň, že se tak vyptavam.. :oops:

Já jim to nevyčítám..sama jsem zdravotnik takže to chapu…jen mě to prostě mrzí a furt to ve mě ještě hloda, že kdyby měly více času a i já třeba pak víc trpělivosti..ale je jasné že jen jejich vina to není spíš vina systému který je nastaven. Hlavně mě pak dostaly výčitky mojí mamky.. přitom ona sama taky kojila jen krátce protože sem od ni taky pila malo…třeba je to geneticky :lol:

Ambulance, porodní sály i odd. Šestinedělí je všechno na tom stejném patře, hned u sebe. Vlastě jdeš vzdycky k porodnímu salu a tam zazvonis..oni si tě vezmou na tu ambulanci, (je naproti přes chodbu) tam si tě zapíšou, domluví ještě nějaký předporodní monitor atd… Když jdeš k porodu..zazvonis zase na saly, oni si tě vezmou na tu ambulanci, a pak tě odvedou na pokoj na to šestinedělí -taky hned vedle sálů (a nebo rovnou na sál, podle situace) Pokoje mají vždy sprchu, ale WC jsou na chodbě. Jsou tam dvoje, v každých pak několik kabinek..nikdy sem nemusela čekat..
Co se týče té zdravotní péče tak jim opravdu nejde nic vytknout, prostředí je taky celkem příjemné..celá porodnice by si zaslouzila kompletní rekonstrukci, hlavně právě skrz ta soc. zařízeni…ale i tak to není špatné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.22 13:20

@Vladusxx moc děkuji za popis.. jsem hned o něco klidnější :mrgreen: já jak nevím kam jdu a jak to tam chodí, tak jsem vždy ve strašným stresu.. zkusím tam z nich něco vymámit ještě při registraci, pokud budou mít čas, že by mě tam třeba alespoň rychle provedli..

No tak alespoň ta sprcha to je hlavní.. přeci jen člověk do té sprchy chodí poměrně často, tak aby nemusel minco cpat stále sestrám na hlídání.

Předpokládám, že sestry mimco pohlídaji v případě, že potřebuješ na toaletu?

• Citovat
  • Upravit
11797
29.3.22 16:49

My jsme si hlídaly navzájem s ostatními maminkami na pokoji, o hlídání jsem pak požádala sestřičky když sem šla na kontrolní UTZ před propuštěním..ale to už jsem byla na pokoji sama. Když jsem šla na WC tak jsem malou na tu chvilku nechala na pokoji samotnou ale pootevřené dveře…jinak sestřičky obcházely pokoje i samy pokud slyšely že nějaké miminko pláče…mě jednou malá zničehonic začala šílené řvát a sestřičky byly na pokoji do pár vteřin jestli se něco nestalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.22 20:45

@Vladusxx moc děkuji,.. tak to moc ráda čtu. :dance: tak doufám, že vše proběhne bez problémů..

Ještě nehodou nevíš, jak je to s obsazenosti nadstandardních pokojů? Je šance ho získat nebo spíše o štěstí.?

• Citovat
  • Upravit
11797
29.3.22 21:50
@Anonymní píše:
@Vladusxx moc děkuji,.. tak to moc ráda čtu. :dance: tak doufám, že vše proběhne bez problémů..Ještě nehodou nevíš, jak je to s obsazenosti nadstandardních pokojů? Je šance ho získat nebo spíše o štěstí.?

Tak to nevím…já sem o něj neměla zájem, protože chlap musel chodit do práce a tím pádem bylo téměř jisté že u porodu nebude. a stejně to byl císař takže a já pak šla stejne na JIP, a tak sem to ani nezjišťovala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková