Porodnice v Rakousku

3
18.10.10 16:47

Porodnice v Rakousku

ahoj holky, nemate nektera zkusenosti s porodem v Rakousku ? Bydlim kousek od Tullnu a cekame nase prvni mimco . Budu moc rada ze jakekoliv informace .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3293
26.12.12 21:18

Ahoj, rodila si nakoniec v rakusku? jedine co viem ze si to vsetko hradis s vlastneho a moze to stat aj cez 2000 euro.daj vediet please

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
30.12.12 17:25

Ahojky, v Rakousku jsem rodila. Bydlime tady uz nejakou dobu, pracovala jsem tady a jsem tady pojistena takze jsem za porod nic neplatila. Jeste jsem neslysela, ze by se za porod muselo extra platit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
30.12.12 18:07

Ano musis platit, na slovensku porodi v zahranici poistovne nepreplacaju! vinimky su iba urgentne pripady a to musis mat aj extra poistenie, inak ta jednoducho poslu domov! viac info: napríklad najväčšia štátna poisťovňa - Všeobecná zdravotná poisťovňa - plánovaný pôrod v zahraničí nehradí vôbec. „Ak sa pacientka rozhodne rodiť v zahraničí, túto zdravotnú starostlivosť si hradí sama,“ povedala hovorkyňa poisťovne Petra Balážová.
Podobný názor má aj poisťovňa Union. „V prípade poistenky rodičky zdržiavajúcej sa na Slovensku, ktorá si vopred dohodne pôrod v cudzine, je úhrada plne hradená poistenkou,“ povedala hovorkyňa Judita Smatanová.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/…hranici.html#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
3.5.15 20:40

Ahoj holky chci se zeptat kdo ma uz zkušenosti rodit v Rakousku? Co si mám zařídit abych mohla rodit tam a zároveň bydlet? Jaké dokumenty si musim oběhat atd… Předem děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
3.5.15 21:02

Jsi v Rakousku vdana, prihlasena k trvalemu pobytu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
3.5.15 21:10

Nejlip ti poradi na prislusne matrice - Standesamt ve meste, kde budes rodit.
Reknou ti, co vsechno potrebujes, ktere doklady si musis vyridit, jak se pak postupuje s prihlasenim ditete a takdy ti poradi ohledne statniho obcanstvi.
Ja jsem rodila v roce 2012, potrebovala jsem muj rodny list, ktery nebyl starsi 6 mesicu, ten jsem musela v Rakousku nechat prelozit do nemciny soudnim prekladatelem (samozrejme za poplatek), Meldezettel - prihlaseni k trvalemu pobytu a potom doklady od muze, ale to ti taky poradi na matrice.
Zalezi fakt na tom, jestli jsi tu vdana, mas trvale bydliste, zijes v partnerskem vztahu nebo jestli jenom proste chces jako ceska rodit jinde nez v CR!!!
Preju hodne stesti! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková