Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Cože? To je povinnost učitelky, vést dítěti portfolio. Odmítla bych. Předškolní vzdělání je zdarma. Kdyby na tom mateřská škola trvala, ptala bych se jich, z jakého paragrafu zákona vycházejí.
Co si myslím? Že jde o další vymyšlenou diskusi nováčka. To je tady denní folklór od prvního září. Už je dost průhledný.
A zeptala jsi se, na co to je? Já mám dcerku ve školce 4.rokem, měsíčně platíme okolo 100 až 500kč na různé akce v měsíci, teď ještě 1400 na plavání…ale vždy vím, jaké divadlo nebo program platím a krom plavání to tam při neúčasti zůstává do dalšího měsíce…
@Anonymní píše: Více
Je to jen, že jim budou do desek zakládat kresby atd..kdyby to bylo na akce, výlety, ani nemuknu
Máte právo vědět, na co tyto peníze používají. Zeptejte se. Každé finance, které jsme vybíraly s kolegyni od rodičů, tak jsme měly účtenky a doklady, na co ty peníze šly, kdyby se někdo ptal.
@Kelsey1 ty jedna zlá, ty ty ty! Troll na emiminu? Jak tě to mohlo napadnout?
@Pajina2023 píše: Více
Co si o tom myslím?? Že to je super, taky to letos ve školce máme. Aspoň nebudu mít doma xy výkresů a jiných výtvorů mého dítěte, ze kterých by většina skončila bůhví kde. Takhle to bude v jedné (přepokládám) něco jako „knize“. Jestli dítě navštěvuje MŠ rok nebo tři na to nemá vliv - je to sběr kreseb, úkolů, aj. za ten daný aktuální rok.
A za další si o tom myslím, že jsi troll.
![]()
No jasně, bez toho děti nemohou být. Vůnec nechápu, jak je možné, že jsme to neměli už u starších dětí. Dost lituji, že můj syn má VD a tudíž i narušenou grafomotoriku, čili stále je u hlavonožců a protože to tak chci a toužím po tom, tak jsem mu to zařídila ve sportu aspoň… Tak se trenér musí hezky rok snažit, aby bylo co zakládat… Bez Portfolia v předškolním roce ani ránu. ![]()
My treba do skolky mame donest sanon s eurofoliemi. Plus jsme platili za pracovni sesity.
Nejsou v tom portfoliu napriklad zahrnuty vsechny pracovni sesity, prave ty sanony, eurofolie aj.?
@werajsik ne, nejsem opravdu troll
Nechápu, jak Vás to napadlo
Položila jsem normální otázku a čekala normální odpovědi ![]()
@inkakřivák co. máte pořád s tím. trollem? Tak jste normální? ![]()
Příspěvek upraven 15.09.25 v 11:31
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Synovi teď v listopadu bude 6 let. Od září nastoupil do skolky.(povinný rok před skolou)
A bylo nám, rodicum, sděleno, že máme zaplatit 600.korun za portfolio.
Slyšela jsem toto poprvé,.moji synové, nikdy nic takového platit nemuseli. A to, že tam
nějaké děťátko bude 3 roky třeba a muj syn rok a všichni platí stejnou cenu, no nevím
Co si. o tom myslite?