Porodnice Tábor a vaše zkušenosti?

Anonymní
13.10.25 13:14

Porodnice tabor. Rodil jste někdo ted?

Ahojky všem.
Moc ráda bych vás poprosila o vaše názory na porodnictví v Táboře.
Rodila jste některá v současné době?
A jaké jsou vaše zkušenosti?

Současne jsme přestěhovaní v Táboře a zajímala by mne situace porodnictví. Jsem prave v 7mtt

Dekuji moooc vsem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6034
13.10.25 14:23

Já rodila naposledy před 4 lety (za pár dnů to oslavíme). Je to klasická porodnice. Rodí se na koze, na pokoji jsou dvě až tři matky s dětmi. Doporučuji mít sebou doprovod, já měla skvělou dulu.

Chování personálu - tak normálně. Někdo dobrý, jiný ne. Žákyňky jsou moc fajn.

Strava strašná - rohlíky ke snídani, k obědu zelný salát, večeře rohlíky… Až by si někdo myslel, že se jim líbí, když ta mimina řvou bolestí břicha.

Kdybys něco chtěla vědět konkrétně, piš. Rodila jsem tu dvakrát, v obou případech to bylo tak nějak stejné. Jo ještě - pokud by byl s mimčem po porodu problém (nechci to přivolávat, jen popisuji moji zkušenost, kdy dítě po porodu malém zemřelo na oboustranný zápal plic), tak ho odvezou RZ do Písku, kam po propuštění muzea dojet.

Kdybych měla tenkrát možnost porodnici si vybrat (neměli jsme auto, proto mi bylo jasné, že rodit budu tady), rodila bych v Písku. Tamější primář dětského oddělení je fantastický člověk, který děti opravdu miluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
24.11.25 12:04

Já rodila svého druhého syna v Táboře před necelým půl rokem a opravu svého výběru nelituji, bylo to nejlepší rozhodnutí! :srdce: :srdce: :srdce:
Rodila jsem předtím v českých budějovicích 3 roky zpátky s velmi, velmi špatnou zkušeností, pro porodní asistentku jsem byla jak kus hadru, ani chování některých doktorů v poradně teda nebylo dobré, přišlo mi, že tam jen všechny příšerně obtěžuju..

Letos na jaře jsem pročítala recenze a po dlouhém přemýšlení mezi Táborem a Pískem jsem se rozhodla pro tábor, podle recenzí se to tam s novým primářem za poslední dobu dost proměnilo a zavádí nové věci, které mi jinde chyběli. Byla jsem na prohlídce a líbilo se mi jak prostředí tak přístup provádějící PA. Jinam jsem už na prohlídku pak nešla, navíc to mám i blíže. Po zkušenosti z ČB jsem si radši i sepsala porodní plán. Syn se rozhodl jít ven ve 38ém, odtekla mi voda, dojeli jsme do porodnice v noci, doktorka i PA co mě přijímala byla moc milá, ležela jsem bez kontrakcí do rána na oddělení než se to rozběhlo, pak mě dopoledne dávali na porodní sál, nic mi nikdo nenutil, jen mi nabídli klistýr a potom napářku hráze, na všechno se mně ptali, polohu jsem si také mohla vybrat jakou jsem chtěla. Moje PA (taková mladá blondýnka) mě podporovala a i mě pak rodila po poledni, šila mě potom doktorka.
Na šestinedělí to bylo super, nesrovnatelný s předešlou zkušeností. Mají krásný koutek s občerstvením kde se dá posedět s návštěvou a je tam nonstop jídlo, za mě skvělý nápad! Jediná slabina jsou některé sestry z dětského, narazila jsem na jednu co moc příjemná nebyla. Ale naštěstí jsme nic řešit nemuseli, domů jsme šli za 3 dny. Takže celkový dojem skvělý, kdybych ještě někdy plánovala třetí porod, tak za mě jedině Tábor. :srdce: :palec: Ale vždy je to o lidech, určitě i v sebelepší porodnici vám někdo nemusí sednout a zase naopak. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6034
24.11.25 21:57

@houdova.s

Tak to opravdu moc ráda čtu. To je obrovský posun kupředu 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková