Portfolio v MŠ: Opravdu mám platit tolik?

Pajina2023
15.9.25 06:42

Platba Portfolia v MŠ

Ahoj, chtěla bych se zeptat. Synovi teď v listopadu bude 6 let. Od září nastoupil do skolky.(povinný rok před skolou)
A bylo nám, rodicum, sděleno, že máme zaplatit 600.korun za portfolio.
Slyšela jsem toto poprvé,.moji synové, nikdy nic takového platit nemuseli. A to, že tam
nějaké děťátko bude 3 roky třeba a muj syn rok a všichni platí stejnou cenu, no nevím
Co si. o tom myslite? :dance:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25071
15.9.25 06:48

Cože? To je povinnost učitelky, vést dítěti portfolio. Odmítla bych. Předškolní vzdělání je zdarma. Kdyby na tom mateřská škola trvala, ptala bych se jich, z jakého paragrafu zákona vycházejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8943
15.9.25 06:49

Co si myslím? Že jde o další vymyšlenou diskusi nováčka. To je tady denní folklór od prvního září. Už je dost průhledný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.25 06:49

A zeptala jsi se, na co to je? Já mám dcerku ve školce 4.rokem, měsíčně platíme okolo 100 až 500kč na různé akce v měsíci, teď ještě 1400 na plavání…ale vždy vím, jaké divadlo nebo program platím a krom plavání to tam při neúčasti zůstává do dalšího měsíce…

• Citovat
  • Upravit
Pajina2023
15.9.25 06:51

@Kelsey1 ale no taaaak 🤣 Vy jste jedovatá :D

• Citovat
  • Upravit
Pajina2023
15.9.25 06:55
@Anonymní píše: Více

Je to jen, že jim budou do desek zakládat kresby atd..kdyby to bylo na akce, výlety, ani nemuknu

• Citovat
  • Upravit
8943
15.9.25 06:56
@Pajina2023 píše: Více

Ne. Jen všímavá ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
889
15.9.25 08:04

Máte právo vědět, na co tyto peníze používají. Zeptejte se. Každé finance, které jsme vybíraly s kolegyni od rodičů, tak jsme měly účtenky a doklady, na co ty peníze šly, kdyby se někdo ptal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79924
15.9.25 08:12

@Kelsey1 ty jedna zlá, ty ty ty! Troll na emiminu? Jak tě to mohlo napadnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
15.9.25 08:46
@Pajina2023 píše: Více

Co si o tom myslím?? Že to je super, taky to letos ve školce máme. Aspoň nebudu mít doma xy výkresů a jiných výtvorů mého dítěte, ze kterých by většina skončila bůhví kde. Takhle to bude v jedné (přepokládám) něco jako „knize“. Jestli dítě navštěvuje MŠ rok nebo tři na to nemá vliv - je to sběr kreseb, úkolů, aj. za ten daný aktuální rok.
A za další si o tom myslím, že jsi troll. :dance: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
15.9.25 09:17

No jasně, bez toho děti nemohou být. Vůnec nechápu, jak je možné, že jsme to neměli už u starších dětí. Dost lituji, že můj syn má VD a tudíž i narušenou grafomotoriku, čili stále je u hlavonožců a protože to tak chci a toužím po tom, tak jsem mu to zařídila ve sportu aspoň… Tak se trenér musí hezky rok snažit, aby bylo co zakládat… Bez Portfolia v předškolním roce ani ránu. :dance:

• Citovat
  • Upravit
997
15.9.25 09:21

My treba do skolky mame donest sanon s eurofoliemi. Plus jsme platili za pracovni sesity.

Nejsou v tom portfoliu napriklad zahrnuty vsechny pracovni sesity, prave ty sanony, eurofolie aj.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pajina2023
15.9.25 11:21

@werajsik ne, nejsem opravdu troll
Nechápu, jak Vás to napadlo
Položila jsem normální otázku a čekala normální odpovědi 8o

• Citovat
  • Upravit
Pajina2023
15.9.25 11:22

@inkakřivák co. máte pořád s tím. trollem? Tak jste normální? :lol:

Příspěvek upraven 15.09.25 v 11:31

• Citovat
  • Upravit
Pajina2023
15.9.25 11:30
@Anonymní píše: Více

Jde o obyčejné desky s výkresy

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin