Komáří štípnutí ve školce - problém

Anonymní
12.9.25 19:53

Komáří štípnutí ve školce - problém

Prosím jak by jste se zachovaly v mé situaci. Úplná blbost. Dcera je úplný magnet na komáry a ještě k tomu má na to bodnutí pěknou alergickou reakci. Je štíplá, namažu fenistilem a hodně se ji to sklidní, mažu poctivě, vícekrát, kontroluji ji.
Ve školce aféra, že takto tam nemůže chodit. Podotýkám, že to není žádný extrém, že by byla vyloženě štípanec vedle druhého. Sem tam něco, ale ta alergická reakce udělá své. Druhý den, ale paní učitelky můžou vidět, že má flek o hodně menší. Je to prostě typické komáří štípnutí. Rozeznatelné. Za další dva dny už tam nemá téměř nic.
Dneska třeba měla sem tam tečku, já bych se nad tím ani nepozastavila.
Máme si sehnat lékařské potvrzení, že to nejsou neštovice.
Dneska mě to už ale vytočilo. Mám ještě jedno malinké dítě, které bych musela vzít sebou k lékaři a čekat mezi nemocnými kvůli komářímu štípnutí, vždy to je v čekárně na 1,5-2 hodiny. Dneska mi bylo řečeno /„a to máte doma tolik komárů“/? Asi jo, větráme, když je zhasnuto, máme sítě, komára honíme do zblbnutí, ale dcera lítá i na zahradě, kde má soused spoustu hospodářskývh zvířat a to je panečku komárů.
Taky mi bylo řečeno, že tu lékařskou zprávu bude ukazovat jiným rodičům, to jako fakt?
Podotýkám, že mám starší děti, které prodělaly neštovice (za které stále ty štípance paní učitelka zaměňuje) a vím jak vypadají neštovice :pocitac: A divím se, že pí. učitelka, která se s něma setkává rok co rok je nepozná?
Dcera je předškolačka a šla letos do školky poprvé.
Paní učitelka je typ co má pravdu a přes to nejede vlak.
Máte s tím některá zkušenost?
Jo a nejsem rodič co by posílal dítě nemocné do školky, ani s rýmou, ani s ničím, jsem na to sama háklivá, natož abych ji posílala s neštovicemi a bojovala za to, že to nejsou :zed: :poblion:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8684
12.9.25 20:14

Asi by to chtělo foto. Dcera byla na dovolené taky dostipana az hrůza, ale za neštovice by to nezamenil asi ani slepec… a bylo to ojedinělé. Není uplne bezne, aby bylo dote dostipane tak, ze ho mechteji vzít do skolky. Jestli ma reakci podobnou neštovicim, tak se učitelce nedivím. Rodiče jsou schopni vodit do skolky různě nemocné dite. Doktorce stačí zavolat přece… ale treba nase potvrzení pro školku nevydává. Zas kdyz ses doma s mladším dítětem, nezabije te nechat dceru ten 1 den nejhorších pupínku doma. Za chvíli bude po komárech a bude klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.25 20:22
@Midaku píše: Více

Ne to fakt nezabije, to je pravda.
Komáří štípnutí a její rekaci jsem už s mudrou řešila dřív (když to bylo poprvé, ale znala jsem už od staršího dítěte), je to rok co rok to samé, takže já to fakt za nic jiného ani zaměnit nemůžu, prostě vím, že je to od komára, ale pí. učitelka trvá na tom, že to jsou neštovice.
Jinak právě, že není doštípaná extrémně, prostě sem tam štípanec, o to víc mě to vytáčí, to jsem už psala, že to není žádný masakr.
A ano rodiče jsou schopni všeho, dát dítěti tabletku a s horečkou ho dát do školky, kašlající a kdo ví co ještě. Pí. učitelka mi nemusí věřit, nezná nás, dcera chodí první rok, ale kvůli několika komářím štípnutím mi to přijde absurdní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.9.25 20:32

Já mám starší dceru ve školce 4.rok, na jaře byly neštovice, nejdříve jsem myslela, že je má, pak to byla asi vyrážka, asi za měsíc je pak měla opravdu…mladší dcera nic, za další měsíc byla u moře taky hodně poštípaná, že jsem byla vyděšená, zda to jsou neštovice nebo stránce, má jich opravdu hodně…pak už jsme se vybavili RAID do zásuvky, náramky, nálepky a na další dívce u moře už úplně v pohodě…tak se paní učitelka nedivím, ještě když je holčička nová a neznají ji…

• Citovat
  • Upravit
22004
12.9.25 20:33

Učitelka není lékař a není způsobilá hodnotit, z jaké příčiny je tvoje dítě celé opupínkované.

Jinak řečeno – požadovat potvrzení o tom, že dítě netrpí infekční nemocí, na to má plné právo… a je to jen dobře. Existuje bohužel mnoho rodičů, kteří nemají problém infekční nemoc zatajit a dítě pak vesele roznáší nákazu.

Sehnat si to potvrzení bys měla ve vlastním zájmu – jinak může snadno dojít k situaci, že učitelka jednou ráno dítě zkrátka úplně odmítne přijmout - to je také její právo, odmítnout vzít do třídy dítě s viditelnými příznaky něčeho, co by mohla být nemoc, dokud nedostane lékařské potvrzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8684
12.9.25 20:46

Ja te chápu, pro tebe očekávaná banalita… ale ty pochop učitelku. Pro ni jsou to divně vypadající pupínky. Běžné postipani to nebude, to za neštovice zaměnit nejde. Takže bude dostipana fakt hodně anebo ma neobvyklou reakci. Učitelka neni doktor, nemůže posuzovat zdravotní stav, ale muze nepřijmout dite, které vykazuje známky infekčního onemocnění. Coz opupinkovane dite proste vykazuje, at chces nebo ne. Ses doma s mladším, nech ji jeden den doma a máte všichni klid. Nevím, proti čemu bojujes. Pokud si ji doma nechat nechceš, domluv s doktorkou konzultaci a pripadne potvrzení pro školku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.25 20:52
@Midaku píše: Více

To co tam má dneska, už v pondělí mít nebude, dneska už to bylo nepatrné, nevím s čím bych v pondělí k dr šla. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5683
12.9.25 20:52

Učitelka postupuje naprostou správně. Navíc ona není lékař, aby zkoumala, jestli je pupínek začínající nemoc nebo ne. Fotku jsi nedala, ale jedno dvě štípnutí od komára to asi nebylo. A jako není běžné, aby mělo na sobě dítě dvacet štípanců po těle. Jako stát se to může, po nějaké dovolené v lese pod stanem nebo kdesi cosi, ale běžná situace to prostě není. Chápala bych, že to tak hrotíš, kdybys musela do práce, ale jsi doma. Tak si ji prostě nech těch pár dní u sebe :nevim:
Celkem by mě i zajímalo, kde žijete. My máme dům u lesa a na hranici pozemku potok, sítě v oknech nemáme a měla jsem letos všeho všudy jeden štípanec. Letos tu komárů i vos máme minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.25 20:53

Jinak tento týden jsem nešla, dr měla dovolenou a zástup byl daleko a mohlo se jen v akutních případech.

• Citovat
  • Upravit
14686
12.9.25 20:54

Souhlasím s příspěvky výše. Učitelku chápu. Dceru si nechej doma nebo doktorce pošli fotky štípanců s prosbou o vyjádření pro školku. Pro to si pak zajdi v domluvený čas. Ale vážně bude nejjednodušší si dceru nechat doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.25 20:56
@Lil Kitkatt píše: Více

Fotku dodám :kytka: Psala jsem, že soused má spoustu hospodářských zvířat, stačí číst. Dcera je na zahradě a je doštípaná, 2-3 štípance to nebyly, ale ani 20! Taky jsem psala hned v úvodu, že dcera je magnet na komáry!!!

• Citovat
  • Upravit
68930
12.9.25 20:57

Doktorce bych cinkla, poslala foto. Ale doktor není povinen vydávat potvrzení, že je dítě zdravé, ta naše to už od dob covidových nedělá. I kdyby dala, velmi důrazně bych učitelce sdělila, že ukazovat jakoukoliv lékařskou zprávu mého dítěte komukoliv jinému je absolutně nepřípusné a také hrubé porušení GDPR, které bych velmi řešila.

U nás byly neštovice, učitelka mi volala kvůli třem flekům v obličeji, tak říkám - mé dítě je mělo předloni, tohle je komár, jsem si stoprocentně jistá. A tím to bylo vyřízené. Ale fakt je, že mě už znali a věděli, že nejsem z těch, kdo posílají do školky nemocné dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.25 20:57
@Janča6 píše: Více

Dceru si nechám doma, nemám s tím problém, ale kvůli komářím štípancům, jako fakt? Taky je v pořádku, že mi učitelka řekla, že bude lékařskou zprávu ukazovat jiným rodičům?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.9.25 21:01
@ugluk píše: Více

Děkuji, konečně mě někdo pochopil, nelíbilo se mi to jednání ze strany učitelky, kdy jsem si kvůli pár štípancům připadala jak vyvrhel (jednala tak se mnou) a že tu zprávu potřebuje pro rodiče, to jsem byla v šoku. Ano nezná nás, ale já jsem z té druhé strany, neposlala bych dítě dítě do školky byť jen trochu nemocné. A v žádném případě bych to neudělala tomu svému dítěti. Už mi takto odchodily školu starší děti a nikdy jsem to neudělala.

• Citovat
  • Upravit
8684
12.9.25 21:05

Řekla ti vysloveně, ze zprávu ukáže rodicum? Nebo ze ti zprávu potřebuje pro rodice? To je podstatný rozdíl. Ten druhý případ je mysleny tak, ze kdyby se elstatni rodiče ptali, proc je ve školce infekční dite, ona jim muze argumentovat, ze ma lékařské potvrzení, ze to infekční neni. Řekne jim to, nic ukazovat nebude. Běžný postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin